Russell Hobbs 18036-56 - CLASSICS El kitabı

Kategori
Ekmek yapma makineleri
Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

184
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan
kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında olmaları ve
içerilen tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla
oyun oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın
üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde, çocuklar
tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8 yaşın
altındaki çocuklardan uzak tutun.
2 Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda
sistemi üzerinden kurmayın.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
3 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
H Cihazı sıvıya batırmayın.
4 Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında kullanmayın.
5 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
6 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
7 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
8 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
9 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
10 Cihazı durdurmak için, Iğmesine basın ve 2 saniye basılı tutun.
sadece ev içi kullanım
U İLK KULLANIMDAN ÖNCE
İmalat tozlarını, vb. gidermek için cihazı temizleyin.
C NASIL ÇALIŞIR – ÖZET
1 Bir tarif seçin.
2 Malzemeleri ekmek pişirme kabına doğru sırayla koyun – bu son derece önemlidir.
3 Ekmek pişirme kabını cihaza yerleştirin ve kapağı kapatın.
4 Bir program seçmek için menü Zğmesini kullanın (1-12).
5 Kabuk rengi ghhğmesini kullanarak, ekranın en üst kısmındaki oku açık g , orta h
veya koyu h simgesine getirin.
6 Ebat FGHğmesini kullanarak, ekranın en alt kısmındaki oku küçük F (500 gr), orta G (750
gr) veya büyük H (1 kg) simgesine getirin.
7 Zamanlayıcıyı ayarlamak için + ve – düğmelerini kullanın (isteğe bağlı).
8 Programı başlatmak için Iğmesine basın.
9 Ekranda geri sayım başlayacak ve tamamlandığında bir bip sesi duyulacaktır.
, Bip sesinden sonra 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10 ve 11 no'lu programlarda cihaz, sıcaklığını yaklaşık bir saat
muhafaza eder.
185
talimatlar
C HAZIRLAMA
10 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
11 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
12 Kapağıın.
13 Ekmeği pişirme kabından yukarı çekmek ve cihazdan çıkarmak için sapı kullanın.
14 Karıştırıcı kanatı ekmek pişirme kabının tabanındaki mile takın.
15 Mil ve karıştırıcı kanattaki delik, D biçimindedir.
16 (Ekmek için) bir tel ızgara, (ekmek pişirme kabı için) ısıya dayanıklı bir nihale ve fırın
eldivenlerini hazırlayın.
18 Malzemelerin hassas doğrulukta ölçülmesi önemlidir.
19 Tüm malzemeler için aynı ölçü kaşığını kullanın.
20 Kaşığı, bir bıçağın sırtıyla düzleştirin.
21 Ölçü kabı kullanmayın – elektronik tartılar çok daha hassas bir doğruluk sağlar ve suyu da ölçer.
22 1 mililitre su 1 gram ağırlığındadır, bu nedenle tariflerde suyu mililitre (ml) yerine gram (gr)
olarak belirttik.
23 Yine de bir ölçü kabı kullanmak istiyorsanız, 1 mililitre su 1 gram ağırlığında olduğundan, gram
"gr" olarak verilen miktarları mililitre "ml" ile değiştirebilirsiniz, ancak sonuçlar tutarlı olmayabilir.
24 Başka bir kaynaktan aldığınız tarifi kullanıyorsanız, hassas doğrulukta su miktarı için mililitre
(ml) birimleri gram (gr) ile değiştirin.
25 Malzemeleri doğru sırayla eklemeniz önemlidir.
26 Kolaylaştırmak için, onlara numaralar verdik.
27 İlk olarak sıvı maddeyi ekleyin.
28 Bu genellikle sudur, ancak süt ve/veya yumurta da içerebilir.
29 Su/süt, ılık olmalıdır (20°C-25°C/68°F-77°F).
30 Sıcak veya soğuk su, mayanın çalışmasını engelleyecektir.
31 İsteniyorsa, şeker ve tuz ekleyin.
32 Islak malzemeleri ekleyin – bal, şurup, pekmez ...
33 Kuru malzemeleri ekleyin – un, süt tozu, otlar, baharatlar ...
34 Son olarak – kuru mayayı (veya kabartma tozu/karbonat) ekleyin.
35 En üste döşeyin, ıslatmamaya dikkat edin, aksi takdirde zamanından önce çalışmaya
başlayacaktır.
, Zamanlayıcıyı kullanıyorsanız, maya ve suyun birbiriyle temas etmemesi daha da önemlidir.
36 Ceviz-fındık türü kuruyemiş, kuru üzüm, vb. normalde ikinci yoğurma işlemi sırasında
eklenir.
C KLEME
36 Ekmek pişirme kabındaki tüm döküntüleri temizleyin.
37 Ekmek pişirme kabını cihaza indirin.
38 Oturmasını sağlamak için, işletme mekanizmasını hafifçe döndürmeniz gerekebilir.
39 Kapağı kapatın.
C CIHAZI ÇALIŞTIRMA
40 Fişi prize takın.
41 Cihazdan bip sesi duyulacaktır.
42 Ekranda 1P (program 1, orta kabuk) ve ardından 3:20 (program süresi) simgeleri görünecektir.
43 Bir program seçmek için meZğmesini kullanın (1-12).
çizimler
1 kapak
2 sap
3 pencere
4 havalandırma delikleri
5 menteşeler
6 işletme mekanizması
7 yaylı klips
8 lamba
9 zamanlayıcı
10 karıştırıcı kanat
11 ekmek pişirme kabı
12 mil
u ebat
d kabuk rengi
186
C KABUK RENGİ
44 Kabuk rengi ghhğmesini kullanarak, ekranın en üst kısmındaki oku açık g , orta h
veya koyu h simgesine getirin.
, ık g (ekranda = L ), orta h (ekranda = P ), koyu h (ekranda = H )
45 Bu işlev sadece 1, 2, 3 ve 5 no'lu programlarda çalışır.
C EBAD
46 Ebat FGHğmesini kullanarak, ekranın en alt kısmındaki oku küçük F (500 gr), orta G (750
gr) veya büyük H (1 kg) simgesine getirin.
47 Bu ebatlar yaklaşık bazdadır – onları küçük, orta ve büyük olarak dikkate alın.
48 Bu işlev sadece 1, 2, 3, 5 ve 8 no'lu programlarda çalışır.
C ZAMANLAYICI
49 Zamanlayıcıyı kullanmıyorsanız, 63 no'lu maddeye geçin.
50 Zamanlayıcıyı, bitiş zamanı en fazla 13 saat sonra olacak şekilde ayarlamak için kullanın (tarif
süresi dahil).
51 Bu işlev sadece 1, 2, 3 ve 5 no'lu programlarda çalışır.
52 Zamanlayıcıyı, taze süt, yoğurt, peynir, yumurta, meyve, soğan veya ılık, nemli bir ortamda
birkaç saat bırakıldığında bozulabilecek başka herhangi bir malzeme içeren bir tarifle
kullanmayın.
53 Malzemeleri uzun süre bir arada bırakmak, özellikle sıcak veya nemli bir havada kaçınılmaz
şekilde bazı etkileşimlere neden olacaktır.
54 Meyve gibi nemli malzemeler kullanmayın.
55 Tüm ceviz-fındık türü kuruyemişleri veya kuru üzümleri undan sonra ekleyin
56 Ekmeğinizin ne zaman hazır olmasını istediğinize karar verin, örn. saat 18:00.
57 İçinde bulunduğunuz zamanı belirleyin, örn. 07:00.
58 İki zaman arasındaki farkı hesaplayın, örn. 11 saat.
59 Ekranda görünen saati, programın süresinden, az önce hesapladığınız (örn. 11 saat) zamana
değiştirmek için + ve - düğmelerini kullanın.
60 Düğmeye her basıldığında görüntülenen zaman 10 dakika azalacak - veya artacaktır +
61 Süreyi, program süresinden daha kısa bir zamana düşüremezsiniz.
62 Ekranda görüntülenebilecek maksimum süre 13 saattir.
C CİHAZI BAŞLATMA
63 Programı başlatmak için Iğ mesine basın.
64 Cihazdan bip sesi duyulacaktır.
65 Ekranda geri sayım başlayacak ve tamamlandığında bir bip sesi duyulacaktır.
66 3 no'lu programı kullanıyorsanız, yoğurma işlemi 30 dakika sonra, malzemeler ısındığında
başlayacaktır.
67 30 dakikalık yoğurma işlemi sonrasında, hamura (pencereden) bir göz atın.
68 Şayet ekmek pişirme kabının duvarlarında herhangi bir malzeme kalıntısı görürseniz, kapağı
ın, bu parçacıkları bir spatula ile kazı yarak hamura katın ve sonra kapağı kapatın.
69 Sadece duvarlardaki malzemeleri temizleyin, karıştırıcı kanattan uzak durun.
C BİTTİ Mİ?
70 Cihazı durdurmak için Iğmesine basın ve 2 saniye basılı tutun.
71 En iyi sonucu almak için, ekmeği cihazdan pişirme işlemi tamamlanır tamamlanmaz çıkarın.
72 Durdurmadığınız takdirde, cihaz ekmeği yaklaşık bir saat boyunca sıcak tutacaktır.
73 Sonra 10 kez bip sesi duyulacak ve cihaz kendiliğinden kapanacaktır.
74 Cihazın fişini prizden çekin.
, Kapağı kaldırdığınızda buhar ve sıcak hava çıkacaktır.
75 Fırın eldivenlerini giyin.
76 Kapağıın.
77 Ekmeği pişirme kabından yukarı çekmek ve cihazdan çıkarmak için sapı kullanın.
187
78 Ekmek pişirme kabını baş aşağı çevirin ve ekmeğin kaptan ayrılması için sallayın.
79 Ekmek pişirme kabının iç kısmında ısıya dayanıklı plastik veya ahşap bir spatulayı ekmeğin
etrafından geçirmeniz gerekebilir.
80 Kesmeden önce 20-30 dakika boyunca soğuması için, ekmeği tel ızgaranın üzerine koyun .
81 Ekmek pişirme kabını ısıya dayanıklı nihalenin üzerine koyun.
82 Karıştırıcı kanadın hâlâ ekmek pişirme kabının içinde olduğunu kontrol edin.
83 Karıştırıcı kanat ekmeğ in içindeyse, plastik veya ahşap bir spatula yardımıyla onu bularak
ekmekten çıkarın.
84 Cihazı tekrar kullanmadan önce, soğumasını bekleyin ve temizleyin.
85 Cihaz aşırı ısındığında, ekranda bir hata mesajı görüntülenecektir.
C ceviz-fındık türü kuruyemişler, kuru üzüm, vb.
86 Ceviz-fındık türü kuruyemiş, kuru üzüm, vb. normalde ikinci yoğurma işlemi sırasında eklenir.
87 Bunları almaya hazır olduğunda, cihazdan 15 kez bip sesi duyulacaktır.
88 Bip sesleri 1 ve 5 no'lu programlarda programın başlamasından yaklaşık 22 dakika sonra ve 3
no'lu programda programın başlamasından 47 dakika sonra duyulur.
89 Bu işlev sadece 1, 3 ve 5 no'lu programlarda çalışır.
90 Taze meyve veya sebze kullanıyorsanız, onları bir kağıt havlu ile kurulayın.
91 Bunları almaya hazır olduğunda, cihazdan 15 kez bip sesi duyulacaktır:
92 Kapağıın.
93 Yeni malzemeleri hamurun üzerine serpin.
94 Kapağı kapatın.
C PROGRAMLAR
1 temel (basic)
Temel beyaz ekmek veya beyaz ekmek hamuruna dayalı tarifler için.
2 Fransız (French)
Daha hafif dokulu ve daha gevrek kabuklu Fransız tipi ekmekler için. Bu programa uygun tarifler
normalde tereyağı (veya margarin) veya süt kullanmazlar. Sadece birkaç saat taze kalacaktır.
3 tam buğday/tam tahıl (wholewheat/wholemeal)
Daha yoğun olan un, yoğurma öncesinde yaklaşık 30 dakika ön-ısıtma gerektirir. Somunlar daha
küçük ve yoğun olurlar. Zamanlayıcı kullanımına pek uygun değildir.
4 kek (cake)
Hamurdan çok, kabartma maddesi olarak genellikle -maya yerine- kabartma tozu veya karbonat
kullanan kek ve sulu hamur tarifleri için.
5 tatlı (sweet)
Genellikle meyve veya kuru meyve içeren tatlı ekmek tarifleri için.
6 hamur (dough)
Bu programda cihaz, bir karıştırma/yoğurma makinesi olarak kullanılacaktır.
Hamuru cihazdan program biter bitmez çıkarın.
Tekrar yoğurun, üzerini örtün ve kesmeden/şekil vermeden önce yaklaşık on dakika
dinlenmesine izin verin.
7 reçel (jam)
Bu programda malzemeler önceden ısıtılacak ve daha sonra kaynatılacaktır. Reçelin kaynama
sırasındaki genleşmesi için bol miktarda yer ayırın. Temizlenmesi güç olacağından, reçelin cihaza
yayılmamasına dikkat edin.
, Dikkatli olun – sıcak reçel ciddi düzeyde yanıklara neden olabilir.
8 sandviç (sandwich)
Bu program, sandviçler için ideal olan hafif dokulu ve ince kabuklu bir ekmek somunu yapar.
9 glütensiz (gluten-free)
Glütensiz ekmek, hamura gözenekli ve esnek bir yapı vermek için diğer maddelerden yararlanır.
Ekmek daha yoğun ve güçlendirilmiş unla yapılan ekmeklerden daha kaba yapılıdır.
188
10 hızlı fırınlama I (fastbake I)
11 hızlı fırınlama II (fastbake II)
Bunlar, temel programın dışında, daha az çırpma, kabarma ve fırınlama süreleri içeren
çeşitlemelerdir. Program sürelerini sırasıyla 55 ve 80 dakikaya indirirler. Somunlar daha küçük,
daha yoğun, normalden daha kaba dokulu olur ve ilave edilen tüm malzemeler (kuru üzüm,
ceviz-fındık türü kuruyemişler, vb.) ezilabilir veya eşit olmayan biçimde dağıtılabilir
12 spesiyalite (speciality)
Bu program, malt ekmeği tarifi için özel olarak tasarlanmıştır.
C MALZEMELER
un
Kullanılan un tipi önemlidir. Ekmek yapımında "sıradan" sade un kullanamazsınız. "Güçlendirilmiş
un" veya "ekmek unu" şeklinde adlandırılan undan alın. En yaygın görülen tür, normal şekilde
pazarlanan güçlendirilmiş beyaz undur. Bu "çlendirilmiş un" un veya "ekmek unu", sıradan
unlu mamul unlarından daha fazla glüten içerir. Glüten, ekmeğe yapısını ve dokusunu sağ layan
proteindir. Maya tarafından üretilen karbondioksiti muhafaza ederek hamura gözenekli, esnek
bir yapı sağlar.
diğer ekmek unları
Bunlar arasında güçlendirilmiş esmer un, güçlendirilmiş kepekli un ve ekmeklik tam buğday unu
bulunur. Bunlar, güçlendirilmiş beyaz undan daha düşük seviyelerde glüten içerirler. Esmer
somunlar genelde beyaz somunlardan daha küçük ve yoğun dokulu olurlar. Genellikle, bir
tarifteki esmer unun yarısını güçlendirilmiş beyaz unla değiştirirseniz, "esmer ekmek" lezzeti ve
"beyaz ekmek" dokusu elde edersiniz.
maya
1 Maya yaşayan bir organizmadır. Nem, gıda ve ılık ortam sağlandığında maya, hamurun
kabarmasına neden olan karbondioksiti üretir.
2 Aynı zamanda "kuru aktif maya", "instant maya" veya "kolay harmanlanır kurutulmuş maya"
olarak da adlandırılan "kurutulmuş aktif maya" kullanmanızı öneririz. Bunlar genellikle 7
gramlık paketlerde satılı r ve önce suda eritilmeleri gerekmez.
3 Bir paketteki mayanın tamamını kullanmayacaksanız, kalan mayayı atmalısınız.
4 Taze veya konserve maya kullanmayın – cihazınızda çalışmayacaktır.
5 Maya paketinin üzerinden yazan "son kullanma tarihi"ni kontrol edin.
6 Hamurun %50'ye varan oranda daha hızlı kabarmasını sağlayabilen, gerçekten güçlü mayalar
olan "hızlı işlem" veya "ekmek makinesi" mayaları da mevcuttur. Bunlardan kullanırsanız, en
iyi sonuçlara ulaşmak için denemeler yapmalısınız. Denemeye 10 ve 11 no'lu programlarla
başlayabilirsiniz.
sıvı
1 Sıvı malzemeler normal olarak su veya süt veya bunların bir karışımıdır.
2 Su, çıtır çıtır bir ekmek kabuğu oluşturur. Süt daha yumuşak bir kabuk yapar.
3 Su/süt, ılık olmalıdır (20°C-25°C/68°F-77°F).
4 Bazı tarifler, işlemi hızlandırmak için el sıcaklığında su önerirler (bu 35°C-50°C/95°F-122°F
aralığındadır). Sadece hızlı mayalar bu sıcaklıkta çalışabilir.
5 Süt ilave ettiğinizde zamanlayıcıyı kullanmayın.
tereyağı/yağ
Bunlar hamuru daha yumuşak yapar, lezzetini artırır, nemini muhafaza eder ve böylece ekmeğin
daha uzun süre taze kalmasını sağlarlar. Tereyağı yerine margarin veya zeytinyağı da
kullanılabilir, ancak daha az etkili olacaktır.
Az yağlı ekmek kullanmayın.
şeker
Şeker mayayı besler, lezzet ve doku katar ve kabuğun kızarmasına yardımcı olur. Bazı mayaların
paketlerinde, aktive olmak için şekere gerek duymadıkları belirtilir.
189
Sıvı malzeme dengesini ayarladığınız takdirde, şeker yerine bal, şurup veya pekmez de
kullanabilirsiniz. Yapay tatlandırıcılar kullanmayın.
tuz
Tuz ekmeğe lezzet katar ve ekmeğin çok fazla kabararak çökmesini önlemek için mayanın
kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
yumurta
Yumurta ekmeği zenginleştirir ve besin değ erini artırır, ona renk katar ve yapı ve dokusunda
yardımcı olur. Yumurta eklediğinizde, diğer sıvı malzemelerin dengelerini ayarlamalısınız.
otlar ve baharatlar
Bunlar başlangıçta, ana malzemelerin yanı sıra eklenebilir. Kurutlmuş tarçın, zencefil, kekik,
maydanoz ve fesleğen ekmeğe lezzet katar ve onu ilgnç kılarlar. Az miktarlarda (bir çay kaşığı)
kullanın. Sarımsak ve taze soğan gibi taze otlar, tarifin dengesini bozacak düzeyde sıvı
içerebileceklerinden, sıvı içeriğini buna göre ayarlayın.
ceviz-fındı k türü kuruyemişler, kuru üzüm, vb.
Kurutulmuş meyve ve kuruyemişler ince kıyılmış, peynirler rendelenmiş, çikolata iri parçalar
halinde değil, küçük parçalar halinde kırılmış olmalıdır. Çok fazla miktarlarda eklemeyin,
ekmeğiniz yeterince kabarmayabilir.
Taze meyve ve kuruyemiş kullanırken, sıv ımalzeme dengesini ayarlamanız gerekebilir.
C EKMEĞİ SAKLAMA
Ekmeği, oda sıcaklığında ve havası alınmış bir polietilen torba içinde birkaç gün saklayabilirsiniz.
Ekmeği dondurmak için, soğumasını bekleyin, polietilen bir torbaya koyun, torbanın içindeki
tüm havayı alın ve ağzını hava sızdırmaz şekilde kapatın. Ekmeği buzdolabına koymayın.
Bayatlayan ekmekteki kimyasal reaksiyonlar, en çok buzdolabı ısısında meydana gelirler.
C MUTFAĞIN SICAKLIĞI
Cihaz, 15-34°C (59-93°F) arasındaki bir mutfakta en verimli şekilde çalışacaktır.
C GÜÇ KESİNTİLERİ
Cihaz, güç kesintisi 7 dakikadan kısa sürdüğü takdirde bunu telafi edecektir.
Güç kesintisi 7 dakikadan uzun sürdüğünde, program çalışmaya devam edemez.
Cihazın fişini elektrik prizinden çekin, cihazı boşaltın ve temizleyin.
C HATA MESAJLARI
Cihaz aşırı ısındığında, ekranda bir hata mesajı görüntülenecektir. Bu, harfler ve/veya sayılardan
oluşan olağ an dışı bir set olacaktır. Cihazı durdurmak için, Iğmesine basın ve 2 saniye basılı
tutun. Cihazın soğumasını bekleyin ve tekrar deneyin. Bu işe yaramıyorsa, -sorun cihazın aşırı
ısınması değildir- cihaz arızalıdır.
C TEMİZLİK VE BAKIM
1 Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
2 Karıştırıcı kanat mile yapıştıysa, hamur kalıntılarını yumuşatmak için ekmek pişirme kabını ılık
suyla doldurun ve kanadın ayrılmasını bekleyin. Cihazı suya batırmayın.
3 Şayet karış tırma kanadının iç kısmı un nedeniyle tıkanmışsa, ılık suya batırın ve sonra ahşap
bir kürdanla temizleyin.
4 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
5 Ekmek pişirme kabını ve karıştırıcı kanadı elde yıkayın, durulayın ve kurulayın.
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
6 Karıştırıcı kanadı, tek başına olacak şekilde çatal bıçak sepetine yerleştirin.
7 Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
8 Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
C YEMEK TARIFLERI
1 Ekmeğinizin lezzet ve dokusunu birçok dış faktör etkileyebilir (örn. maya türü, un türü, şeker
türü, mutfak ısısı, hatta hava basıncı ve deniz seviyesinden yükseklik (rakım)).
190
2 Verilen tarifler bu cihaz için özel olarak oluşturulmuştur.
3 Deneme yapmak istiyorsanız, tarifleri bir kılavuz olarak dikkate alın, sonuçları tadın ve notlar
alın.
4 En iyi her defasında sadece bir unsuru değiştirmektir, böylece aldığınız sonucu hangi unsurun
etkilediğini öğrenebilirsiniz.
5 Elinizde zaten ekmek tarifleri varsa veya diğer yayınlarda başka tarifler bulduysanız, onları
burada verilen tariflerle karşılaştırarak, önce hangi programı denemeniz gerektiğini öğrenin,
ardından sonuçlar istediğiniz düzeyde olana dek deneme yapın.
6 Diğer tarifleri kullanırken miktarlara dikkat edin. İlk denemede, ekmek pişirme kabını yaklaşık
dörtte bir seviyesinden fazla doldurmayın, kesinlikle dörtte üç seviyesine çıkmayın. Ekmek
pişirme kabını gereğ inden fazla doldurursanız, malzemeler ısıtma devrelerinin üzerinde
yanarak işletme mekanizmasının çalışmasını engelleyebilir.
7 Malzemeleri doğru sırayla eklemeniz önemlidir.
8 Kolaylaştırmak için, onlara numaralar verdik.
C SORUNLAR
ekmek çöktü
Hamur fazla sulu olabilir. Tarifteki sıvı miktarını biraz azaltın. Meyve kullanılı yorsa, gereken
şekilde kurutulmamış olabilir.
Ekmeği soğurken ekmek pişirme kabında bırakmak, fırınlanma işlemi sırasında salınan nemin
ekmeğe tekrar nüfuz etmesine neden olabilir.
Un fazla kaba öğütülmüş olabilir. Daha ince un kullanmayı deneyin.
ekmek kabarmadı
Malzemelerin miktarları yanlıştır – hassas ş ekilde doğru miktarlar kullanılmalıdır.
Maya bayatlamıştır – "son kullanma" tarihini kontrol edin.
ekmeğin içi hamur kaldı
Hamur aşırı sulu olabilir.
Un fazla yoğun olabilir. Bu sorun çavdarlı, kepekli ve tam buğday unlarda görülebilir. Yoğun
unun bir kısmını beyaz unla değiştirin.
ekmek fazla kabardı
Çok fazla maya kullanmış olabilirsiniz, miktarını biraz azaltmayı deneyin.
Gereğinden fazla şeker mayanın aşırı hızlı çalışmasına ve ekmeğin çok fazla kabarmasına neden
olabilir. Şeker miktarını azaltmayı deneyin. Kurutulmuş meyve, bal veya pekmez gibi tatlı/şekerli
malzemeler ekliyorsanız, dengelemek için şeker miktarını azaltın.
Hamur fazla sulu olabilir. Tarifteki sıvı miktarını biraz azaltın. Meyve kullanılı yorsa, gereken
şekilde kurutulmamış olabilir.
Daha iri taneli un kullanın. İnce öğütülmüş unlarda, aynı türde daha iri taneli öğütülmüş
unlardan daha az mayanın kullanılması gerekir.
ekmek lezzetli olmadı
Tuz miktarını en fazla ¼ çay kaşığı artırmayı deneyin.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
191
1
temel (basic)
i j k
1
ılık su
190g 260g 360g
2
zeytinyağı
1 T 1 T + 1 t 2 T
3
tuz
1 t 1½ t 2 t
4
şeker
1 T 1 T + 1 t 2 T
5
kuru halde süt tozu
1 T 1½ T 2 T
6
ekstra beyaz ekmek unu
350g 500g 650g
7
kuru maya
1½ t 1¼ t 2 t
4 kek (cake)
1
limon suyu
1 t
2
yumurta, küçük (53 grama kadar)
2
3
vanilya esansı
¼ t
4
tereyağı, eritilmiş
50g
5
karışık kuru meyve (suda ıslanmış)
175g
6
sade un
250g
7
şeker
150g
8
toz tarçın
¼ t
9
çekilmiş muskat
¼ t
10
kabartma tozu
2 t
11
konyak (isteğe bağlı)
3 d
Tereyağı eritilmediği takdirde, tarif istenen sonucu vermeyecektir.
6 hamur (dough)
1
ılık su
250g
2
zeytinyağı
1 T
3
tuz
1 t
4
şeker
2 T
5
ekstra beyaz ekmek unu
400g
6
kuru maya
1 t
7
kurutulmuş karışık otlar
1 t
Hamuru unlu bir yüzey üzerinde yuvarlayın. 15 dakika dinlendirin.
Hamurları unlanmış zeminde yuvarlayarak daireler haline getirin.
Daireleri yapışmaz bir fırın tepsisine yerleştirin. Dairelerin üzerine
domatesli bir sos sürerek üzerine pizza malzemelerini yerleştirin.
190°C'de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Yüzey altın
sarısı-kahverengi arası bir renkte görünmelidir.
2
Fransız (French)
i j k
1
ılık su
200g 300g 400g
2
tuz
1 t 1½ t 2 t
3
ekstra beyaz ekmek unu
360g 545g 725g
4
kuru maya
1 t 1½ t 1 S
5
tatlı (sweet)
i j k
1
süt
200g 300g 400g
2
zeytinyağı
1 T 1½ T 2 T
3
tuz
1 t 1½ t 2 t
4
şeker
2 T 3 T 4 T
5
vanilya esansı
½ t ¾ t 1 t
6
güçlendirilmiş tam buğday unu
300g 450g 600g
7
toz kakao
25g 40g 50g
8
kuru maya
1½ t 2 t 1 S
9
ince kıyılmış fındık
7 T 5 T 3 T
3
tam buğday/tam tahıl (wholewheat/
wholemeal)
i j k
1
ılık su
200g 300g 400g
2
zeytinyağı
1 T 1 T 2 T
3
tuz
¾ t 1¼ t 2 t
4
şeker
2 t 1 T
T
5
kuru halde süt tozu
1 T 1½ T 2 T
6
güçlendirilmiş tam buğday unu
150g 220g 300g
7
ekstra beyaz ekmek unu
150g 220g 300g
8
kuru maya
½ t ¾ t
1 t
T
yemek kaşığı (15ml)
t
çay kaşığı (5ml)
d
damla
g
gram
S
paket (7 gr)
192
9 glütensiz (gluten-free)
1
ılık su
350g
2
zeytinyağı
1½ T
3
tuz
½ t
4
şeker
1 T
5
glütensiz ekmek karışımı
400g
6
kuru maya
1 t
8
sandviç (sandwich)
i j k
1
süt
250g 300g 400g
2
zeytinyağı
1 T 1½ T 2 T
3
tuz
1 t 1½ t 2 t
4
şeker
1½ T 2 T 3 T
5
ekstra beyaz ekmek unu
370g 450g 600g
6
kuru maya
1½ t 2 t 1 S
7 reçel (jam)
1
çilek
500g
2
limon suyu
2 T
3
şeker
100g
4
vanilya esansı
¼ t
5
toz tarçın
¼ t
6
likör (isteğe bağlı)
3 d
Tüm malzemeleri birlikte bir karışım haline getirin ve somun teknesine
ekleyin.
12 spesiyalite (speciality)
1
ılık su
270g
2
zeytinyağı
1 T
3
tuz
1 t
4
kuru halde süt tozu
1 T
5
sade un
450g
6
kuru maya
1½ t
7
kuru üzüm
200g
8
bal
1 T
9
malt özü
2 T
10
siyah melas
1½ T
11 hızlı fırınlama II (fastbake II)
1
ılık su
400g
2
zeytinyağı
2 T
3
tuz
2 t
4
şeker
2 T
5
ekstra beyaz ekmek unu
630g
6
kuru halde süt tozu
2 T
7
kuru maya
1 S
10 hızlı fırınlama I (fastbake I)
1
ılık su
300g
2
zeytinyağı
1 T + 1 t
3
tuz
1½ t
4
şeker
1 T + 1 t
5
ekstra beyaz ekmek unu
470g
6
kuru halde süt tozu
1 T + 1 t
7
kuru maya
2 t
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212

Russell Hobbs 18036-56 - CLASSICS El kitabı

Kategori
Ekmek yapma makineleri
Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: