4 5
FIRININ AÇILMASI
» Seçme dü¤mesini gerekli fonksiyona çevirin.
F›r›n lambas› yanar.
» Termostat dü¤mesini saat yönünde çevirerek gerekli s›cakl›k seviyesine ayarlay›n. K›rm›z› termostat gösterge
lambas› yanar; gerekli piflirme s›cakl›¤›na ulafl›ld›¤›nda lamba söner.
Piflirme süresi sonunda:
» Dü¤meyi “0” konumuna çevirin.
P‹fi‹RME SÜRES‹ AYAR DÜ⁄MES‹
Bu dü¤me, 1 ve 120 dakika aras›nda bir süre ayarlaman›z› sa¤lar.
Piflirme süresini ayarlamak için, gerekli piflirme fonksiyonunu seçtikten sonra, dü¤meyi saatin
tersi yönünde çevirin ve ard›ndan tersi yönde çevirerek istedi¤iniz piflirme süresine getirin.
Ayarlanan piflirme süresi sona erdikten sonra, f›r›n kapan›r ve program dü¤mesi “0” konu-
munda kal›r. F›r›n› manuel modunda kullanmak için (örn; her hangi bir piflirme süresini ayar-
lamadan), program dü¤mesinin konumuna ayarland›¤›ndan emin olun. Önemli: Program
dü¤mesi “0” konumuna ayarland›¤›nda, f›r›n aç›lmayacakt›r.
F›r›n› açmak için, program dü¤mesini konumuna al›n veya gerekli piflirme süresini ayar-
lay›n.
F›r›n fonksiyonlar› tablosu
Fonksiyon
Fonksiyonlar›n aç›klamalar›
FIRIN KAPALI
LAMBA
STAT‹K
PASTA/FAN
TURBO
IZGARA
FAN
TURBO-FAN
ECO
DEFROST
(BUZ ÇÖZME)
IZGARA
» F›r›n› lambas›n› yakmak için.
» F›r›nda et, tavuk ve bal›k piflirmek için.
» F›r›n› gerekli s›cakl›¤a kadar ›s›t›n ve k›rm›z› termostat lambas› söner sönmez
yiyece¤i f›r›na koyun.
» ‹kinci veya üçüncü seviyeyi kullanman›z› tavsiye ediyoruz.
» Yiyecekleri maks. iki seviyede piflirmek için.
» Gerekirse, optimum piflirme performans› için f›r›n içinde kaplar›n yerlerini de¤ifltirin.
» F›r›n› ›s›tmaya gerek yoktur (pizza ve pasta hariç)
» Dondurulmufl yiyecekleri oda s›cakl›¤›nda çözmek için idealdir.
» Kurumamas› için, yiyecek ambalaj›yla birlikte f›r›na konulmal›d›r.
» Bir veya birden çok seviyede ayn› piflirme s›cakl›¤›n› gerektiren yiyecekleri
(örn; bal›k, sebze, tatl›), kokular›n› birbirine kar›flt›rmadan piflirmek için (ön
›s›tma yapmadan).
» Bir seviyede piflirmek için (örn; meyve, kek, sebze, pizza, tavuk).
» Yiyecekleri ›s›tmak ve piflirme ifllemini bitirmek için ideal olan enerji tasarruf
fonksiyonu; f›r›n lambas› söner.
» Bu fonksiyon büyük et parçalar›n› (biftek, pirzola) piflirmek için idealdir.
» Piflirme s›ras›nda, kapak kapal› tutulmal›d›r.
»
Et piflirirken ya¤ s›çramalar›n› ve dumanlar› önlemek için, damla tepsisine biraz su koyun.
» Izgara s›ras›nda eti ters çevirin.
»
Biftek, kebap, sosis, sebze piflirmek ve tost yapmak için ›zgara fonksiyonunu kullan›n.
» F›r›n› 3/5 dakika kadar ›s›t›n.
» Piflirme s›ras›nda, kapak kapal› tutulmal›d›r.
» Et piflirirken ya¤ s›çramalar›n› ve dumanlar› önlemek için, damla tepsisine bi-
raz su koyun.
» Piflirme s›ras›nda yiyece¤i ters çevirmenizi tavsiye ederiz.
P‹fi‹RME TABLOLARI
Y‹YECEK
Fonksiyon Ön ›s›tma S›cakl›k (°C)
Seviye
(alttan üste do¤ru)
Piflirme süresi
(dak.)
ET
Kuzu, Keçi, Koyun
Dana, S›¤›r, Domuz
Hindi
(3-5 kg)
Kaz
(2 kg)
BALIK (1 kg)
Levrek, Ton, Somon,
Morina Bal›¤›
BALIK
(<1 kg - pirzola)
K›l›ç, Ton bal›¤›
SEBZE
Biber, domates,
k›zart›lm›fl patates
TATLILAR,
PASTALAR VS.
Kuru pastalar
Kar›fl›k börekler
(peynirli)
Turtalar
Elmal› kek, krep
Kurabiye, pandispanya,
flekerli kurabiyeler
Çörek, tatl› pastalar
Tavuk,
Tavflan,
Ördek