Electrolux EOB6712X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
åå Güvenlikle ‹lgili Önemli Bilgiler
Montaj
Bu f›r›n ilgili standartlara uygun olarak yetkili bir uz-
man taraf›ndan monte edilmelidir.
» Bu f›r›n a¤›rd›r. Tafl›rken dikkat edilmelidir.
» F›r›n› kullanmadan önce, içindeki ve d›fl taraf›nda-
ki bütün ambalaj malzemelerini ç›kar›n.
» Teknik özelliklerini veya bu f›r›n› herhangi bir
flekilde de¤ifltirmeye çal›flmay›n.
Çocuk Güvenli¤i
» Bu f›r›n yetiflkinler taraf›ndan çal›flt›r›lmak üzere
tasarlanm›flt›r. Çocuklar›n f›r›nla veya f›r›n›n çevre-
sinde oynamalar›na izin vermeyin.
» Kullan›m s›ras›nda f›r›n ›s›n›r. F›r›n so¤uyana ka-
dar çocuklar›n uzak tutulmas› gerekir.
Kullan›m s›ras›nda
» Bu f›r›n sadece evde kullan›m için tasarlanm›flt›r.
Ticari veya endüstriyel amaçlara uygun olarak üre-
tilmemifltir.
» Cihazlar kullan›m s›ras›nda çok ›s›n›rlar ve kulla-
n›mdan uzun bir süre sonra s›cakl›klar›n› muhafa-
za ederler. F›r›n›n içindeki ›s›tma elemanlar›na do-
kunmamaya dikkat edin.
» ‹çindeki buhar›n veya ›s›n›n d›flar› ç›kmas› için,
piflirme s›ras›nda ya da sonras›nda kapa¤›
açarken f›r›ndan uzak durun.
» Her hangi bir maddeyi alüminyum folyo ile kapla-
may›n.
»
K›zartma pofletleri gibi ›s›ya dayan›kl› piflme malzeme-
lerinin f›r›n parçalar›na temas etmesine izin vermeyin.
» F›r›n›n içine veya üzerine, eriyebilecek plastik ve-
ya benzeri maddeleri koymay›n.
» Kapal› kutular› veya uçucu maddeleri f›r›na koy-
may›n. Is›nd›klar›nda patlayabilirler.
»
F›r›na veya koluna havlu, bulafl›k bezleri vs. asmay›n.
» Su ile temas halinde iken veya elleriniz ›slakken f›-
r›n› çal›flt›rmay›n.
» Çok ›s›nd›klar›nda alev alabilecekleri için, ya¤lar›
›s›t›rken çok dikkatli olun.
» Yiyecekleri, f›r›na koyup ç›kar›rken daima f›r›n eldi-
veni kullan›n.
» Kullan›m haricinde bütün dü¤melerin kapal› (OFF)
konumda olmas›n› sa¤lay›n.
» Kazara çal›flt›rma ihtimaline karfl›, yiyecek mad-
delerini içeren kaplar›, örn. margarin veya s›v› ya¤-
lar› cihaz›n içinde veya üzerinde b›rakmay›n.
» Di¤er elektrikli cihazlar› kullan›rken, kablonun f›r›-
n›n s›cak yüzeylerine temas etmedi¤inden emin
olun.
Bak›m ve Temizlik
» F›r›n›, talimatlara uygun olarak temizleyin.
» F›r›n her zaman temiz tutulmal›d›r. Ya¤lar›n veya
di¤er yiyecek maddelerinin birikmesi (özellikle k›-
zartma tavas›nda) yang›na yol açabilir.
» Cihaz› temizlemek için kesinlikle yüksek bas›nçl›
buhar makinelerini kullanmay›n.
» Herhangi bir temizlik veya bak›m iflleminden önce,
f›r›n›n so¤umas›n› bekleyin ve fiflini prizden çekin.
Servis
»
Bu f›r›n›n tamiri veya servisi sadece yetkili bir
Electrolux Servis Mühendisi taraf›ndan yap›lmal›d›r
ve yaln›zca orijinal yedek parçalar kullan›lmal›d›r.
Çevreyle ‹lgili Bilgi
» Montaj iflleminden sonra, ambalaj malzemelerini
güvenlik ve çevre koflullar›na gereken önemi gös-
tererek elden ç›kar›n..
» Eski bir cihaz› hurdaya ay›r›rken, kablosunu kese-
rek kullan›lamaz hale getirin. Çocuklar›n içinde s›-
k›flmas›n› önlemek için kap› mandallar›n› sökün.
Ürün veya ambalaj kutusu üzerindeki simgesi,
bu ürünün normal ev at›¤› gibi ifllem göremeyece¤ini
belirtir. Bunun yerine, cihaz elektrik ve elektronik ci-
hazlar›n yeniden dönüfltürüldü¤ü uygun bir toplama
merkezine götürülmesi gerekir. Bu ürünün do¤ru bir
flekilde hurdaya ayr›lmas› ile, çevreye ve insan sa¤l›-
¤›na olan olas› olumsuz etkileri önlenmifl olacakt›r.
Bu ürünün yeniden dönüfltürülmesi ile ilgili ayr›nt›l›
bilgi için, yerel servis merkezine, ev aletlerinin at›ld›-
¤› toplama merkezine veya ürünü sat›n ald›¤›n›z ye-
re baflvurun.
16
F›r›n› kurmadan veya kullanmadan önce bu uyar›lar› dikkatle okuman›z gerekir.
Yard›ma ihtiyaç duyarsan›z, 0 800 211 60 32 numaral› telefondan Müflteri Hizmetleri-
ni aray›n.
‹leride faydalanmak için bu k›lavuzu saklay›n
ve cihaz› satt›¤›n›zda birlikte verin.
‹çindekiler
Kullan›c› ‹çin
Güvenlikle ‹lgili Önemli Bilgiler 16
F›r›n›n Görünümü 18
Dü¤meler 19
‹lk Kullan›mdan Önce 20
Elektronik programlay›c› 21
F›r›n›n Kullan›m› 23
‹puçlar› ve Faydal› Bilgiler 24
Yiyecek Piflirme Süreleri 26
F›r›n›n Temizlenmesi 29
Ar›za giderme 32
Servis ve Yedek Parçalar 33
Talimatlar›n Kullan›m Rehberi
Afla¤›daki simgeler, talimatlar içinde size rehberlik et-
mek üzere metin içinde geçecektir:
å Güvenlik Talimatlar›
+ Bir ifllem için ad›m ad›m talimatlar
‹puçlar› ve Yararl› Bilgiler
Çevreyle ‹lgili Bilgi
Bu cihaz, afla¤›daki AB Yönergeleri ile uyum-
ludur:
*73/23 - 90/683 (Düflük Voltaj Yönergesi);
*93/68 (Genel Yönergeler); di¤erler
*89/336 (Elektromanyetik Uyum Yönergesi)
ve sonraki de¤ifliklikler.
Montaj Teknisyeni ‹çin
Montaj 34
Teknik veriler 34
Gömme montaj 35
Elektrik Tesisat› 36
17
F›r›n›n Görünümü
18
Çal›flma
Lambas›
Kontrol Paneli
Izgara
F›r›n Lambas›
F›r›n Fan›
Rayl› sistem
Termostat Kontrol Lambas›
Termostat Ayar Dü¤mesi
F›r›n Fonksiyon Ayar Dü¤mesi
Elektronik programlay›c›
Bilgi Plakas›
Dü¤meler
Gömülebilir kontrol dü¤meleri
Baz› modeller, gömülebilir kontrol dü¤melerine sahip-
tir (fiekil. 1). Bu dü¤meler, f›r›n çal›flmad›¤› zaman
kontrol paneli içine tamamen gömülmektedir.
F›r›n Fonksiyon Ayar Dü¤mesi
(fiekil.2)
F›r›n kapal›
F›r›n Lambas› - Herhangi bir piflirme fonksiy-
onu seçilmemifl olsa da f›r›n lambas› yanacakt›r.
Geleneksel piflirme flekli - Is› hem üstten hem
de alttan gelerek f›r›n›n içinin eflit oranda ›s›n-
mas›n› sa¤lar.
Hava sirkülasyonlu (Fanl›/Turbo) - alt ve üst
›s›tma elemanlar› f›r›n›n k›sm›na ›s› verirken
fan s›cak havan›n yiyeceklerin etraf›nda dolafl-
mas›n› sa¤lar. Kek, kurabiye veya ekmek piflir-
meye çok uygundur.
Alt ›s›tma eleman› - Is› yaln›zca f›r›n›n alt k›s-
m›ndan gelecektir.
‹ç ›zgara eleman› - Küçük miktarda yiyeceklerin
›zgara yap›lmas› için kullan›labilir.
Tam Izgara - Izgara eleman›n›n tamam› çal›fla-
cakt›r.
Miktar› çok olan yiyecekler için tavsiye edilir.
Termal ›zgara - Genellikle klasik ›zgara ifllemiy-
le ilgili olan bu fonksiyon, yiyeceklerin piflirilme-
si için alternatif bir yöntem sunar. Izgara elema-
n› ve f›r›n fan› birlikte çal›flarak s›cak havay› yi-
yece¤in etraf›nda dolaflt›racakt›r. Ön ayarl› s›-
cakl›k: 180 °C
200 °C'lik maksimum s›cakl›¤› seçin.
Fanl› piflirme- bu kanall› fan sistemi her hangi
bir tepside çok az tat kar›fl›m›na izin vererek yi-
yeceklerin ayn› anda k›zart›lmas›n› veya pifliril-
mesini sa¤lar. Bu ifllem için, dairesel element ve
f›r›n›n arka duvar›ndaki fan kullan›l›r.
Pizza Konumu- Alt ›s›tma eleman›, pizzalar›n,
kifllerin ve pastalar›n taban›na do¤rudan ›s› ve-
rirken pizza ve pasta malzemelerinin piflmesi
için fan, havan›n dolaflmas›n› sa¤lar.
Termostat Kontrol Dü¤mesi
(fiekil. 3)
50 °C ile 230 °C (MAKS.) aras›ndaki s›cakl›klar› seç-
mek üzere termostat kontrol dü¤mesini saat yönünde
çevirin.
19
fiekil. 1
fiekil. 2
fiekil. 3
Termostat Kontrol Lambas›
Termostat kontrol dü¤mesi çevrildi¤inde termostat
kontrol lambas› yanacakt›r. Do¤ru s›cakl›¤a ulafl›l›n-
caya kadar lamba yanmaya devam edecektir. Ard›n-
dan bu lamba, s›cakl›¤›n korundu¤unu göstermek
üzere yanacak ve sönecektir.
Çal›flma Lambas›
F›r›n fonksiyon ayar dü¤mesi ayarland›¤›nda çal›flma
lambas› yanacakt›r.
Güvenlik Termostat›
Fr›n, bir güvenlik termostat›na sahiptir. Ana termosta-
t›n ar›zalanmas› ve buna ba¤l› afl›r› ›s›nma durumun-
da güvenlik devresi, f›r›n›n elektri¤ini kesecektir. Bu
durumda, bulundu¤unuz yerdeki Yetkili Servis Mer-
kezini aray›n. Hiçbir durumda cihaz› kendiniz tamir
etmeye çal›flmay›n.
So¤utma fan›
So¤utma fan›, so¤utma ifllemi s›ras›nda çal›fl›r. Ha-
va, flekilde gösterildi¤i gibi f›r›n kapa¤› ile kontrol pa-
neli aras›ndaki ç›k›fllardan üflenir.
So¤utma fan›, dü¤melerin so¤umas› için f›r›n kapat›l-
d›ktan sonra çal›flmaya devam edebilir. Bu, normaldir.
‹lk Kullan›mdan Önce
å F›r›n› kullanmadan önce, içindeki ve d›fl›ndaki
bütün ambalaj malzemelerini ç›kar›n.
F›r›n› ilk kez kulland›¤›n›zda, içine yiyecek koymadan ›s›t›n.
Bu süre içinde, mutfa¤a istenmeyen bir koku yay›labilir.
Bu, normaldir.
1. Elektronik programlay›c› ile saati ayarlay›n
(“Elektronik Programlay›c›” bölümüne bak›n).
2. F›r›n fonksiyon ayar dü¤mesini geleneksel pi-
flirme konumuna çevirin.
3. Termostat kontrol dü¤mesini MAX konumuna
ayarlay›n.
4. Havaland›rma için bir pencere aç›n.
5. F›r›n› yaklafl›k 45 dakika süreyle içinde bir fley
olmadan çal›flt›r›n.
å F›r›n kapa¤›n› açmak için, daima kap› kolu-
nu orta k›sm›ndan tutun.
F›r›n› kullanmadan önce, içindeki tepsi, ›z-
gara gibi parçalar› y›kay›p temizleyin.
20
fiekil. 4
21
Elektronik programlay›c›
F›r›n yaln›zca saat ayar› yap›ld›ktan sonra çal›flacakt›r.
Ancak, f›r›n hiçbir program yapmadan da çal›flt›r›labilir.
Saat ayar› X
Cihaz›n fifli tak›ld›ktan veya bir elektrik kesintisinden sonra f›r›n›n "Saat" lam-
bas› X yan›p sönecektir.
Saat ayar›n› yapmak için:
1. "+" veya "" dü¤mesine bas›n.
2.
Ayarlama ifllemi bitince 5 saniye kadar bekleyin: "Saat" lambas› X sönecek ve
göstergede ayarlanm›fl olan saat görünecektir. Cihaz kullan›ma haz›rd›r.
Saati yeniden ayarlamak için:
1. "Saat" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤mesine bas›n. ‹lgili
lamba yan›p sönmeye bafllayacakt›r. Ard›ndan, yukar›da aç›klanan ifllem-
leri tekrarlay›n.
Saat, ancak otomatik bir çal›flma durumuna (piflirme süresi II veya piflir-
menin bitifl saati I) seçilmedi¤inde yap›labilir.
"Piflirme Süresi" fonksiyonu II
Bu özellik sayesinde, f›r›n belli bir süre geçtikten sonra kendili¤inden kapana-
cakt›r. Yiyecekleri f›r›na koyun, bir piflirme fonksiyonunu seçin ve piflme s›-
cakl›¤›n› ayarlay›n. "Piflirme Süresi" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla
dü¤mesine bas›n. ‹lgili lamba II yan›p sönmeye bafllayacakt›r. Ard›ndan
afla¤›daki ifllemleri yap›n:
Piflirme süresini ayarlamak için:
1. "+" veya "" dü¤mesine bas›n.
2. Ayarlama ifllemi bitince 5 saniye kadar bekleyin: "Piflirme Süresi" lamba-
s› II yanacak ve gösterge saat moduna geri dönecektir.
3. Piflirme süresi sona erince f›r›n kendili¤inden kapanacak ve bir uyar› se-
si gelecektir, bu s›rada lamba yan›p sönecektir.
F›r›n›n fonksiyon ayar dü¤mesini ve termostat› s›f›r konumuna getirin.
Sesli alarm› kapatmak için herhangi bir dü¤meye bas›n.
NOT: sesli alarm›n kapat›lmas› f›r›n› manuel konumuna ayarlayacakt›r; f›-
r›n ve termostat dü¤meleri s›f›ra ayarl› ise, f›r›n yeniden ›s›tmaya baflla-
yacakt›r.
Piflirme süresini iptal etmek için:
1.
"Piflirme Süresi" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤mesine bas›n.
‹lgili lamba II yan›p sönecek ve göstergede kalan piflme süresi görülecektir.
2. Göstergede "0:00" görününceye kadar "" dü¤mesine bas›n. 5 saniye
sonra lamba sönecek ve göstergede saat belirecektir.
1. Bir fonksiyon seçmeye yarayan basmal› dü¤-
me
2. Azaltma dü¤mesi
3. Artt›rma dü¤mesi +
4. Gösterge
5. "Piflme Süresi" lambas› II
6. "Piflirmenin bitifl saati" lambas› I
7. "Süreyi hat›rlatma" lambas›
8. "Saat" lambas› X
22
"Piflirmenin bitifl saati" fonksiyonu I
Bu özellik sayesinde f›r›n›, piflirmenin bitifl saati gelince kendili¤inden kapanacak flekilde ayar-
layabilirsiniz. Yiyecekleri f›r›na koyun, bir piflirme fonksiyonunu seçin ve piflme s›cakl›¤›n›
ayarlay›n. "Piflirmenin Bitifl Saati" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤mesine ba-
s›n. ‹lgili lamba I yan›p sönmeye bafllayacakt›r. Ard›ndan afla¤›daki ifllemleri yap›n:
Piflirmenin bitifl saatini ayarlamak için:
1. "+" veya "" dü¤mesine bas›n.
2. Ayarlama ifllemi bitince 5 saniye kadar bekleyin: "Piflirmenin Bitifl Saati"
lambas›
I
yanacak ve gösterge saat moduna geri dönecektir.
3. Piflirme süresi sona erince f›r›n kendili¤inden kapanacak ve bir uyar› sesi
gelecektir, bu s›rada lamba yan›p sönmeye bafllayacakt›r. F›r›n›n fonksiyon
ayar dü¤mesini ve termostat› s›f›r konumuna getirin.
Sesli alarm› kapatmak için herhangi bir dü¤meye bas›n. NOT: sesli alarm›n ka-
pat›lmas› f›r›n› manuel konumuna ayarlayacakt›r; f›r›n fonksiyon ayar ve ter-
mostat dü¤meleri s›f›ra ayarl› ise, f›r›n yeniden ›s›tmaya bafllayacakt›r.
Piflirmenin bitifl saatini iptal etmek için:
1. "Piflirmenin Bitifl Saati" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤me-
sine bas›n. ‹lgili lamba
I
yan›p sönecek ve göstergede programlanm›fl olan
bitifl saati görülecektir.
2. Gösterge normal saat durumuna gelene kadar "" dü¤mesine bas›n. Prog-
ramlay›c›dan bir uyar› sesi gelecek ve pilot lamba sönecektir.
"Piflme süresi" II ile "Piflirmenin bitifl
saatinin" I birlefltirilmesi
F›r›n› daha sonraki bir zaman dilimi içinde kendili¤inden aç›p kapatmak üzere
"Piflirme süresi" ve "Piflirmenin bitifl süresi" özellikleri ayn› anda kullan›labilir.
1. "Piflirme süresi" özelli¤ini kullanarak
II
(ilgili bölümde aç›kland›¤› gibi piflir-
me süresi ayar›n› yap›n) piflirme süresini ayarlay›n. Ard›ndan, dü¤me-
sine bas›n: göstergede programlanm›fl olan ayar görünecektir.
2. "Piflirmenin bitifl saati" özelli¤ini kullanarak
I
(ilgili bölümde aç›kland›¤› gi-
bi piflirmenin bitifl saatini ayarlay›n) piflirmenin bitifl saatini ayarlay›n.
‹lgili lambalar yanacak ve göstergede saat görünecektir. F›r›n ayarlanm›fl
olan programlara göre aç›l›p kapanacakt›r.
"Süreyi hat›rlatma" özelli¤i
Süreyi hat›rlatma alarm›, belirlenmifl bir sürenin sonunda devreye girecek, an-
cak hala kullan›l›yorsa FIRIN ÇALIfiMAYA DEVAM EDECEKT‹R.
Süre hat›rlatma özelli¤ini ayarlamak için:
1. "Süreyi Hat›rlatma" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤mesine
bas›n. ‹lgili lamba yan›p sönmeye bafllayacakt›r.
2. Sonra, "+" veya "" dü¤mesine bas›n (en fazla: 2 saat, 30 dakika).
3. Ayarlama ifllemi bitince 5 saniye kadar bekleyin: "Süreyi hat›rlatma" lamba-
s› yanacakt›r.
4. Belirlenmifl olan sürenin sonunda lamba yan›p sönmeye bafllayacak ve ses-
li uyar› duyulacakt›r. Sesli alarm› kapatmak için herhangi bir dü¤meye bas›n.
Süre hat›rlatma özelli¤ini iptal etmek için:
1. "Süreyi Hat›rlatma" özelli¤ini seçmek üzere k›sa aral›klarla dü¤mesine
bas›n. ‹lgili lamba yan›p sönecek ve göstergede kalan süre görülecektir.
2. Göstergede "0:00" görününceye kadar "" dü¤mesine bas›n. 5 saniye son-
ra lamba sönecek ve göstergede saat belirecektir.
Göstergenin kapat›lmas›
1. Programlama dü¤melerinden ikisine veya üçüne ayn› anda bas›p yaklafl›k 5
saniye kadar bas›l› tutun. Gösterge kapanacakt›r.
2. Göstergeyi tekrar açmak için herhangi bir dü¤meye bas›n.
Göstergeyi kapatabilmeniz için hiçbir fonksiyonun ayarlanmam›fl
olmas› gerekir.
F›r›n›n kullan›m›
å Daima f›r›n kapa¤›n› kapal› tutarak çal›flt›r›n.
F›r›n kapa¤›n› açarken belirli bir mesafede dura-
rak aç›n. Aflamal› aç›lan kap›n›n birden aç›lmas›-
na izin vermeyin; tamamen aç›l›ncaya kadar kap›
kolundan tutarak kapa¤› destekleyin.
F›r›n›n dört tepsi seviyesi ve bir tepsisi vard›r.
Tepsi konumlar›, flekilde gösterildi¤i gibi f›r›n›n alt
taraf›ndan yukar› do¤ru say›l›r.
fiekilde gösterildi¤i gibi bu tepsilerin do¤ru yerlefl-
tirilmesi önemlidir.
Tabaklar› do¤rudan f›r›n taban›n›n üzerine
yerlefltirmeyin.
å Dikkat! -
Piflirme s›ras›nda f›r›n taban› üzerine her
hangi bir cisim koymay›n veya f›r›n›n her hangi bir
k›sm›n› alüminyum folyo ile sarmay›n; aksi takdirde
emaye yüzeylere ve piflirdi¤iniz yiyeceklere zarar
verebilecek ›s› birikmesi meydana gelebilir. Tavalar›,
›s›ya dayan›kl› kaplar› ve alüminyum tepsileri raflara
tak›lm›fl tepsilerin üzerine koyun.
Rayl› sistem
1.2 ve 4. tepsi seviyelerinin, tepsileri yerlefltirip ç›kar›rken
kolayl›k sa¤layan teleskopik tepsi destekleri vard›r.
fiekil 6’da gösterildi¤i gibi sol ve sa¤ teleskopik tepsi des-
teklerini tamamen d›flar› ç›kar›n.
Tepsiyi veya ›zgara tavas›n› teleskopik tepsi destekleri
üzerine yerlefltirin ve destekleri yavaflça f›r›n›n içine do¤-
ru itin (fiekil 6).
å Teleskopik tepsi destekleri tamamen f›r›n›n
içine girmeden f›r›n kapa¤›n› kapatmaya çal›fl-
may›n. Bu, kapak emayesine ve cam›na zarar
verebilir.
23
fiekil. 5
fiekil. 6
‹puçlar› ve Yararl› Bilgiler
Bu¤ulanma ve Buhar
F›r›n›n, do¤al bir hava sirkülasyonu ve sürekli bir buhar
sirkülasyonu sa¤layan özel bir sistemi vard›r. Bu sistem,
buharl› bir ortamda piflirme yapman›z› ve yiyeceklerin içi-
nin yumuflak ve d›fl›n›n gevrek olmas›n› sa¤lar. Bunun
yan›nda, piflirme süresi ve enerji tüketimi en aza indirilir.
Piflme s›ras›nda f›r›n›n içinde, kapak aç›ld›¤›nda d›flar›
ç›kan buhar oluflabilir. Bu normaldir.
Ancak, içindeki buhar›n veya ›s›n›n d›flar› ç›kmas›
için, piflirme s›ras›nda ya da sonras›nda kapa¤›
açarken f›r›ndan uzak durun.
Buhar f›r›n›n d›fl taraf›ndaki so¤uk yüzeylere (örn; kapla-
ma) temas etti¤inde yo¤unlaflarak su damlac›klar› haline
dönüflecektir. Bu oldukça normal bir durum olup f›r›nda
bir sorun oldu¤unu göstermez. Renk solmalar›n› önle-
mek için, yüzeydeki su damlalar›n› ve kirleri düzenli ola-
rak temizleyin.
Piflirme kaplar›
» 230°C’lik s›cakl›¤a dayanabilecek uygun kaplar kulla-
n›n.
» Piflirme kaplar›, f›r›n tepsileri vs. f›r›n›n arka taraf›nda-
ki ›zgaray› kapatacak flekilde veya do¤rudan f›r›n ta-
ban›n›n üzerine yerlefltirilmemelidir.
» Is›n›n dolaflmas›n› engelleyerek performans› düflüre-
ce¤inden dolay› 30 cm x 35 cm’den büyük piflirme
kaplar›n› kullanmay›n.
Kaplar›n piflme sonuçlar›
üzerindeki etkileri
Kaplar›n ve kutular›n, içindeki yiyeceklere ›s›y› iletme
yöntemlerini etkileyen kal›nl›klar›, iletkenlikleri, renkleri
vs. farkl›l›k gösterir.
A Alüminyum, çanak, cam ve parlak kaplar piflmeyi ve
taban›n k›zarmas›n› engeller.
B Emaye dökme demir, anotlaflt›r›lm›fl alüminyum, ya-
p›flmayan alüminyum ve d›fl› renkli ve koyu a¤›r kap-
lar piflmeyi ve taban›n k›zarmas›n› art›r›r.
24
Geleneksel piflirme
Is› alttan ve üstten gelir ve bu yüzden orta raflar› kullan-
man›z tavsiye edilir. E¤er yiyecek, alttan ve üstten daha
fazla ›s› gerektiriyorsa, alt veya üst raflar› kullan›n.
Fanl› piflirme
Yiyecek, f›r›n›n arka duvar› üzerinde bulunan fan taraf›n-
dan her tarafa eflit flekilde üflenen s›cak hava ile piflirilir.
Böylece ›s› f›r›n›n bütün parçalar›na eflit flekilde ulafl›r ve
bu da, f›r›n›n çeflitli tepsileri üzerine yerlefltirilen farkl› tür-
deki yiyeceklerin ayn› anda piflirilmesi demektir (fiekil 5).
Fanla piflirme özelli¤i, nemin h›zl› bir flekilde yok olmas›-
n› sa¤lar ve kuru f›r›n ortam›, farkl› tatlar›n ve kokular›n
bir yiyecekten di¤erine geçmesini önler. Birkaç tepsili pi-
flirme olana¤› ile, farkl› yiyecekleri anda piflirebilir ve üç
tepsi kurabiyeyi ve mini pizzay› hemen yiyebilir veya de-
rin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Normalde f›r›n, sadece tek tepsi ile piflirme için de kulla-
n›labilir. Bu durumda, yiyece¤in piflmesini kolayca takip
edebilmek için en alt raflar› kullanmal›s›n›z. Bunun yan›n-
da bu f›r›n özellikle, konserveleri sterilize etmek, ev yap›-
m› meyveli tatl›lar›n piflirilmesi ve mantar ya da meyvele-
rin kurutulmas› için tavsiye edilir.
Izgara yapma
Et veya bal›¤› ›zgara yaparken üzerlerine biraz ya¤ sürün
ve bunlar› daima f›r›n›n ›zgaras› üzerine yerlefltirin. Tep-
si seviyesi yiyeceklerin kal›nl›¤›na ba¤l›d›r. En alt seviye-
de her zaman ya¤lar› toplamak üzere bir tepsi bulundu-
run ve içine duman ve istenmeyen kokular› önlemek için
biraz su dökün.
Termal ›zgara ifllemi
Bu piflme özelli¤ini kullan›rken maksimum s›cakl›k
olarak 200 °C'yi seçin.
Izgara ›s›tma eleman›n›n tamam› ve f›r›n›n pervanesi s›-
rayla çal›flacak ve s›cak havay› yiyece¤in etraf›nda do-
laflt›racakt›r. Yiyece¤in kontrol edilmesi ve çevrilmesi ifl-
lemi daha az gerekecektir. Tost ve az piflmifl bonfile ha-
riç olmak üzere, genellikle normal ›zgarada piflirebilece-
¤iniz bütün yiyecekleri termal ›zgara ile piflirebilirsiniz.
Pizza Konumu
Alt ›s›tma eleman›, pizzalar›n, çöreklerin ve pastalar›n ta-
ban›na do¤rudan ›s› verirken pizza ve pasta malzemele-
rinin piflmesi için fan, havan›n dolaflmas›n› sa¤lar.
En iyi sonuçlar› elde etmek için, alt tepsi seviyelerini kul-
lan›n.
Baz› ipuçlar›
Kek piflirmek için
Kekler genelde orta seviyedeki (150 ile 200°C aras›nda-
ki ) s›cakl›klarda piflerler. Bunun yan›nda, f›r›n yaklafl›k
10 dakika önceden ›s›t›lmal›d›r.
Piflme süresinin en az 3 /4’ü geçmeden f›r›n kapa¤› aç›l-
mamal›d›r.
Normal küçük pastalar bir tabak veya kapta, toplam pifl-
me süresinin yaklafl›k 2 /3’ü kadar piflirilmeli ve ard›ndan
tamamen piflmeden önce istenilen ilaveler yap›lmal›d›r.
Kalan piflme süresi, kullan›lan ilavenin türüne ba¤l›d›r
(reçel, meyve vs.). Çok fazla nem piflme süresini gerek-
siz yere uzatt›¤›ndan dolay›, hamur ve kek kar›fl›mlar›n›n
do¤ru olmas›na dikkat edilmelidir. K›vam›nda bir hamur
veya kar›fl›m, kafl›ktan veya mikserden zor ayr›l›r. E¤er
her üç tepsi ayn› anda kek ve turta ile doldurulursa, altta-
ki iki tepsi aras›nda ekstra bir tepsi yerlefltirmenizi tavsi-
ye ederiz (fiekil 5).
Bal›k ve et piflirmek için
Piflme s›ras›nda fazla kurumas›n› önlemek için, piflirile-
cek et miktar› en az 1 kg olmal›d›r. Az piflmifl olarak ter-
cih edilecek yumuflak k›rm›z› et (örn; d›fl› iyi piflmifl an-
cak içi çi¤), yüksek s›cakl›k gerektirir (200-220 °C).
Beyaz et, tavuk ve bal›k genellikle düflük s›cakl›k gerek-
tirir (150 -175 °C).
Sos veya et suyu gibi çeflnilerin, sadece piflirme süresi
k›sa oldu¤unda piflirme ifllemine bafllamadan önce piflir-
me kab›na konulmas› gerekir.
Etin piflip piflmedi¤ini kontrol etmenin kolay bir yöntemi
bir kafl›kla bast›rmakt›r; e¤er et bu bas›nç alt›nda ezilmi-
yorsa, piflmek üzeredir. ‹çinin k›rm›z› kalmas› gereken
rosto ve filetolar›n, piflme süresi k›sa olmal›d›r.
Et, bir piflirme kab›nda veya do¤rudan tepsinin üzerinde
piflirilebilir; bu durumda, et suyunun toplanmas› için talt
rafa bir tepsi yerlefltirilmelidir.
Çok ya¤l› etleri piflirdi¤inizde, eti do¤rudan ›zgara üzeri-
ne koyun ve f›r›n›n kirlenmemesi için ›zgaran›n alt›na bir
tepsi yerlefltirin.
Et pifltikten sonra, suyunun damlamamas› için en az 15
dakika beklemenizi tavsiye ederiz.
K›zartma s›ras›nda f›r›n›n içinde çok fazla duman olufl-
mas›n› önlemek için, damlama kab›na biraz su dökmeni-
zi tavsiye ederiz ve buhar› önlemek için ise, piflme s›ra-
s›nda su çok fazla buharlafl›rsa, biraz daha ekleyin.
Servis yapmadan önce, yiyecekleri sicak tutmak icin firi-
ni minimum isida tutun/
å Uyar›! - Piflirme s›ras›nda f›r›n›n alt›na her hangi
bir cisim koymay›n veya yiyecekleri alüminyum
folyo ile sarmay›n; aksi takdirde emaye yüzeylere
ve piflirdi¤iniz yiyeceklere zarar verebilirsiniz.
Tavalar›, ›s›ya dayan›kl› kaplar› ve alüminyum fol-
yolar› daima tepsilerin üzerine koyun.
Piflme süreleri
Piflme süreleri yeme¤in özelli¤ine, içeri¤ine ve miktar›na
göre de¤iflir:
Ayn› koflullarda ayn› yiyeceklerin piflirilmesi sonuçlar› ay-
n› olaca¤›ndan dolay›, f›r›nla ilk piflirme deneyiminizi not
etmenizi tavsiye ederiz.
Tablolarda verilen de¤erleri uygun flekilde de¤ifltirmeniz,
yaln›zca edinece¤iniz tecrübe ile sa¤lanacakt›r.
25
Yiyeceklerin Piflme Süreleri
Piflme süreleri ön ›s›tma sürelerini içermez.
Piflirme ifllemi öncesinde f›r›n›n k›sa süreli (yaklafl›k 10 dakika) ön ›s›t›lmas› tavsiye edilir.
Geleneksel ve fan yard›m›yla piflirme
26
Y‹YECEK
TÜRÜ
Geleneksel piflirme
Fanl› piflirme
NOTLAR
Piflme
süresi
dakika
Seviye
Seviye
s›c.°
C
s›c.°
C
A¤›rl›k (gr.)
Beyaz ekmek
Çavdar ekme¤i
Sandviç ekme¤i
Pizza
Alabal›k/Sargos
Ton bal›¤›/Somon
Makarnal› börek
Sebzeli börek
Kifl
Lazanya
Mant›
Biftek
Domuz eti
Dana eti
‹ngiliz usulü rosto et
çi¤
normal
çok piflmifl
Domuzun omuz k›sm›
Domuzun but k›sm›
Kuzu eti
Tavuk
Hindi
Ördek
Kaz
Tavflan
Yabani tavflan
Sülün
EKMEK VE P‹ZZA
TART / BÖREK
ET
BALIK
2
1
2
2 (1 ve 3)*
2 (1 ve 3)*
2 (1 ve 3)*
2 (1 ve 3)*
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2 (1 ve 3)*
2 (1 ve 3)*
Piflirme kab›nda 2 dilim
Izgara üzerinde ekmek kal›b›nda
Piflirme kab›nda 6-8 sandviç
Izgara üzerinde piflirme kal›b›nda
Tepsi üzerinde kal›p içinde
Tepsi üzerinde kal›p içinde
Tepsi üzerinde kal›p içinde
Tepsi üzerinde kal›p içinde
Tepsi üzerinde kal›p içinde
Raf ve düz tepsi üzerinde
Raf ve düz tepsi üzerinde
Raf ve düz tepsi üzerinde
Izgara ve düz tepsi üzerinde
Izgara ve düz tepsi üzerinde
Izgara ve düz tepsi üzerinde
Kal›n düz tepsi ile
Düz tepsi içinde 2 parça
But düz tepside
Bütünü düz tepside
Bütünü düz tepside
Bütünü düz tepside
Bütünü düz tepside
Parça halinde
Parça halinde
Bütün
3-4 bal›k
4-6 parça
Bu tablo, yaln›zca referans içindir. Tercihinize ve gereksinimlere göre s›cakl›¤› art›rman›z veya azaltman›z ge-
rekebilir. Kendi ihtiyaçlar›n›za uygun olan ayar› bulabilmenizi yaln›zca edinece¤iniz tecrübe sa¤layacakt›r.
NOT: Tepsi konumlar›, f›r›n›n alt›ndan üste do¤ru say›l›r.
(*) E¤er ayn› anda birkaç yemek piflirmek istiyorsan›z bu yiyecekleri parantez içinde belirtilen tepsilere yerlefltirmeni-
zi tavsiye ederiz.
Ayn› anda birden fazla yemek piflirmek istiyorsan›z, yiyeceklerin renklerinin ayn› olmas› için en geç 5-10 dakika için-
de tepsileri yer de¤ifltirmenizi tavsiye ediyoruz.
Fileto
Dana eti
Sosis
Domuz pirzolas›
Tavuk (iki parça halinde)
Kebap
Tavuk (gö¤üs)
Hamburger
Bal›k (fileto)
Sandviç
Tost
Y‹YECEK TÜRÜ
Miktar
Parça
A¤›rl›k
Seviye
S›cakl›k
Üst k›s›m
Alt k›s›m
°C
Piflme süresi
(dakika)
Bu tablo, yaln›zca referans içindir. Tercihinize ve gereksinimlere göre s›cakl›¤› art›rman›z veya azaltman›z gerekebilir. Kendi ihti-
yaçlar›n›za uygun olan ayar› bulabilmenizi yaln›zca edinece¤iniz tecrübe sa¤layacakt›r.
Piflirme süreleri- Izgara yapma
Piflme süreleri ön ›s›tma sürelerini içermez.
Piflirme ifllemi öncesinde f›r›n›n k›sa süreli (yaklafl›k 10 dakika) ön ›s›t›lmas› tavsiye edilir.
27
Fan destekli piflirme
Y‹YECEK
TÜRÜ
Fan destekli piflirme
NOTLAR
Piflme
süresi
dakika
Seviye
s›c.°
C
A¤›rl›k (gr.)
Ç›rp›larak yap›lan hamur
fiekerli kurabiye hamuru
Tereya¤l› sütlü peynirli kek
Elmal› turta
fitrudel
Marmelatl› turta
Meyveli kek
Sünger biçimli kek
Y›lbafl› keki
Erikli kek
PASTALAR
Küçük pastalar
Kurabiye
Beze
Kifl
Pasta: (ekler, profiterol hamuru)
KEKLER
2
2 (1 ve 3)*
2
2 (1 ve 3)*
2
2 (1 ve 3)*
1
2
1
1
2 (1 ve 3)*
3
2
2
2 (1 ve 3)*
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Kek kab›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Tepsi üzerinde kek kal›b›nda
Piflirme kab›nda
Piflirme kab›nda
Piflirme kab›nda
Piflirme kab›nda
Piflirme kab›nda
Bu tablo, yaln›zca referans içindir. Tercihinize ve gereksinimlere göre s›cakl›¤› art›rman›z veya azaltman›z gerekebilir. Kendi ihtiyaç-
lar›n›za uygun olan ayar› bulabilmenizi yaln›zca edinece¤iniz tecrübe sa¤layacakt›r.
NOT: Tepsi konumlar›, f›r›n›n alt›ndan üste do¤ru say›l›r.
(*) E¤er ayn› anda birkaç yemek piflirmek istiyorsan›z bu yiyecekleri parantez içinde belirtilen tepsilere yerlefltirmenizi tavsiye ederiz.
28
Bu tablo, yaln›zca referans içindir. Tercihinize ve gereksinimlere göre s›cakl›¤› art›rman›z veya azalt-
man›z gerekebilir. Kendi ihtiyaçlar›n›za uygun olan ayar› bulabilmenizi yaln›zca edinece¤iniz tecrübe
sa¤layacakt›r.
Piflme süreleri ön ›s›tma sürelerini içermez.
Piflirme ifllemi öncesinde f›r›n›n k›sa süreli (yaklafl›k 10 dakika) ön ›s›t›lmas› tavsiye edilir.
Termal ›zgara (200°C'lik maksimum s›cakl›¤› seçin)
Parçalar sar›larak (hindi)
Tavuk (iki parça halinde)
Tavuk budu
B›ld›rc›n
Sebzeli graten
Midye
Uskumru
Bal›k dilimleri
Pizza, büyük boy
Pizza, küçük boy
Sandviç ekme¤i
piflirme kab›nda
›zgara üzerinde kal›p içinde
kal›pta
Y‹YECEK TÜRÜ
Y‹YECEK
TÜRÜ
A¤›rl›k (gr.)
Miktar
(gr.)
Pizza piflirme özelli¤i
Tepsi
seviyesi
Seviye
S›cakl›k
°C
Piflme
süresi
NOTLAR
Dakika
S›cakl›k
°C
Üst
k›s›m
Alt k›s›m
Süre dakika
Pizza Konumu
F›r›n›n Temizlenmesi
å F›r›n› temizlemeden önce, fifli prizden çekmeden
so¤utma fan›n›n so¤umas›n› bekleyin.
Bu f›r›n buhar ile veya buharl› temizleme makine-
si ile temizlenemez.
F›r›n her zaman temiz tutulmal›d›r. Ya¤lar›n veya
di¤er yiyecek maddelerinin birikmesi (özellikle k›-
zartma tavas›nda) yang›na yol açabilir.
Temizlik malzemeleri
F›r›n üzerinde temizlik malzemelerini kullanmadan önce,
uygun olduklar›ndan ve kullan›mlar›n›n üretici taraf›ndan
tavsiye edildi¤inden emin olun.
Yüzeyi matlaflt›raca¤›ndan dolay› parlat›c› içeren temizlik
maddeleri kullan›lmamal›d›r. Afl›nd›r›c› maddelerden ka-
ç›n›lmal›d›r.
D›fl k›s›mlar›n temizli¤i
Düzenli olarak yumuflak bir bezi, az miktarda yumuflak
temizlik maddesi eklenmifl ›l›k suyla ›slat›p iyice s›kt›ktan
sonra kontrol panelini, f›r›n kapa¤›n› ve kapak contas›n›
temizleyin.
å Kapak cam panellerin hasar görmesini önlemek
için, afla¤›daki noktalardan kaç›n›n:
» Evde kullan›lan deterjanlar ve parlat›c›lar
» Yap›flmayan tavalara uygun olmayan bulafl›k teli.
» Brillo/Ajax teli veya bulafl›k teli
» Kimsayal f›r›n temizleme ürünleri veya uçucu
maddeler
» Pas ç›karma ürünleri
» Küvet/lavabo kir ç›karma ürünleri
Il›k sabunlu su kullanarak kapak cam›n›n iç ve d›fl taraf›-
n› temizleyin. Cam›n taraf› çok kirli ise, Hob Brite gibi
bir temizlik maddesini kullanman›z› tavsiye ediyoruz.
Kirleri ç›karmak için spatula kullanmay›n.
å Cam paneller s›cakken f›r›n kapa¤›n› temizleme-
yin. Aksi takdirde, cam panel çatlayabilir.
Kapak cam paneli hasar görürse veya üzerinde
derin çizikler meydana gelirse, cam zay›flayacak
ve çatlamalar› önlemek için de¤ifltirilmesi gerekir.
Tavsiye için Yetkili Servis merkezine Dan›fl›n.
F›r›n›n ‹çi
F›r›n›n içindeki emaye yüzeyin temizlenmesi için en uy-
gun zaman, halen s›cak oldu¤u zamand›r.
F›r›n› her kullan›mdan sonra sabunlu s›cak suyla ›slat›l-
m›fl yumuflak bir bezle silin. Zaman zaman, uygun bir
f›r›n temizlik maddesi kullan›larak f›r›n›n iyice temizlen-
mesi gerekecektir.
F›r›n Tepsileri
F›r›n tepsilerini temizlemek için, ›l›k sabunlu suya bat›r›n
ve sabunlu bir sünger kullanarak inatç› kirleri temizleyin.
‹yice durulay›n ve yumuflak bir bezle kurulay›n.
29
F›r›n kapa¤›n›n temizlenmesi
F›r›n kapa¤›n›n daha iyi temizlenmesi için, afla¤›daki ifl-
lemi takip ederek kapa¤› sökmenizi tavsiye ederiz:
- kapa¤› tamamen aç›n; iki mentefle üzerindeki iki kolu
kald›r›n ve kollar› içeri do¤ru çevirin (flekil 7).
- ‹ki kola temas edinceye kadar f›r›n kapa¤›n› yavaflça
kapat›n.
- ard›ndan f›r›na do¤ru itip d›flar› do¤ru çekerek kapa¤›
sökün.
- Kapa¤› yatay bir seviyeye yerlefltirin.
Temizledikten sonra, yukar›daki ifllemleri tersi s›rayla ya-
parak kapa¤› yeniden tak›n. ‹ki küçük kol tekrar mentefle-
lerin üstüne yerlefltirildi¤inde, kapak düzgün bir flekilde
oturacakt›r.
Paslanmaz çelik veya alüminyum modeller:
Islak bir sünger ile f›r›n kapa¤›n› temizlemenizi ve yumu-
flak bir bezle kurulaman›z› tavsiye ederiz. F›r›n›n yüzeyi-
ne zarar verebilece¤i için asla tel f›rça, asit veya afl›nd›-
r›c› maddeler kullanmay›n.
Kontrol panelini temizlerken de ayn› uyar›lara dikkat edin.
F›r›n Ampulünün De¤ifltirilmesi
å Fifli prizden çekin.
Ampulün de¤ifltirilmesi gerekiyorsa, yeni ampulün afla¤›-
daki özelliklere uygun olmas› gerekir:
- Elektrik gücü: 15 W,
- Elektrik oran›: 230 V (50 Hz),
- 300 °C'lik s›cakl›klara dayan›kl›;
- Ba¤lant› tipi: E14.
Bu ampulleri yerel Yetkili Servis Merkezlerinden temin edebi-
lirsiniz.
+ Yanm›fl bir ampulü de¤ifltirmek için;
1. Fiflin prizden çekildi¤inden emin olun.
2. Cam kapa¤› saatin tersi yönünde çevirin.
3. Yanm›fl ampulü sökün ve yenisiyle de¤ifltirin.
4. Cam kapa¤› tak›n.
5. Tekrar fifli tak›n.
Mentefleli Izgara
Baz› f›r›n modelleri, f›r›n›n üst k›sm›n›n kolay temizlene-
bilmesini sa¤lamak için mentefleli bir ›zgaraya sahiptir.
å Bu ifllemi yapmadan önce f›r›n›n so¤umufl ve
elektri¤inin kesilmifl olmas›na dikkat edin.
» Izgaray› yerinde tutan vidalar› ç›kar›n (bkz. fiekil. 9).
Bu ifllemi ilk kez yap›yorsan›z bir tornavida kullanma-
n›z› tavsiye ederiz.
» Ard›ndan f›r›n›n üst k›sm›na eriflebilmek için ›zgaray›
hafifçe afla¤› do¤ru çekin.
» F›r›n›n üst k›sm›n› uygun bir temizlik maddesi ile silin
ve mentefleli ›zgaray› yerine takmadan önce kuru
bezle silin.
» Mentefleli ›zgaray› hafifçe yerine itin ve parçay› tutan
vidalar› iyice s›k›n.
å Kullan›m s›ras›nda düflmesine engel olmak
aç›s›ndan ›zgaray› tutan vidalar›n yerine s›k›
bir flekilde geçmifl olmas›na dikkat edin.
30
fiekil. 7
fiekil. 8
fiekil. 9
F›r›n Tepsileri ve Tepsi Destek-
leri
F›r›n tepsilerini temizlemek için, ›l›k sabunlu suya ba-
t›r›n ve sabunlu bir sünger kullanarak inatç› kirleri te-
mizleyin.
‹yice durulay›n ve yumuflak bir bezle kurulay›n.
Kolayca temizlenmesi için tepsi destekleri kolayca ç›-
kar›labilir.
+ Afla¤›daki ifllemleri takip edin:
1) Tepsi deste¤ini di¤er elinizle yerinde tutarken ön
viday› sökün (fiekil 10);
2) Arka mentefleyi çözün ve tepsi deste¤ini ç›kar›n
(fiekil 10);
1) temizlik ifllemi bitince ayn› ifllemleri tersten uygu-
layarak destekleri yerine tak›n.
Deste¤i takt›ktan sonra tespit somunlar›n›n iyice s›-
k›ld›¤›ndan emin olun.
å Tepsi desteklerini temizlerken, teleskopik
raflar›n arkas›ndaki ya¤lama gresini ç›kar-
mamaya dikkat edin. Bu ya¤, düzgün ça-
l›flmalar›n› sa¤lamak içindir.
31
fiekil. 10
Ar›za giderme
32
Ë F›r›n çal›flm›yor
Ë F›r›n›n s›cakl›¤›n› gösteren lamba yanm›yor
Ë F›r›n›n lambas› yanm›yor
Ë Yemeklerin piflmesi çok fazla zaman al›yor
veya çok h›zl› pifliyorlar.
Ë Yiyeceklerin üzerinde ve f›r›n içinde buhar ve
su damlac›klar› olufluyor.
Ë Elektronik programlay›c› çal›flm›yor
Ë F›r›n fan› ses yap›yor
u Programlay›c› üzerinde saatin ayarlan›p ayarlan-
mad›¤›n› kontrol edin (“Saatin ayarlanmas›” bö-
lümüne bak›n).
u Hem piflirme fleklinin seçilmifl, hem de s›cakl›k
ayar›n›n yap›lm›fl olmas›n› kontrol edin
u Cihaz›n kablo ba¤lant›lar›n›n düzgün olup olma-
d›¤›n› kontrol edin ve f›r›n› besleyen priz veya
flalterin aç›k olmas›na dikkat edin.
u Termostat kontrol dü¤mesi ile s›cakl›¤› seçin.
u F›r›n fonksiyon ayar dü¤mesi ile bir fonksiyon se-
çin.
u F›r›n fonksiyon ayar dü¤mesi ile bir fonksiyon se-
çin.
u Ampulü kontrol edin; gerekirse de¤ifltirin (“F›r›n
Ampulünün De¤ifltirilmesi” bölümüne bak›n).
u S›cakl›¤›n ayarlanmas› gerekir.
u Bu k›lavuzun özellikle "F›r›n›n kullan›m flekli" bö-
lümüne bak›n.
u Yemekleri, pifltikten sonra, 15-20 dakikadan faz-
la f›r›n›n içinde bekletmeyin.
u Zamanlay›c› talimatlar›na bak›n.
u Tepsilerin ve piflirme kaplar›n›n f›r›n›n arka pane-
line temas etme sonucu titremediklerinden emin
olun.
F›r›n düzgün çal›flm›yorsa bulundu¤unuz yerdeki Yetkili Servis Merkezine baflvurmadan önce afla¤›da-
ki kontrolleri yap›n.
ÖNEML‹: Afla¤›daki sorunlardan birisini veya yanl›fl kullan›m veya montaj sonucu meydana gelen bir
ar›zay› gidermek için servis ça¤›rd›¤›n›zda, cihaz garanti kapsam›nda olsa bile sizden ücret talep
edilecektir.
BEL‹RT‹
ÇÖZÜM
Servis ve Yedek Parçalar
E¤er önceki bölümde listelemifl olan kontrollerden
sonra cihaz hala düzgün çal›flm›yorsa ar›zan›n ne ol-
du¤unu, cihaz›n modelini (Mod.), ürün numaras›n›
(Prod. No) ve bilgi plakas› üzerine iflaretlenmifl seri
numaras›n› (Ser. No) belirterek bulundu¤unuz yerde-
ki Yetkili Servis Merkezine baflvurun. Bu plaka, f›r›n
bofllu¤unun d›fl›ndaki ön k›s›mda bulunmaktad›r.
Üretici taraf›ndan onaylanm›fl ve üzerinde afla¤›daki
simgeyi tafl›yan orijinal yedek parçalar, yaln›zca Ser-
vis Merkezimizden veya yedek parça satan yetkili
servislerimizden temin edilebilir.
33
ÜCRETS‹Z TÜKET‹C‹ DANIfiMA HATTI
0 800 211 60 32
ELECTROLUX A.fi
Tarlabafl› Cad. No: 35
Taksim / ‹stanbul - TÜRK‹YE
Tel: (212) 293 10 20
Faks: (212) 251 91 44
www.electrolux.com.tr
Cihaz›n›z›n kullanma ömrü 10 y›ld›r.
Kullanma ömrü,üretici ve/veya ithalatç› firman›n cihaz›n›zla
ilgili yedek parça temini ve bak›m süresini ifade eder.
Montaj
å F›r›n, verilmifl olan talimatlara göre monte
edilmelidir.
Teknik veriler
Gömme kabinin boyutlar›
Yükseklik tezgah alt›; 593mm dolap içi 580 mm
Genifllik 560 mm
Derinlik 550 mm
F›r›n›n boyutlar›
Yükseklik 335 mm
Genifllik 395 mm
Derinlik 400 mm
F›r›n kapasitesi 53.0 l
å Bu f›r›n ilgili standartlara uygun olarak yetkili
bir uzman taraf›ndan monte edilmelidir.
Is›tma elemanlar›n›n elektrik
de¤erleri
Üst + Alt eleman 1800 W
Alt eleman 1000 W
‹ç ›zgara eleman› 1650 W
Çift ›zgara eleman› 2450 W
S›cak hava üfleme eleman› 2000 W
F›r›n lambas› 15 W
So¤utma fan› 20 W
S›cak hava fan› 30 W
Toplam güç 3070 W
Elektrik voltaj› (50 Hz) 230 V
34
Gömme Montaj
å A
fla¤›da verilen talimatlar özellikle yetkili tek-
nisyen içindir ve mevcut yasa ve düzenleme-
lere göre montaj, ayarlama ve bak›m ifllemle-
rine yard›mc› olmas› için tasarlanm›flt›r. Ciha-
z›n montaj› için yap›lmas› gereken ifllemlerin,
mevcut yasalar ve yönetmeliklere uygun bi-
çimde yetkili bir kifli taraf›ndan yürütülmesini
kuvvetle tavsiye ediyoruz.
F›r›n›n ar›za durumunda kolayca ulafl›labilecek
flekilde monte edildi¤inden emin olun.
Gömme Montaj
F›r›n›n monte edilece¤i yerin veya kabinin afla¤›daki
de¤erlere uygun olmas› gerekir:
» boyutlar ilgili flemalarda belirtildi¤i gibi olmal›d›r;
» malzeme, ortam s›cakl›¤›n en az 60 °C üstündeki
s›cakl›k art›fllar›na dayanmal›d›r;
» f›r›n›n afl›r› ›s›nmas›n› önlemek üzere f›r›n›n sü-
rekli havaland›r›lmas› için uygun düzenlemeler
yap›lmal›d›r.
Gerekli f›r›n ve montaj yeri boyutlar› ilgili flemalarda
belirtilmifltir.
F›r›n›n Kabine Yerlefltirilmesi
1. F›r›n› gömme kabine yerlefltirin.
2. F›r›n kapa¤›n› aç›n.
3. F›r›n›, gövdesinin yanlar›nda bulunan deliklere hi-
zalayarak mutfak tezgah›na dört ahflap vidayla
tutturun.
35
fiekil. 13
fiekil. 11
fiekil. 12
fiekil. 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB6712X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu