• 1 küçük kutu doğranmış mantar
•çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
•su
Yöntem:
Dana inciğin her tarafına uzunlamasına 8 ke-
sik açın. Pişirilmiş jambondan dört dilimi ikiye
bölün ve bu kesiklerin içine yerleştirin. Yağ,
tuz, toz kırmızı biber ve fesleğeni karıştırın ve
dana inciğinin üzerine dökün. Dana inciğini
kızartma kabına yerleştirin ve mantarları üze-
rine atın. Çorbalık sebzeleri ve suyu dana in-
ciğe ekleyin; alt tarafı 10-15 mm derinliğinde
kaplanmalıdır.
–Fırında kalacağı süre: 160 dakika
–Raf düzeyi: 1
Türlü
Malzemeler:
•Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
• 4 parça dana ayağı, yaklaşık 3-4 cm kalın-
lığında (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, küçük küpler halinde ke-
silmiş
• 4 kereviz sapı, küçük küpler halinde kesil-
miş
• 1 kg olgun domates, soyulmuş, ikiye bö-
lünmüş, çekirdekleri çıkartılmış ve küp bi-
çiminde doğranmış
• 1 demet maydanoz, yıkanmış ve irice
doğranmış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• Kaplama için 2 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
•Soyulmuş ve ince doğranmış 3 orta boy
so
ğan
•Soyulmuş ve ince dilimlenmiş3 diş sarım-
sak
•1/2'şer çay kaşığı kekik ve mercanköşk
• 2 defne yaprağı
•2 karanfil
• tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma tepsi-
sinde eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Seb-
zeleri kızartma tepsisinden çıkartın.
Dana ayağı dilimlerini yıkayın, kurutun, tuz ve
biber atın ve una bulayın. Hafifçe vurarak fazla
unu dökün. Zeytinyağını ısıtın ve dilimleri altın
sarısı olana kadar orta ateşte kızartın. Eti dı-
şarı alın ve kalan zeytinyağını
kızartma tepsi-
sine alın.
250 ml şarap ile kızartma tepsisindeki et su-
larını karıştırın, bir tencereye koyun ve kısık
ateşte bir süre kaynatın. 250 ml et suyunu,
maydanozu, kekiği, mercanköşkü ve
doğranmış domatesi ekleyin. Tuz ve karabi-
ber ile tatlandırın. Daha sonra tekrar kaynatın.
Sebzeleri, kızartma tepsisine koyun, eti üze-
rine koyun ve sosu üstüne dökün. Kızartma
tepsisinin üzerine kapak koyun ve fırına yer-
leştirin.
–Fırında kalacağı süre: 120 dakika
–Raf düzeyi: 1
Dana Kaburgası Dolması
Malzemeler:
• 1 somun ekmek
•1 yumurta
• 200 gram kıyma
• tuz, karabiber
•1 soğan, doğranmış
• maydanoz, doğranmış
• 1 kg dana döş (içine cep kesilmiş)
•çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
• 50 gram pastırma
• 250 ml su
Yöntem:
Ekmeği suyla ıslatın ve sıkıp suyunu alın. Da-
ha sonra yumurta, kıyma, tuz, karabiber,
doğranmış soğan ve maydanoz ile karıştırın.
Dana döşe (içine cep kesilmiş) tuz-karabiber
atın ve dolma içini cebe doldurun. Daha son-
ra açıklığı dikin.
Dana döşü bir kızartma tepsisine yerleştirin,
çorbalık sebzeleri, pastırmayı ve suyu ekleyin.
–Fırında kalacağı
süre: 100 dakika
–Raf düzeyi: 1
Rosto
Malzemeler:
• 2 kuru somun ekmek
•1 soğan
• 3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
• 750 g kıyma (sığır ve kuzu karışık)
•2 yumurta
• tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
•pastırma dilimleri
Yöntem:
Ekmeği suyla ıslatın ve sıkıp suyunu alın.
Soğanı soyun ve ince doğrayın, ardından bi-
electrolux 13