181
1. Gerekli bileşenleri hazırlayınız (ölçünüz).
2. Hazırladığınız bileşenleri, pişirme programına dayanarak multi pişiri-
cinin kap içine koyunuz ve cihazın gövdesi içine yerleştiriniz. Tüm bi-
leşenleri (sıvı dahil olmak üzere) kabın iç yüzeyindeki maksimum
işarete kadar gelecek şekilde olmasına dikkat ediniz. Kabın eğrilmedi-
ğini ve ısıtılan eleman ile sıkıca temas ettiğinden emin olunuz.
3. Mılti pişiricinin kapağını, ske sesi gelinceye kadar sıkıca kapatınız.
Cihazı elektriğe bağlayınız.
4. “Menu/Keep Warm” butonuna basarak gerekli pişirme programı seçi-
niz (monitörde ilgili program göstergesi yanar).
5. Otomatik olarak ayarlanan pişirme zamanı işinize yaramaz ise bu ra-
kamı “Hour” ve “Min” butonlara basarak değiştirebilirsiniz.
6.
Gerekli hallerinde ertelenen start zamanı ayarlayınız. “Time Delay”
fonksiyonu “FRY”, “PASTA” ve “QUICK COOK” programların kullanma-
sında erişilmez olacaktır.
7. Pişirme programını başlatmak için “Start” ve “Reheat/Cancel” buton-
larının göstergeleri yanıncaya kadar “Start” butonuna birkaç saniye
içinde basılı tutunuz. Ayarlanan program devreye girer ve zaman geri
sayımı başlar. “STEAM” programında geriye sayım suyun kaynatılma-
sından sonra ve kabın içinde yeterince buhar yoğunluğu ulaşınca
başlar. “PASTA” programında ise geriye sayım kabın içindeki suyun
kaynatılmasından, yemeklerin koyulmasından ve “Start” butonuna
tekrar basılmasından sonra başlar.
8. Gerekli durumlarda otomatik ısıtma fonskiyonunu önceden kapatabi-
lirsiniz. Bunun için “Reheat/Cancel” butonun göstergesi sönünceye
kadar “Menu/Keep Warm” butonuna basılı tutulmalıdır. “Menu/Keep
Warm” butonuna tekrar basıldığında bu fonksiyon tekrar devreye girer.
Otomatik ısıtma fonksiyonu “YOGURT/DOUGH” ve “BREAD” program-
ların kullanılmasında erişilmez olacaktır.
9. Pişirme programının bitimi hakkında ses sinyali size haber verecektir.
Seçilen program yada cari ayarlamalara göre cihaz otomatik ısıtma
moduna (“Reheat/Cancel” butonun göstergesi yanar) yada bekleme
moduna geçer (“Start” butonunun göstergesi yanar).
10. Ayarlanan programın iptal edilmesi, pişirme sürecinin ya da otomatik
ısıtmanın durdurulması için “Reheat/Cancel” butonuna basarak birkaç
saniye içinde basılı tutunuz.
Kaliteli sonuç elde edilmesi için, fabrika tarafından REDMOND RMC-M90E
multi pişiricinin yanında gönderilen “100 reçete” kitapta bulunan reçetele-
ri takip etmenizi tavsiye ederiz. Tüm bu reçeteler özellikle bu model için
hazırlanmıştır.
Mutat otomatik programlarını kullanarak istenilen sonuca varamadığınız
takdirde “MULTİ COOK” evrensel programı kullayınız. Bu programda geniş-
lenmiş manuel ayarlama diyapazon mevcuttur. Bunun sayesinde size, aşçı-
lık deneylerinizde daha çok imkanları sunulacaktır.
Bu program, kullanıcı tarafından belirlenen sıcaklık ve pişirme zaman para-
metrelere dayanarak neredeyse tüm yemeklerin pişirilmesi için uygundur.
“MULTICOOK” programa sayesinde REDMOND RMC-M90E multi pişirici,
mutfak aletlerinin çoğunun yerine geçer ve eski reçete kitabından yada in-
ternetten bulunan ve ilginizi çeken reçetelere göre tüm yemekleri pişirir.
Rahatlığınız açısından yemeklerin 80°С derecenin altında pişirilmesinde otoma-
tik ısıtma fonksiyonu kapatılmıştır. Gerekli hallerinde bu fonksiyonu manuel
olarak açabilirsiniz. Bunun için pişirme programının devreye girilmesinden son-
ra, “Reheat/Cancel” gösergesi yanıncaya kadar “Menu/Keep Warm” butonuna
birkaç saniye basılı tutunuz.
• Otomatik olarak “MULTİ COOK” programında pişirme zamanı 15 daki-
ka, otomatik pişirme sıcaklığı ise 100 derece olarak ayarlanmıştır.
•
Sıcaklık manuel ayarlama diyapazonu: (“Temperature” butona basarak
değiştirilebilir): 35°С — 170°С değiştirme adımı 5°С.
•
Zaman manuel ayarlama diyapazonu: 5 dakika— 12 saat, bir saate
kadar aralığı için değiştirme adımı 1 dakika, bir saatten fazla aralığı
için ise 5 dakikadır.
”MULTICOOK” programında pek çok değişik yemeklerin pişirilme imkanı
vardır. Bizim profesiyonel aşçılarımız tarafından hazırlanan “100 reçete”
kitabı ya da farklı yemekler ve gıdalar pişirilmesi için tavsiye edilen sıcak-
lık tablosunu kullayınız.
Sütlü lapaların pişirilmesinde kullanmaya tavsiye edilir. Otomatik olarak bu
programda pişirme zamanı 10 dakika olarak ayarlanmıştır. Ayrıca manuel
zaman ayarlanması da mevcuttur: 5 dakikadan 1 saate 30 dakikaya kadar
diyapazonunda ayarlama adımı 1 dakikadır.
“OATMEAL” programı yarım yağlı pastörize edilmiş sütü kullanarak lapanın pişi-
rilmesi için tahsis edilmiştir. Sütün çekmesinin engellemesi ve gerekli sonucu elde
edilebilmesi için pişirilmeden önce aşağıda belirtilen hareketleri yapılmalıdır:
•
Suyun tamamen temizleyinceye kadar tek parça tohumlu taneler
(pirinç, karabuğday, darı gibir) iyice yıkayınız.
• Pişirilmesinden önce multi pişiricinin kabı tereyağ ile yağlayınız.
• Reçete kitapta belirtilen talimatlara göre bileşenleri ölçerek orantıyı
takip ediniz; bileşenler miktarını, orantılı olarak azaltınız veya artırınız.
•
Kaymağı alınmamış sütün kullanılmasında tatlı su ile 1:1 orantılı
olarak sulandırınız.
Üreticiye ve üretim yerine bağlı olarak süt ve tohum özellikleri değişebilir
ve bazı zamanlarda pişirme sonuçlarını etkeleyebilir.
“OATMEAL” programında beklediğiniz sonucu elde edemediğiniz takdirde,
evrensel “MULTICOOK” programı kullanınız. Süt lapanın pişirilmesi için op-
timal sıcaklığı 95°С derecedir. Bileşenlerin miktarı ve pişirme zamanı reçe-
teye göre ayarlayınız.
Bu program sebze, et, beyaz et ve deniz ürünlerin pişirilmesinde kullanılma-
sı tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 1 saat olarak
ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak da ayarlayabilirsiniz: 20 da-
kikadan 12 saate kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.
Bu program et, sebze, beyaz et ve deniz ürünlerin kızartmasında kullanılma-
sı tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 15 dakika
olarak ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak da ayarlayabilirsiniz: 5
dakikadan 1 saat 30 dakikaya kadar diyapazonla ayarlama adımı 1 dakikadır.
Bu programda “Time Delay” fonksiyonu öngörülmemiştir.
Bileşenlerin dibinin tutmaması için reçete kitabında belirtilen talimatlara
uyunuz ve periyodik olarak kabın içeriğini karıştırınız.Bazı zamanlarda
multi pişiricinin kapak açıkken de pişirebilirsiniz.
Bu program farklı et suyu ve çorbalar, komposto ve içeceklerin hazırlanmasın-
da kullanılması tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 1
saat olarak ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak da ayarlayabilirsiniz:
20 dakikadan 8 saate kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.
Bu program sebze, balık, et, diyetik ve et içermeyen yemekler, çocuk menüsü
gibi yemeklerin buharda pişirilmesinde kullanmak için tavsiye edilir. Oto-
matik olarak bu programda pişirme zamanı 15 dakika olarak ayarlanmıştır.
Pişirme zamanını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz: 5 dakikadan 2 saate
kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.
Bu programı kullanarak yemeklerin pişirilmesi için özel konteyner kullayınız
(takımın içindedir):
1. Kabın içine 600-1000 ml suyu ilave ediniz. Buharda pişirme kontey-
neri kabının içine yerleştiriniz.
2. Reçeteye göre gıda miktarını ölçüp hazırlayınız. Konteyner içine dü-
zenli olarak koyunuz ve kabı cihazın içine yerleştiriniz. Kabın, ısıtıcı
eleman ile sıkıca temas ettiğinden emin olunuz.
3. “Otomatik programların kullanılmasında genel hareket düzeni” bölü-
münün 3-10. Maddelerde belirtilen talimatlara uyunuz.
Pişirme programının çalışma zamanının geriye sayımı, suyun kaynatılma-
sından sonra ve kabın içindeki buhar yoğunluğuau ulaştığında başlar.
Bu programda otomatik zaman ayarlaması kullanmıyorsanız, farklı gıdalar
buharda pişirilmesi için tavsiye edilen zaman tablosunu kullayınız.
Bu program makarna ürünleri, sosis, yumurta pişirilmesinde kullanılması
tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 8 dakika olarak
ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz: 2 daki-
kadan 20 dakikaya kadar diyapazonla ayarlama adımı 1 dakikadır. Bu prog-
ramda suyun kaynatılmasını, bileşenlerin doldurmasını ve bunların pişirilme-
si öngörmektedir. Suyun kaynadığı anda ve bileşenlerin doldurma ihtiyaçı
duyulduğunda cihazda sesli sinyal ötmeye başlar. Pişirme programının çalış-
ma zamanının geriye sayım, “Start” butonuna ikinci kez basıldığında başlar.
Bu programda “Time Delay” fonskiyonu erişilmez olmaktadır.
Bazen gıdaların pişirilmesinde (örneğin makarna ve sair) köpük oluşur.
Köpüğün muhtemelen taşmasının önlenmesi için, kaynatılan suyun içine
gıdayı koyduktan birkaç dakika sonra kapakğı açık bırakabilirsiniz.
Bu program konserve edilmiş etin ve fırında kaynamış sütün pişirilmesinde
kullanılması tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 5
saat olarak ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak ta ayarlayabilir-
siniz: 1 saatten 8 saate kadar diyapazonla ayarlama adımı 10 dakikadır.
Bu program sebze ve baklagil pişirilmesinde kullanılması tavsiye edilir.
Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 40 dakika olarak ayarlanmış-
tır. Pişirme zamanını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz: 5 dakikadan 2 sa-
ate kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.
Bu program bisküvi, zapekanka, maya ve yaprak hamuru pişirilmesinde tav-
siye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 1 saat olarak
ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarak ta ayarlayabilirsiniz: 20 da-
kikadan 8 saate kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.
Bisküvinin hazır oluşu içine ahşap çubuğu (kürdan) sokarak kontrol edebi-
lirsiniz. Çubuğu çıkardıktan sonra üzerinde yapışan hamur kalmaz ise
bisküvi hazır demektir.
Ekmek yapmasında her hazırlık aşamasında otomatik ısıtma fonksiyonunun
kapatması tavsiye edilir.
Bu program gevrek, lapa ve değişik mezelerin pişirilmesinde kullanılması
tavsiye edilir. Otomatik olarak bu programda pişirme zamanı 35 dakika
olarak ayarlanmıştır. Pişirme zamanını manuel olarakta ayarlayabilirsiniz: 5
dakikadan 4 saate kadar diyapazonla ayarlama adımı 5 dakikadır.