135
Bu fonksiyon sayesinde soğuk yemekler 60–80°С dereceye kadar ısıtılabilir.
1. Yiyecekleri pişirme haznesine koyunuz. Pişirme haznesini cihaza yer-
leştiriniz ve ısıtma elemanı ile temas halinde olduğundan emin olunuz.
Kapağı kapatıp kilitleyiniz.
2. Buhar tahliye valnin ayar düğmesini “CLOSE” konumuna getiriniz.
3.
«REHEAT/CANCEL» düğmesine basınız. Düğmenin göstergesi yanar.
Ekranda ısıtma süresinin sayımı dakika şeklinde başlar. Cihaz, yemek-
leri ısıtır ve sıcaklığı 8 saat boyunca bu seviyede tutar. Bu süre bittikten
sonra ısıtma fonksiyonu otomatik olarak devre dışı kalır.
4.
Isıtmayı durdurmak için «REHEAT/CANCEL» düğmesine basınız. Düğme
göstergesi söner, cihaz bekleme moduna geçer.
1. Tarife göre gerekli malzemeleri hazırlayıp, pişirme haznesine koyunuz.
Sıvı dâhil olmak üzere, tüm malzemelerin haznenin iç yüzeyindeki
cetvelin «max.» çizgisini geçmeyeceğine dikkat ediniz.
2.
Pişirme haznesini cihazın gövdesine yerleştiriniz. Isıtma elemanı ile
temas halinde olduğundan emin olunuz.
3. Pişirici kapağını sıkıca kapatın ve buhar tahliye valni pişirme progra-
mına göre “OPEN” veya “CLOSE” konumuna getiriniz («FRY / DEEP FRY»
programında pişirme işlemi kapak açık olduğu halde gerçekleşir).
4. Cihazı elektrik şebekesine bağlayınız.
5. İlgili pişirme programının seçme düğmesine basınız. Düğmenin gös-
tergesi yanar.
6. Her program için varsayılan olarak ayarlanmış pişirme süresini değiş-
tirmek için «+» ve «–» düğmeleri kullanınız. Zaman değerlerinin hızlı
değişmesi için ilgili düğmeye basılı tutunuz.
7. Gerekirse, başlangıç ertelemesini ayarlayınız.
8. Pişirme programı, ayar yapıldıktan birkaç saniye sonra otomatik olarak
başlar. Cihazın çalışma süresinin geri sayımı, haznede gerekli sıcaklığa
ve uygun basınca ulaşıldıktan sonra başlar. Programın pişirme süresini
veya başlangıç erteleme süresini manüel giremediyseniz «REHEAT/
CANCEL» düğmesine basıp ayarlamayı tekrar yapınız.
9. Program tamamlandığında sinyal sesi duyulur, sıcak tutma modu dev-
reye girer ve cihazın bu modda çalışacağı sürenin sayımı başlar. Sıcak
tutma fonksiyonunun devre dışı bırakılması için «REHEAT/CANCEL»
düğmesine basınız.
10.
Pişirme alanında basıncın azaltılması için cihazı 5 dakika kapalı ko-
numda beklettiniz.
11. Buhar tahliye valni dikkatlice açıp valn içinden buhar ve sıcak hava
çıkmasının bitimini bekleyiniz. Cihazın kapağını açınız.
Pişirme sonunda kapak kilitli olduğu halde, buhar tahliye val açık olduğun-
dan emin olunuz. Cihazın birkaç dakika soğumasını bekleyip kapağını tekrar
açmaya çalışın.
Bu program, et, sebze, kümes hayvanları eti ve deniz ürünlerinin kızartılma-
sı için (derin yağda kızartma dâhil olmak üzere) tavsiye edilir. Bu programda,
«Ertelenen başlangıç» fonksiyonu ve pişirme süresinin ayarlanma imkânı
mevcut değildir (varsayılan pişirme süresi 20 dakikadır). Program, normal
basınçta ve kapak açık olduğu halde çalışır.
Eğer rastlantı sonucu kapağı kapatıp sabitlediyseniz, otomatik kilitleme meka-
nizması etkinleşebilir (kızartma sürecinin gözetimi, malzemenin karıştırılması
veya çevrilmesi mümkün olmayacaktır). Bu takdirde pişirme sürecini durdurunuz
ve buhar tahliye val açık olduğundan emin olunuz. Cihazın soğumasını bek-
leyiniz ve kapağını açınız. Daha sonra pişirme sürecine devam edilebilir.
DİKKAT! «FRY / DEEP FRY» pişirme programında cihaz maksimum sıcaklıkta çalı-
şır. Bu programı tekrar kullanmadan önce cihaz yaklaşık 15 dakika soğutulmalı.
1.
Tarife göre gereken kızartma yağı miktarını hazneye koyunuz, daha
sonra hazneyi cihazın içine yerleştiriniz. Pişirme haznesini ısıtma ele-
manı ile temas halinde olduğundan emin olunuz.
2.
Cihazı, kapağını kapatmadan elektrik şebekesine bağlayınız. «FRY /
DEEP FRY» düğmesine basın; düğme göstergesi yanacaktır. Ardından
haznenin ısıtılması başlar.
3. Kızartma sepetine sapını takınız (ayrı satılan REDMOND RAM-FB1 kı-
zartma sepeti kullanıldığında). Bunun için metal sapın takılacak taraf-
taki iki ucunu birbirine doğru sıkarak sepetin sap yuvasına takınız. Sap,
baskı azalttığınızda yuvasında sabitlenecektir. Diğer üreticilerin de
derin yağda kızartma sepetlerinin kullanımı mümkündür.
4.
Hazırlanmış yemek malzemelerini derin yağda kızartma sepetinin içine
koyunuz. Pişirme programının başladıktan sonra, pişirme tarinde be-
lirtilen süre geçtiğinde yemek malzemeleri ile dolu sepeti hazneye
indiriniz. İki ucunu birbirine doğru bastırarak sapı sepet haznede kala-
cak şeklinde sökünüz. Dikkat: yağ kızgındır!
5. Tarifte belirtilen süreden sonra sapı tekrar kızartma sepetine takınız,
sepeti kaldırın ve üzerinde bulunan özel bir çengel yardımıyla sepeti
haznenin kenarında sabitleyiniz. Bu şekilde yağın akması için bir süre
bekleyiniz.
Bu program, sebze, balık, et, deniz ürünleri, diyet, vejetaryen ve çocuk yemek-
lerinin ayrıca tatlıların buharda pişirilmesi için tavsiye edilir. Pişirme süresi, 5
dakika ile 25 saat zaman aralığında 1’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
Program yüksek basınç altında çalışır (pişirme süresince buhar tahliye val
kapalı konumda olmalı). Buharda pişirmek için özel kap kullanınız (cihaz ile
birlikte teslim edilir):
1. Hazneye 300–350 ml su koyunuz.
2. Yemek tarine göre malzemeleri hazırlayıp, düz olarak buharlı pişirme
kabının içine koyunuz. Hazne üzerine ızgarayı sabitleyip üstüne buhar-
lı pişirme kabını yerleştiriniz.
3. Pişirme haznesini cihaza yerleştiriniz ve ısıtma elemanı ile temas ha-
linde olduğundan emin olunuz.
4. «Genel kullanım talimatları» bölümündeki yönergeleri izleyiniz.
Bu program, çeşitli çorbalar, et/tavuk suyu, komposto hazırlanması, ayrıca
sosis, mantı ve diğer dondurulmuş gıdaların haşlanması için tavsiye edilir.
Pişirme süresi, 20 dakika ile 50 dakika zaman aralığında 1’er dakikalık adım-
lar ile elle ayarlanabilir. Program yüksek basınç altında çalışır (pişirme sü-
resince buhar tahliye val kapalı konumunda olmalı).
Bu program, çeşitli sütlü veya sulu mamaların pişirilmesi için öngörülmüştür.
Pişirme süresi, 8 dakika ile 20 dakika zaman aralığında 1’er dakikalık adım-
lar ile elle ayarlanabilir. Program yüksek basınç altında çalışır (pişirme sü-
resince buhar tahliye val kapalı konumunda olmalı).
Az yağlı pastörize süt kullanınız. Sütün kesilmesini önlemek için:
• Tam tahılları özenle yıkayınız (pirinç, karabuğday, buğday vb.);
• Pişirmeden önce pişirme haznesini tereyağı ile yağlayınız.
•
İlişik tarif kitapçığında belirtilen oranlara uyunuz. Malzeme miktarı
ancak orantılı bir şekilde azaltılabilir veya artırılabilir.
• Tam yağlı süt kullandığınızda 1:1 oranında su ile karıştırınız.
Bu program, kek, bisküvi, börek yapılması, ayrıca et ve balık folyoda pişirilmesi
ve jambon hazırlanması için öngörülmüştür. Pişirme süresi, 10 dakika ile 4 saat
zaman aralığında 5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir. Program normal
basınç altında çalışır (pişirme süresince buhar tahliye val açık konumunda
olmalı). Bu programda «Ertelenen başlangıç» fonksiyonu mevcut değildir.
Bu program, et, balık, sebze ve pilavın yavaş pişirilmesi için öngörülmüştür.
Pişirme süresi, 15 dakika ile 1 saat zaman aralığında 1’er dakikalık adımlar
ile elle ayarlanabilir. Program yüksek basınç altında çalışır (pişirme süresin-
ce buhar tahliye val kapalı konumunda olmalı).
III. EK ÖZELLİKLER
• Çocuk yemeklerinin yapılması
• Tabak ve kişisel hijyen nesnelerinin sterilizasyonu
IV. AKSESUARLAR
Düdüklü tencere / çok fonksiyonlu pişirici için tamamlayıcı aksesuarları ayrı
olarak satın alabilirsiniz.
Çeşitleri, satın alma işlemi ve cihazınızın modeline uyumluluğu hakkında
bilgi almak için ülkenizde bulunan Yetkili Servisimiz ile bağlantı kurunuz.
RAM-CL1 — rahat ve güvenli şekilde haznenin çıkartılması için kullanılan
maşa. Kaymaz ve haznenin dış yüzeyini çizmez.
RHP-M01 — jambon presi. Et, kümes hayvanlar ve balık gibi malzemelerden
baharatlı ve dolgu malzemeli jambon, rulo ve diğer enfes yemeklerin yapıl-
ması için kullanılan pres.
RAM-FB1 — sökülebilen saplı derin yağda kızartma sepeti
RB-A523 — yapışmaz kaplamalı hazne (DAIKIN® kaplaması (Japonya). Yüksek
kaliteli yapışmaz kaplama, en az miktarda sıvı ve katı yağlar kullanılarak
yemeklerin doğal lezzetini koruyacak şekilde pişirmesini sağlar.
RB-C520 — seramik kaplamalı hazne. Geleneksel yapışmaz kaplamalardan
farklı olarak, seramik kaplama mekanik etkilere daha dayanıklıdır.
RB-S520 — paslanmaz çelik hazne. Hazır malzemeler haznenin içinde blen-
der ile çırpılabilir.
V. TEMİZLİK VE BAKIM
Cihazın temizliğine başlamadan önce, tamamen soğuduğundan ve elektrik
şebekeden kesildiğinden emin olunuz. İlk kullanımdan önce veya pişirmenin
sonucunda oluşan kokuların giderilmesi için haznenin içi ve iç kapağının 9
derecelik sirke ile silinmesi ve yarım limonun «SOUP/BOIL» programında
(düdüklü tencere modunda) 15 dakika kaynatılması tavsiye edilir.
Cihazın temizlenmesi için yumuşak bir bez ve bulaşık deterjanı kullanınız.
Cihazın kullanımından hemen sonra temizlenmesi tavsiye edilir.
Temizleme için aşındırıcı maddeleri, aşındırıcı kaplamalı süngerleri ve agre-
sif kimyasal maddeleri kullanmayınız. Cihazın gövdesinin suya batırılması
veya akan su altında tutulması yasaktır.
Cihazın gövdesinin temizliği ihtiyaca göre yapılır. Pişirme haznesinin temiz-
liğinin her kullanımdan sonra yapılması tavsiye edilir; bulaşık makinesinde
yıkanabilir. Temizledikten sonra haznenin dış yüzeyi kurulanmalı. Her kulla-
nımdan sonra iç ve dış parçalardan oluşan buhar tahliye valnin, lastik
contanın ve yoğunlaşmış su haznesinin temizlenmesi tavsiye edilir: