121
TUR
RMC-M10 / RMC-M20 / RMC-M30
kesine bağlayınız.
3.
“KEEP WARM / CANCEL” düğmesine basınız. Ekranda ilgili gösterge
yanar ve ısıtma işlemi başlar. Ekranda cihazın bu modda çalışacağı
sürenin sayımı gösterilir. Yemekler 70–75°С dereceye kadar ısıtılacak-
tır. Bu sıcaklık 24 saate kadar aynı seviyede korunur.
4. Gerektiğinde sıcak tutma fonksiyonu “KEEP WARM / CANCEL” düğme-
sine basarak devre dışı bırakabilirsiniz. Düğme ve ekran göstergeleri
söner.
ÖNEMLİ! Çok fonksiyonlu pişirici, yemekleri 24 saat boyunca ısınmış halde
muhafaza etmekle beraber, lezzetinde değişikliklere yol açılabileceği için,
yemekleri ısıtma modunda 2–3 saatten fazla bekletilmesi tavsiye edilmez.
1.
Tarife göre gerekli malzemeleri ölçüp/hazırlayıp, pişirme haznesine
koyunuz. Sıvı dâhil olmak üzere, tüm malzemelerin haznenin iç yüze-
yindeki cetvelin maksimum çizgisini geçmeyeceğine dikkat ediniz.
2.
Pişirme haznesini cihazın gövdesine yerleştiriniz. Isıtma elemanı ile
temas halinde olduğundan emin olunuz.
3.
Pişirici kapağını oturana kadar kapatınız. Cihazı elektrik şebekesine
bağlayınız.
4. “MENU” düğmesine basarak pişirme programını seçiniz (ekranda ilgili
program göstergesi yanacaktır).
5. Her program için varsayılan olarak ayarlanmış pişirme süresini değiş-
tirmek için “COOK TIME” düğmesine basınız.
6. Gerekirse, başlangıç erteleme süresini ayarlayınız. Başlangıç erteleme
fonksiyonu “FRY” programında mevcut değildir.
7. “START” düğmesine basınız. Seçilen pişirme süreci ve programın çalış-
masının geri sayımı başlar.
8.
Sinyal sesi programın tamamlandığını bildirir. Seçilmiş programa ve
geçerli ayarlamalara göre cihaz sıcak tutma moduna geçecek (“KEEP
WARM / CANCEL” düğmesinin ışığı yanar) veya kapanacaktır (pişirme
programının göstergesi söner). “YOGURT/DOUGH” programında sıcak
tutma fonksiyonu mevcut değildir.
9.
Pişirme sürecinin durdurulması, seçilmiş programın iptali veya sıcak
tutma fonksiyonunun devre dışı bırakılması için “KEEP WARM / CANCEL”
düğmesine basınız.
“”
Pirinç, tahıllar, çocuk yemekleri pişirmek için tavsiye edilir. “RICE/GRAIN”
programında varsayılan pişirme süresi 28 dakikadır. Pişirme süresi, 5 dakika
ile 1 saat 30 dakika zaman aralığında 1’er dakikalık adımlar ile elle ayarla-
nabilir.
“PILAF”
Pilav çeşitlerini pişirmek için tavsiye edilir. “PILAF” programında varsayılan
pişirme süresi 1 saattir. Pişirme süresi, 5 dakika ile 2 saat zaman aralığında
5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
“”
Et, sebze, kümes hayvanların eti ve deniz ürünlerinin kızartılması için tavsi-
ye edilir. “FRY” programında varsayılan pişirme süresi 15 dakikadır. Pişirme
süresi, 5 dakika ile 1 saat zaman aralığında 1’er dakikalık adımlar ile elle
ayarlanabilir.
Yemekler ancak kapak açık olduğunda kızartılmalı. “Başlangıç erteleme”
fonksiyonu bu programda mevcut değildir.
“”
Sütlü mama, reçel, marmelat, meyveli jöle ve diğer tatlı çeşitlerinin pişiril-
mesi için tavsiye edilir. “OATMEAL/DESSERT” programında varsayılan pişirme
süresi 33 dakikadır. Pişirme süresi, 5 dakika ile 1 saat 30 dakika zaman
aralığında 1’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
Bu program, sütlü mamaların az yağlı pastörize edilmiş sütten yapılması için
öngörülmüştür. Sütün çekilmesini önlemek ve istenilen sonuç almak için pişir-
meye başlamadan önce aşağıda belirtilen işlemlerin yapılması tavsiye edilir:
• Tam tahılları, su duru olana kadar özenle yıkayınız (pirinç, karabuğday,
buğday vb.);
• Pişirmeden önce pişirme haznesini tereyağı ile yağlayınız.
•
Malzemeleri ölçerken ilişikteki tarif kitapçığında belirtilen oranlara
uyunuz. Malzeme miktarı ancak orantılı bir şekilde azaltılabilir veya
artırılabilir.
• Tam yağlı süt kullandığınızda 1:1 oranında içme suyu ile karıştırınız.
“”
Bu programın yardımıyla lezzetli ve sağlıklı ev yoğurdu çeşitlerini elde
edebilirsiniz. Bu program ayrıca hamurun dinlenmesi için kullanılabilir.
Varsayılan pişirme süresi 8 saattir. Pişirme süresi, 5 dakika ile 12 saat zaman
aralığında 5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
Sıcak tutma fonksiyonu bu programda mevcut değildir.
“”
Bisküvi, güveç, mayalı ve yapraklı hamurdan yapılan börekler, ayrıca ekmek
çeşitlerinin pişirilmesi için tavsiye edilir. “BAKE/BREAD” programında varsa-
yılan pişirme süresi 1 saattir. Pişirme süresi, 20 dakika ile 4 saat zaman
aralığında 5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
“”
Sebze, et, kümes hayvanların eti, deniz ürünlerinin yavaş pişirilmesi, ayrıca
etli jölenin hazırlanması için tavsiye edilir. “STEW” programında varsayılan
pişirme süresi 40 dakikadır. Pişirme süresi, 20 dakika ile 12 saat zaman
aralığında 5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
“”
Baklagilleri pişirmek için tavsiye edilir. “BEANS” programında varsayılan
pişirme süresi 35 dakikadır. Pişirme süresi, 5 dakika ile 2 saat zaman aralı-
ğında 5’er dakikalık adımlar ile elle ayarlanabilir.
“”
Çeşitli çorbalar, komposto. “SOUP” programında varsayılan pişirme süresi 1
saattir. Pişirme süresi, 15 dakika ile 8 saat zaman aralığında 5’er dakikalık
adımlar ile elle ayarlanabilir.
“”
Sebze, balık, et, diyet ve vejetaryen yemeklerinin ve çocuk menüsünün bu-
harda pişirmek, ayrıca garnitürler ve salatalar için sebzeleri haşlamak için
tavsiye edilir. “STEAM/BOIL” programında varsayılan pişirme süresi 15 daki-
kadır. Pişirme süresi, 5 dakika ile 2 saat zaman aralığında 5’er dakikalık
adımlar ile elle ayarlanabilir.
Sebze ve diğer besinleri buharda pişirirken:
1.
Hazneye 500–600 ml su koyunuz. Buharda pişirme kabını hazneye
yerleştiriniz.
2. Tarife göre malzemeleri ölçüp hazırlayınız ve düz şekilde buharda pi-
şirme kabının içine yerleştiriniz.
3.
“Otomatik programların kullanımı süresince atılacak genel adımlar”
bölümündeki 2–9 paragraarda belirtilen talimatlara uyunuz.
III. EK ÖZELLİKLER
• Hamur dinlendirme
• Ekmek yapma
• Fondü hazırlama
• Peynir, lor hazırlama
• Sıvı besinleri pastörize etme
• Çocuk maması hazırlama ve ısıtma
• Mutfak gereçlerinin ve kişisel nesnelerinin sterilizasyonu
IV. EK AKSESUARLAR
Çok fonksiyonlu pişirici için tamamlayıcı aksesuarları ayrı olarak satın ala-
bilirsiniz. Çeşitleri, satın alma işlemi ve cihazınızın modeline uyumluluğu
hakkında bilgi almak için ülkenizde bulunan Yetkili Servisimiz ile bağlantı
kurunuz.
Cihazın içinden haznenin rahat ve güvenli şekilde çıkartılması için kullanı-
lır. Başka markalı cihazların kullanımına uygundur.
Yoğurt çeşitlerinin hazırlanması için öngörülmüştür. Kapların üzerinde tarih
göstergesi sayesinde kullanma süresinin denetlenmesi mümkündür. Başka
markalı cihazların kullanımına uygundur.
Et, kümes hayvanlarının eti ve balık gibi malzemelerden baharatlı ve dolgu
malzemeli jambon, rulo ve diğer enfes yemeklerin yapılması için öngörül-
müştür. Çok fonksiyonlu pişiricide, fırında, konveksiyonel fırında veya uygun
hacimli tencerede kullanılabilir.
Hacmi: 3 litre. Hazne mükemmel yapışmazlık ve ısı iletkenliği özelliklerine
sahiptir. Çok fonksiyonlu pişirici haricinde besinlerin saklanması ve fırında
pişirilmesi için kullanıma uygundur (260°С dereceye kadar).
Hazne, mekanik zedelemelere dayanıklı seramik kaplamaya sahiptir. Çok
fonksiyonlu pişirici haricinde besinlerin saklanması ve fırında pişirilmesi için
kullanıma uygundur.
Hacmi: 5 litre. Yapışmaz kaplama mekanik zedelemelere dayanıklıdır. Hazne,
kızartma, pişirme, sütlü mamaların hazırlanması için idealdir. Çok fonksiyon-
lu pişirici haricinde besinlerin saklanması ve fırında pişirilmesi için kullanı-
ma uygundur.
Hacmi: 5 litre. Mekanik zedelenmelere dayanıklılığı yüksektir. Hazne, çeşitli
çorbalar, kompostolar, marmelat ve reçel hazırlamak için tavsiye edilir. Seb-
ze ve meyve pürelerinin ve püreli çorbaların yapılması için, içinde blender,
mikser ve diğer mutfak gereçlerinin kullanılması için idealdir.
Hacmi: 6 litre. Hazne mükemmel yapışmazlık ve ısı iletkenliği özelliklerine
sahiptir. Çok fonksiyonlu pişirici haricinde besinlerin saklanması ve fırında
pişirilmesi için kullanıma uygundur (260°С dereceye kadar).
V. PİŞİRME TAVSİYELERİ
Bu bölümde, çok fonksiyonlu pişiricileri kullanarak pişirme sırasında oluşan
tipik hatalar hakkında bilgi edinebilir, muhtemel nedenleri ve bunların gi-
derilme yöntemleri öğrenebilirsiniz.