250 ml şarap ile kızartma tepsisindeki et
sularını karıştırın, bir tencereye koyun ve
kısık ateşte bir süre kaynatın. 250 ml et
suyunu, maydanozu, kekiği, mercanköşkü ve
küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin.
Tuz ve karabiberle terbiye edin. Sonra
tekrar kaynamaya alın.
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti
koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma
kabını bir kapakla kapatın ve cihaza verin.
• Cihazın içindeki süre: 120 dakika
• Raf konumu: 2
Dana Ayağı
Malzemeler:
• 1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
• 4 dilim pişmiş jambon
• 2 yemek kaşığı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tatlı biber
• 1/2 çay kaşığı fesleğen
• 1 adet küçük kalıplar haline doğranmış
mantar (280 g)
• çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
• su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8
kesik atın. Pişmiş jambonu dört dilim halinde
kesin ve kesiklerin içine yerleştirin. Yağı,
tuzu, biberi ve fesleğeni karıştırın ve dana
ayağı üzerine serpin. Dana ayağını bir
pişirme kabına alın ve üzerine mantar
serpin. Dana ayağına çorbalık sebzeleri ve
suyu ekleyin. Alt taraf 10 - 15 mm derinlikte
kaplanmalıdır. Yaklaşık 30 dakika sonra eti
çevirin.
• Cihazın içindeki süre: 160 dakika
• Raf konumu: 1
Baharatlı köfte
Malzemeler 4 kişilik:
• Küçük parçalara bölünmüş ve bir miktar
sıcak su ile yumuşatılmış ekmek dilimleri
• 1 soğan, ince doğranmış ve çok az
yağda kavrulmuş
• 1 diş sarımsak, dövülmüş
• 300 g dana kıyma
• 300 g kuzu kıyma
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• karabiber
• Kırmızıbiber
• 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
• 1 tatlı kaşığı ince doğranmış biberiye
• 1 tatlı kaşığı kekik yaprağı
• 4 dilim pastırma, kaplama için
Yöntem:
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, rulo köfte
haline getirip mikrodalgaya uygun bir kapa
yerleştirin. Pastırma dilimleri ile kaplayın.
• Cihazın içindeki süre: 35 dakika
• Raf konumu: 2
Isveç Rostosu
Malzemeler:
• 200 g kuru erik
• 150 ml beyaz şarap
• 1,5 kg kuzu sırtı veya dana sırtı (kemiksiz)
• 1 orta boy soğan
• Elma
• tuz, karabiber ve kırmızı biber
Yöntem:
Erikleri iki saat süreyle beyaz şarapta
yumuşatın. Eti suyla hafifçe ıslatın ve sonra
kurutun. Etin alt kısmına kesikler atın ve her
kesiğe bir erik sıkıştırın; erikleri etin içinde
gidebildikleri kadar içeri bastırın. Eti terbiye
edin ve erik olmayan tarafı en üste gelecek
şekilde kaba yerleştirin. Soğanları ve elmayı
soyun, sekiz dilime bölün ve rostonun
çevresine yerleştirin. İçine erik bandırılan
şarabın kalanı üzerine çeyrek litre su
doldurun ve rostonun üzerine boşaltın. Bu
yemekle birlikte garnitür olarak patates
köftesi, patates graten, brokoli veya benzeri
kullanılabilir.
TÜRKÇE
20