3.6 Eriyen çikolata
Çikolatayı parçalar halinde bölün ve bir
kap içerisine yerleştirin. Kabı kapatın
(kapak veya mikrodalga streç filmi
kullanın).
Çikolata erirken birkaç kez karıştırın.
• Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
• Raf konumu: alt cam
3.7 Eriyen Yağ
Yağı parçalar halinde bölün ve bir kap
içerisine yerleştirin. Kabı kapatın (kapak
veya mikrodalga streç filmi kullanın).
Yağ erirken birkaç kez karıştırın.
• Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
• Raf konumu: alt cam
4. KUZU/DANA
4.1 Keçi Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için aralık
ayarı 1000 ile 3000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su ya
da başka bir sıvı ekleyin; alt taraf 20 - 40
mm derinlikte kaplanmalıdır. Yaklaşık 30
dakika sonra eti çevirin.
• Raf konumu: 1
4.2 Dana Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için aralık
ayarı 1000 ile 3000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin; dip kısmının
derinliği 10 - 20 mm olmalıdır. Üzerini
kapatın.
• Raf konumu: 1
4.3 Türlü
Malzemeler:
• Kızartmak için 4 yemek kaşığı
tereyağı
• 4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm
kalınlığında (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, küçük küpler
halinde kesilmiş
• 4 baş kereviz, küçük küpler halinde
kesilmiş
• 1 kg olgun domates; kabukları
soyulmuş, ikiye bölünmüş,
çekirdekleri çıkarılmış ve küpler
halinde kesilmiş
• 1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın
doğranmış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un, kaplama için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
• 3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş
ve ince doğranmış
• 3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince
dilimlenmiş
• 1/2 çay kaşığı kekik ve mercanköşk
• 2 defne yaprağı
• 2 diş sarımsak
• tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma
kabında eritin ve sebzeleri içinde
soteleyin. Sebzeleri kabın dışına alın.
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun,
baharatlayın ve unla kaplayın. Kalan unu
atın. Zeytinyağını kızdırın ve dilimleri
altın sarısı olana kadar orta ısıda pişirin.
Eti dışarı alın ve kalan zeytinyağını
kaptan dışarı dökün.
250 ml şarap ile kızartma tepsisindeki et
sularını karıştırın, bir tencereye koyun ve
kısık ateşte bir süre kaynatın. 250 ml et
suyunu, maydanozu, kekiği,
mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış
domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle
terbiye edin. Sonra tekrar kaynamaya
alın.
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti
koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma
kabını bir kapakla kapatın ve cihaza
verin.
4