IKEA KULINACSX Recipe book

Tip
Recipe book
KULINARISK
Yemek Tarifleri Kitabı
TR
İçindekiler
Pişirme tabloları 3
Otomatik programlar 23
Kuzu/Dana 24
Sığır Eti/Av Eti/Kuzu Eti 27
Kümes Hayvanı 30
Balık 32
Kek 34
Tatlılar 40
Pizza/Turta/Ekmek 42
Güveçler/Gratenler 47
Yardımcı Yemekler 50
Hazır yemek 52
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Pişirme tabloları
Fırının özel ısıtma fonksiyonlarına ilişkin
tavsiyeler
Sıcak Tutma
Bu fonksiyon yemekleri sıcak tutmanızı
sağlar. Sıcaklık otomatik olarak 80 'ye
ayarlanır.
Tabak Isıtma
Bu fonksiyonla tabakları ve yemekleri
servisten önce ısıtabilirsiniz. Sıcaklık
otomatik olarak 70 'ye ayarlanır.
Tabakları ve kapları, tel rafa eşit biçimde
yerleştirin. İlk raf konumunu kullanın. Isıtma
süresinin yarısına gelindiğinde yerlerini
değiştirin.
Buz Çözme
Yiyecek ambalajını açın ve ardından
yiyeceği bir tabağa koyun. Erime süresini
uzatacağı için yemeğin üzerine
kapatmayın. İlk raf konumunu kullanın.
Buharlı pişirme
Yalnızca ısıya ve paslanmaya dirençli ya da
krom çelik pişirme kapları kullanın.
Birden fazla fırın seviyesinde pişiriyorsanız,
buhar sirkülasyonu sağlamak için rafların
arasında mesafe olduğundan emin olun.
Aşağıdaki tabloda ön ısıtma işlemi
önerilmediği takdirde fırın soğukken
pişirmeye başlayın.
Buhar suyu tablosu
Süre (dk.) Su haznesindeki su
miktarı (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Tam Buhar
UYARI! Fonksiyon aktif
konumdayken fırının kapağını
açmayın. Yanma riski vardır.
Bu fonksiyon taze ya da dondurulmuş her
türlü yiyecek için uygundur. Bu fonksiyon ile
sebzeler, et, balık, makarna, pilav, mısır,
irmik ve yumurta pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu
çözdürülebilir, suda uzun veya kısa süreli
haşlanabilir.
Tek seferde bir menünün tamamını
pişirebilirsiniz. Her yemeği doğru şekilde
pişirmek için birbirine yakın pişirme
TÜRKÇE
3
zamanları olan yemekleri seçin. Pişirilmesi
için en çok suya ihtiyaç duyan yemeğe göre
su koyun. Yemekleri doğru pişirme
kaplarına koyduktan sonra kapları tel
raflara yerleştirin. Buhar sirkülasyonu olması
için pişirme kapları arasında yeterli boşluk
bırakın.
Şu fonksiyon ile sterilizasyon: Tam Buhar
Bu fonksiyon ile kapları sterilize
edebilirsiniz (örneğin biberonlar).
Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına
yerleştirin. Kapların kapak kısımlarının
küçük bir açıyla aşağı bakmasını
sağlayın.
Hazneyi maksimum miktarda suyla
doldurun ve 40 dakikaya ayarlayın.
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Enginar 96 50 - 60 1 800
Patlıcan 96 15 - 25 1 450
Karnabahar,
bütün
96 35 - 45 1 600
Karnabahar, çi-
çek halinde
96 25 - 30 1 500
Brokoli, bütün 96 30- 40 1 550
Brokoli, çiçekler
halinde
96 20 - 25 1 400
Mantar dilimleri 96 15 - 20 1 400
Bezelye 96 20 - 25 1 450
Rezene 96 35 - 45 1 600
Havuçlar 96 35 - 45 1 600
Yer lahanası,
şeritler halinde
96 30 - 40 1 550
Biber, şeritler
halinde
96 15 - 20 1 400
Pırasa, halkalar
halinde
96 25 - 35 1 500
Taze fasulye 96 35 - 45 1 550
Semiz otu, küçük
parçalı
96 20 - 25 1 450
TÜRKÇE 4
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Brüksel lahanası 96 30 - 40 1 550
Pancar Kökü 96 70 - 90 1 800 + 400
Siyah tekesakalı 96 35 - 45 1 600
Kereviz, küp
şeklinde
96 20 - 30 1 500
Kuşkonmaz, ye-
şil
96 25 - 35 1 500
Kuşkonmaz, be-
yaz
96 35 - 45 1 600
Ispanak, taze 96 15 1 350
Domates Közle-
me
96 15 1 350
Beyaz kuru fa-
sulye
96 25 - 35 1 500
Kara lahana 96 20 - 25 1 400
Kabak, dilimler
halinde
96 15 1 350
Yardımcı yemekler / garnitürler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Mayalı lokma 96 30 - 40 1 600
Patates lokması 96 35 - 45 1 600
Kabuklu pata-
tes, orta boy
96 45 - 55 1 750
Pirinç (su / pirinç
oranı 1,5 : 1)
96 35 - 40 1 600
Haşlanmış pata-
tes, dilim
96 35 - 40 1 600
Ekmek lokması 96 35 - 45 1 600
TÜRKÇE 5
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Talyatelle, taze 96 20 - 25 1 450
Polenta (sıvı /
polenta oranı
3'e 1)
96 40 - 45 1 750
Balık
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Alabalık, yakla-
şık 250 gr
85 30 - 40 1 550
Karides, taze 85 20 - 25 1 450
Karides, dondu-
rulmuş
85 30 - 40 1 550
Somon fileto 85 25 - 35 1 500
Somon, yaklaşık
1.000 g
85 40 - 45 1 600
Midye 96 20 - 30 1 500
Yassı balık fileto 80 15 1 350
Et
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Dana jambon
1.000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Tavuk göğsü,
buğulama
90 25 - 35 1 500
Tavuk, buğula-
ma, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Dana / kuzu eti,
bacaksız sırt kıs-
mı, 800 - 1.000
g
90 80 - 90 1 800 + 300
TÜRKÇE 6
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Kasseler (füme
sırt bölgesi - ku-
zu eti), buğula-
ma
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (haş-
lanmış sığır eti)
96 110 - 120 1 800 + 700
Küçük Sosis 80 15 - 20 1 400
Yumurtalar
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Yumurta, az
kaynamış
96 10 - 12 1 400
Yumurta, orta
kaynamış
96 13 - 16 1 450
Yumurta, çok
kaynamış
96 18 - 21 1 500
Sıcak Hava ve sırayla Tam Buhar
Fonksiyonları karıştırarak et, sebze ve
garnitürleri arka arkaya pişirebilirsiniz. Tüm
yemekler aynı anda servise hazır hale gelir.
Yiyecekleri ilk olarak kızartmak için
fonksiyonu kullanın: Sıcak Hava .
Önceden hazırlanmış sebze ve
garnitürleri, ısıya dayanıklı bir kaba
koyun. Kızartmak üzere fırına koyun.
Fırını, yaklaşık 80 °C ısıya sahip olana
kadar soğutun. Cihazı daha hızlı
soğutmak için, kapağı yaklaşık 15 dakika
boyunca birinci konumda açık tutun.
Fonksiyonu başlatın: Tam Buhar. Hazır
olana kadar hepsini birlikte pişirin.
Maksimum su miktarı 650 ml'dir.
Yüksek Nem
300 ml kadar su ekleyin.
İkinci raf konumunu kullanın.
Yemek Sı-
caklık
(°C)
Süre
(dk.)
Puding / turta, küçük kase-
lerde
90 35 -
40
Fırında yumurta 90 30 -
40
Güveç 90 40 -
50
İnce balık fileto 85 15 -
25
Kalın balık fileto 90 25 -
35
TÜRKÇE 7
Yemek Sı-
caklık
(°C)
Süre
(dk.)
0,35 kg'a kadar küçük balık 90 25 -
35
1 kg'a kadar bütün balık 90 35 -
45
Yeniden Isıtma
Yemek Sı-
cak-
lık
(°C)
Süre
(dk.)
Kaynatılmış Hamur Tatlısı 85 25 -
35
Yemek Sı-
cak-
lık
(°C)
Süre
(dk.)
Makarna 85 20 -
25
Pirinç 85 20 -
25
Tek porsiyonluk yemekler 85 20 -
25
Düşük Nem
300 ml kadar su ekleyin.
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Keçi eti rosto 1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Rozbif 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Dana eti rosto 1 kg 180 80 - 90 1
Rosto, çiğ 0,5 kg 180 30 - 40 1
Füme keçi sırtı (2
saat suda bek-
letin)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Tavuk 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Ördek 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Patates graten - 160 - 170 50 - 60 1
Fırında makarna - 190 40 - 50 1
Lazanya - 180 45 - 55 1
Çeşitli ekmek
türleri
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Ekmek 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
TÜRKÇE 8
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pişirmeye hazır
ekmekler
- 200 20 - 30 2
Pişirmeye hazır
bagetler
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Pişirmeye hazır
dondurulmuş
bagetler
40 - 50 g 200 25 - 35 2
Pişirme
İlk denemede düşük sıcaklık kullanın.
Birden fazla raf konumunda kek
pişiriyorsanız, pişirme sürelerini 10 – 15
dakika uzatabilirsiniz.
Farklı yüksekliklerdeki kekler ve hamur
işleri her zaman eşit şekilde pişmez. Eşit
şekilde kızarmama durumu söz konusu
olduğunda sıcaklık ayarını değiştirmeye
gerek yoktur. Farklılıklar pişirme
esnasında eşitlenir.
Pişirme sırasında fırındaki tepsiler
bükülebilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
bozulmalar ortadan kalkar.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince piş-
miyor.
Raf konumu yanlıştır. Keki bir alt fırın rafına koyun.
Kek çöküyor ve ıslak, to-
paklı veya çizgili kalı-
yor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir. Bir sonraki pişirmenizde, fırını bi-
raz daha düşük bir sıcaklığa
ayarlayın.
Pişirme süresi çok kısadır. Pişirme süresini uzatın. Pişirme sü-
relerini daha yüksek pişirme sı-
caklıkları ile kısaltamazsınız.
Hamurda çok fazla sıvı var-
dır.
Daha az sıvı kullanın. Özellikle
mikser kullanırken karıştırma süre-
lerine dikkat edin.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın sı-
caklığını daha yükseğe ayarlayın.
Pişirme süresi çok uzundur. Bir sonraki pişirmenizde, pişirme
süresini kısaltın.
TÜRKÇE 9
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kek homojen şekilde kı-
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir
ve pişirme süresi çok kısadır.
Fırını daha düşük sıcaklığa ayar-
layın ve pişirme süresini uzatın.
Karışım dengesiz dağılmış-
tır.
Karışımı pişirme tepsisine eşit şe-
kilde dağıtın.
Kek, ayarlanan pişirme
süresinde pişmiyor.
Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın sı-
caklığını biraz daha yükseğe
ayarlayın.
Tek fırın seviyesinde pişirme
Kalıp kullanarak pişirme
Yemek Fonksiyon Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Kalıpta kek veya tatlı
çörek
Sıcak Hava 150 - 160 50 - 70 1
Madeira keki / Meyveli
kekler
Sıcak Hava 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Sünger
kek
Sıcak Hava 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Sünger
kek
Geleneksel Pi-
şirme
160 35 - 50 1
Turta tabanı - gevrek
hamurlu
1)
Sıcak Hava 170 - 180 10 - 25 2
Turta tabanı - pandis-
panya karışımı
Sıcak Hava 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Sıcak Hava 160 70 - 90 2
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Geleneksel Pi-
şirme
180 70 - 90 1
TÜRKÇE 10
Yemek Fonksiyon Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Cheese cake, tepsi
2)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 170 70 - 90 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Bir pişirme kabı kullanın.
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Örgülü ekmek / papat-
ya ekmek
Geleneksel Pi-
şirme
170 - 190 30 - 40 1
Stollen Noel Ekmeği
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 180 50 - 70 1
Ekmek (çavdar ek-
meği)
1)
Geleneksel Pi-
şirme
1
birinci 230 20
daha sonra 160 - 180 30 - 60
Profiterol / ekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 20 - 35 2
İsviçre Rulosu
1)
Geleneksel Pi-
şirme
180 - 200 10 - 20 2
Ufalanmış üst malzemeli
kek (kuru)
Sıcak Hava 150 - 160 20 - 40 2
Tereyağlı bademli kek /
şekerli kekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 20 - 30 2
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış)
2)
Sıcak Hava 150 - 160 35 - 55 2
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış)
2)
Geleneksel Pi-
şirme
170 35 - 55 2
Gevrek hamurlu meyveli
turta
Sıcak Hava 160 - 170 40 - 80 2
TÜRKÇE 11
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Hafif üst malzemeli (ör.
lor peyniri, krema, pu-
ding) mayalı kek
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 180 40 - 80 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Bir pişirme kabı kullanın.
Bisküviler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kurabiye hamurlu biskü-
viler
Sıcak Hava 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaça
Sıcak Hava 140 20 - 35 2
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaçalar
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 20 - 30 2
Pandispanya karışımı ile
yapılan bisküviler
Sıcak Hava 150 - 160 15 - 20 2
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, bezeler
Sıcak Hava 80 - 100 120 - 150 2
Makaron Sıcak Hava 100 - 120 30 - 50 2
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
Sıcak Hava 150 - 160 20 - 40 2
Puf böreği
1)
Sıcak Hava 170 - 180 20 - 30 2
Ekmek
1)
Sıcak Hava 160 10 - 25 2
Ekmek
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Küçük
kekler
1)
Sıcak Hava 160 20 - 35 2
Small cakes / Küçük
kekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
170 20 - 35 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
TÜRKÇE 12
Kekler ve gratenler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Fırında makarna Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 45 - 60 1
Lazanya Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 25 - 40 1
Sebze graten
1)
Turbo Izgara 160 - 170 15 - 30 1
Eritilmiş Peynirli
Bagetler
Sıcak Hava 160 - 170 15 - 30 1
Karışık pirinç Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 40 - 60 1
Fırında balık Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 30 - 60 1
Sebze dolması Sıcak Hava 160 - 170 30 - 60 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Birden fazla seviyede pişirme
Şu fonksiyonu kullanın: Sıcak Hava.
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Profiterol / Ekler
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kuru streusel kek 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Fırını önceden ısıtın.
Pişirme tepsilerinde kekler / küçük kekler / ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kurabiye hamurlu bis-
küviler
150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaça
140 25 - 45 1 / 4
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
160 - 170 25 - 40 1 / 4
TÜRKÇE 13
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Yumurta akı ile hazır-
lanan hamurlar, beze-
ler
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Makaron 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Mayalı hamurla ha-
zırlanan bisküviler
160 - 170 30 - 60 1 / 4
Düşük Isıda Pişirme
Yağsız, yumuşak et parçaları ve balık
pişirmek için bu fonksiyonu kullanın. Bu
fonksiyon etli güveç ya da yağlı keçi eti
rosto gibi tarifler için uygun değildir. Etin
doğru iç sıcaklığa sahip olmasını garanti
altına almak için Yemek Sensörü
kullanabilirsiniz.
UYARI! "İpuçları ve yararlı
bilgiler" bölümüne bakın.
İlk 10 dakikada fırın sıcaklığını 80 °C ve 150
°C arasına ayarlayabilirsiniz. Varsayılan
sıcaklık 90 °C'dır. Sıcaklık ayarlandıktan
sonra, fırın 80 °C'da pişirmeye devam eder.
Kümes hayvanları için bu fonksiyonu
kullanmayın.
Bu fonksiyonu kullandığınızda,
her zaman pişirme kabını
kapaksız kullanın.
1. Etin her iki tarafını ocak üzerindeki bir
tavada çok yüksek ayarda 1 - 2 dakika
kızartın.
2. Eti sıcak kızartma tavası ile birlikte tel
raf üzerinde fırına yerleştirin.
3. Yemekölçeri etin içine yerleştirin.
4. Fonksiyonu seçin: Düşük Isıda Pişirme ve
yemekölçerin doğru ucunu ayarlayın.
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Rozbif 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Sığır fileto 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Dana eti rosto 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Biftek 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
Pizza Konumu
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza (ince hamur-
lu)
1)
200 - 230 15 - 20 2
TÜRKÇE 14
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza (yoğun üst
malzemeli)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Tartlar / Turtalar 180 - 200 40 - 55 1
Ispanaklı turta 160 - 180 45 - 60 1
Kiş (Tuzlu tart) 170 - 190 45 - 55 1
Swiss Flan (İsviçre
Turtası)
170 - 190 45 - 55 1
Cheesecake 140 - 160 60 - 90 1
Elmalı kek, kapalı 150 - 170 50 - 60 1
Sebzeli turta 160 - 180 50 - 60 1
Mayasız ekmek
1)
230 10 - 20 2
Puf böreği
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
(Alevli tart)
1)
230 12 - 20 2
Piroggen (Rus usulü
kapalı pide)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Bir pişirme kabı kullanın.
:Kızartma
Isıya dayanıklı fırın kabı kullanın.
Daha iri kızartma parçalarını doğrudan
tepside veya tepsinin üzerine yerleştirilmiş
tel raf üzerinde kızartın.
Etin suyunun kurumasını veya kabın
içerisindeki yağların yanmasını önlemek için
tepsiye biraz su ekleyin.
Üzerlerinin çıtır çıtır olması gereken tüm et
türlerini kızartma kabında kapağını
örtmeden kızartabilirsiniz.
Pişirme süresinin 1/2 - 2/3'ü dolduktan
sonra kızartmayı çevirin.
Eti daha yumuşak tutmak için:
yağsız eti kapaklı bir kızartma kabında
kızartın ya da kızartma torbası kullanın.
et ve balığı büyük parçalar (1 kg veya
daha fazla) halinde kızartın.
büyük et ve kümes hayvanı parçalarını
kızartma sırasında birkaç kez yağlayın.
TÜRKÇE 15
Kızartma tablaları
Sığır Eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Çömlekte
rosto
Geleneksel Pişirme 1 - 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rozbif veya
fileto: az
pişmiş
1)
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
190 - 200 her 5 - 6 cm'lik
kalınlık başına
1
Rozbif veya
fileto: orta
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
180 - 190 6 - 8 cm'lik ka-
lınlık başına
1
Rozbif veya
fileto: iyi
pişmiş
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
170 - 180 8 - 10 cm'lik
kalınlık başına
1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Keçi Eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ön kol, bo-
yun, jambon
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Pirzola, ka-
burga
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Rosto Turbo Iz-
gara
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Kuzu incik
(önceden pi-
şirilmiş)
Turbo Iz-
gara
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Dana Eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana eti ros-
to
Turbo Iz-
gara
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
TÜRKÇE 16
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana ayağı Turbo Iz-
gara
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kuzu Eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu budu,
kuzu rosto
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Kuzu Sırtı Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Av Eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Tavşan sırtı,
tavşan budu
1)
Gelenek-
sel Pişir-
me
1 kg'a kadar 230 30 - 40 1
Geyik Sırtı Gelenek-
sel Pişir-
me
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Geyik budu Gelenek-
sel Pişir-
me
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Kümes Hayvanı
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Tavuk, piliç Turbo Iz-
gara
200 - 250 g
her biri
200 - 220 30 - 50 1
Yarım tavuk Turbo Iz-
gara
400 - 500 g
her biri
190 - 210 35 - 50 1
Kümes hayva-
nı parçaları
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Ördek Turbo Iz-
gara
1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
TÜRKÇE 17
Balık (buğulama)
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Bütün balık Gelenek-
sel Pişir-
me
1 - 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
Izgara
Daima maksimum sıcaklık ayarında
ızgara yapın.
Rafı, ızgara tablosunda önerilen raf
konumuna yerleştirin.
Yağı toplamak için kullanılacak kabı her
zaman birinci raf konumuna yerleştirin.
Sadece düz et veya balık parçalarını
ızgara yapın.
Her zaman ızgara fonksiyonunu
kullanarak boş fırını 5 dakika önceden
ısıtın.
DİKKAT! Daima fırın kapağı
kapalı olarak ızgara yapın.
Izgara
Yemek Sıcaklık (°C) Izgara süresi (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Rozbif, orta piş-
miş
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Sığır fileto, orta
pişmiş
230 20 - 30 20 - 30 1
Keçi sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu Sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu sırtı 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Balık, bütün, 500
- 1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Hızlı Izgara
Yemek Izgara süresi (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Burgers / Burgerler 9 - 13 8 - 10 3
Kuzu fileto 10 - 12 6 - 10 3
Sosisler 10 - 12 6 - 8 3
Fileto biftek, dana
biftek
7 - 10 6 - 8 3
TÜRKÇE 18
Yemek Izgara süresi (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Toast / Kızartma 1 - 3 1 - 3 3
Üstü malzemeli kı-
zarmış ekmek
6 - 8 - 3
Dondurulmuş Yiyecekler
Yiyecek ambalajını açın. Yiyeceği kaba
koyun.
Bir tabak veya kap ile üzerini örtmeyin.
Bu durum buz çözme süresini uzatabilir.
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza, dondurulmuş 200 - 220 15 - 25 2
Amerikan Pizza, don-
durulmuş
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, soğutulmuş 210 - 230 13 - 25 2
Atıştırmalık Pizzalar,
dondurulmuş
180 - 200 15 - 30 2
Patates Kızartması, in-
ce
200 - 220 20 - 30 2
Patates Kızartması,
kalın
200 - 220 25 - 35 2
Elma Dilim Patates /
Patates Köftesi
220 - 230 20 - 35 2
Baharatlı Patates 210 - 230 20 - 30 2
Lazanya / Mantı, taze 170 - 190 35 - 45 2
Lazanya / Mantı, don-
durulmuş
160 - 180 40 - 60 2
Fırında peynir 170 - 190 20 - 30 2
Tavuk Kanatları 190 - 210 20 - 30 2
TÜRKÇE 19
Dondurulmuş hazır yemekler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dondurulmuş
pizza
Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Cipsler
1)
(300 -
600 g)
Geleneksel Pişirme
veya Turbo Izgara
200 - 220 üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Bagetler Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Meyveli kek Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
1)
Cipsleri pişirme sırasında 2 ila 3 kez çevirin.
Buz Çözme
Yiyecek ambalajını açın ve ardından
yiyeceği bir tabağa koyun.
Alttan birinci raf konumunu kullanın.
Bir kap veya tabak ile yemeğin üzerini
örtmeyin, bu buz çözme süresini
uzatabilir.
Yemek Miktar Buz çözdürme
süresi (dk.)
Ek buz çöz-
dürme süresi
(dk.)
Açıklamalar
Tavuk 1 kg 100 - 140 20 - 30 Tavuğu büyük bir tabağın içinde
yukarı çevrilmiş bir altlık üzerine
koyun. Sürenin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et 1 kg 100 - 140 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
Et 500 g 90 - 120 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
Alabalık 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Çilekler 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Tereyağı 250 g 30 - 40 10 - 15 -
TÜRKÇE 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

IKEA KULINACSX Recipe book

Tip
Recipe book