Electrolux EOC5751AOX Recipe book

Tip
Recipe book
.......................................................... .......................................................
TR FIRIN YEMEK TARİFLERİ KİTABI
OTOMATİK PROGRAMLAR
Program numarası Program ismi
1 ROZBİF
2 KEÇİ ETİ ROSTO
3 TAVUK, BÜTÜN
4 PIZZA
5 MUFFİN
6 KİŞ
7 BEYAZ EKMEK
8 PATATES GRATEN
9 LAZANYA
1 - ROZBİF
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklığı: 65°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ateşe dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 1
2 - KEÇİ ETİ ROSTO
Ayarlar:
Ağırlık girilen otomatik programlar. Ağırlık için
aralık ayarı 1000 gr ile 3000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı
bir fırın kabına yerleştirin. Su ya da başka bir
sıvı ekleyin; alt taraf 20 - 40 mm derinlikte
kaplanmalıdır. Yaklaşık 30 dakika sonra rosto‐
yu çevirin.
Raf konumu: 1
3 - TAVUK, BÜTÜN
Ayarlar:
Ağırlık girilen otomatik programlar. Ağırlık için
aralık ayarı 900 gr ile 2100 gr arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun
ve baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 daki‐
ka sonra rostoyu çevirin. Ekranda bir hatırlatı‐
cı gösterilir.
Raf konumu: 1
4 - PİZZA
Hamur malzemeleri:
14 gr maya
•200 ml su
300 gr un
3 gr tuz
1 yemek kaşığı yağ
2
www.electrolux.com
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates
200 gr rende kaşar
•100 gr salam
100 gr pişmiş jambon
150 gr mantar (konserve)
150 gr beyaz peynir
mercanköşk
Diğer:
Yağlanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve suda çözün. Tuzu
unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba ilave
edin. Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru
iki katına kabarıncaya kadar sıcak bir yerde
bekletin. Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsi‐
ye koyun ve tabanını bir çatalla delin. Üst mal‐
zemeleri belirtilen sırayla tabana yayın.
Raf konumu: 1
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
5 - MUFFİN
Malzemeler
150 gr tereyağı
150 gr şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 tutam tuz
1 adet mumlanmamış limon kabuğu
2 yumurta
•50 ml süt
25 gr mısır nişastası
•225 gr un
10 gr kabartma tozu
1 kavanoz vişne (375 gr)
225 gr çikolata parçacığı
Diğer:
Yaklaşık 7 cm çapında kağıt kek kalıpları
Yöntem:
Tereyağı, şeker, şekerli vanilya, tuz ve mum‐
lanmamış limon kabuğunu krema haline geti‐
rin. Yumurtaları ekleyin ve yeniden karıştırın.
Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın ve
sütle birlikte karışıma dökün. Vişneleri süzün
ve çikolata parçalarıyla birlikte karışıma ekle‐
yin. Karışımı kağıt kek kalıplarına, kalıpları da
pişirme tepsisine koyup cihaza yerleştirin. Var‐
sa bir muffin tepsisi kullanın.
Raf konumu: 3
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
6 - KİŞ
Hamur malzemeleri:
•200 gr un
2 yumurta
100 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
çok az karabiber
1 tutam muskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 gr rende kaşar
200 gr pişmiş jambon veya yağsız pastırma
2 yumurta
250 gr ekşi krema
tuz, karabiber ve muskat
Diğer:
28 cm çapında, yağlanmış siyah kek kalıbı
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir karış‐
tırma kabına alın ve yumuşak bir kıvam elde
edene kadar karıştırın. Hamuru birkaç saat
soğutucuda bırakın. Ardından hamuru açın ve
yağlanmış siyah kek kalıbına koyun. Altını bir
çatalla delin. Pastırmayı hamurun üzerine
dağıtın. Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve
baharatı birbiriyle karıştırın. Ardından, peynir
ekleyin.
Raf konumu: 2
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
7 - BEYAZ EKMEK
Malzemeler:
1000 gr un
40 gr yaş maya veya 2 paket kuru maya (20
gr)
TÜRKÇE 3
•650 ml süt
15 gr tuz
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla örtülmüş pişir‐
me tepsisi
Yöntem:
Unu ve tuzu büyük bir kabın içine koyun. Ma‐
yayı ılık sütte çözün ve una ekleyin. Tüm mal‐
zemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıva‐
mına getirin. Unun kalitesine göre istenen ha‐
mur kıvamını elde etmek için bir miktar daha
süt eklemek gerekebilir. Hamuru iki katına ka‐
barıncaya kadar bekletin. Hamuru ikiye bölün,
iki uzun somun haline getirin ve önceden
yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen pişirme
tepsisine koyun. Somunları hacimlerinin yarısı
kadar kabarması için tekrar bekletin. Pişirme‐
den önce üzerine biraz un serpin ve keskin bir
bıçakla en az 1 cm derinliğinde, çaprazlaması‐
na 3 - 4 kesik atın.
Raf konumu: 2
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
8 - PATATES GRATEN
Malzemeler:
1000 g patates
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve muskat
2 diş sarımsak
200 gr rendelenmiş peynir
•200 ml süt
•200 ml krema
4 yemek kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin, kurula‐
yın ve baharat ekleyin. Isıya dayanıklı bir fırın
kabının içini bir diş sarımsak ile ovun ve ardın‐
dan çok az tereyağıyla yağlayın. Baharat ek‐
lenmiş patates dilimlerinin yarısını kabın içeri‐
sine yerleştirin ve üzerlerine bir tutam rende‐
lenmiş kaşar serpin. Kalan patates dilimlerini
de üzerine dağıtın ve kaşarın geri kalanını
üzerine serpin. İkinci sarımsak dişini ezin, süt
ve kremaya ekleyerek çırpın. Karışımı pata‐
teslerin üzerine dökün ve kalan tereyağını, kü‐
çük parçalar halinde gratenin üzerine dağıtın.
Raf konumu: 2
Cihazın içindeki süre: 65 dakika
9 - LAZANYA
Etli sos malzemeleri:
100 gr yağlı pastırma
1 adet soğan
1 adet havuç
100 gr kereviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
100 ml et suyu
1 küçük kutu doğranmış domates (yaklaşık
400 gr)
mercanköşk, kekik, tuz ve karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 gr tereyağı
50 gr un
•600 ml süt
tuz, karabiber ve muskat
Diğer malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
250 gr yeşil lazanya yaprağı
50 gr rendelenmiş Parmesan peyniri
50 gr rendelenmiş yumuşak peynir
Yöntem:
Pastırmanın kenarlarını ve sert yerlerini keskin
bir bıçakla temizleyip küçük küpler halinde
doğrayın. Soğan ve havucu soyun, kerevizi te‐
mizleyin, hepsini küp küp doğrayın. Yağı bir
güveçte ısıtın, pastırmayı ve sebzeleri karıştı‐
rarak gevrek bir hal alıncaya kadar soteleme‐
ye devam edin ve ardından et suyunu koyun.
Et karışımına domatesleri, baharatları, tuz ve
karabiberi ekleyin ve kapağını kapatarak kısık
ateşte 30 dakika kadar pişirin. Bu sırada Be‐
şamel sosu hazırlayın: Tereyağını bir tavada
eritin, un ekleyip altın rengi olana kadar pişirin,
sürekli karıştırın. Sürekli karıştırarak yavaş ya‐
vaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabiber ve mus‐
kat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı açık
halde pişirin. Büyük, dikdörtgen ve ısıya daya‐
nıklı bir kabı 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağla‐
yın. Sırasıyla bir kat lazanya yaprağı serin, et
karışımı, Beşamel sos ve peyniri ekleyin ve
bunu diğer yapraklarla yeniden tekrar edin.
Üzeri peynirle kaplı Beşamel sos en üstte ol‐
4
www.electrolux.com
malıdır. Kalan tereyağını küçük parçalar halin‐
de üzerine dağıtın.
Raf konumu: 1
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
TÜRKÇE 5
6
www.electrolux.com
TÜRKÇE 7
www.electrolux.com/shop 892960667-A-052013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOC5751AOX Recipe book

Tip
Recipe book