YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
Kapının iç kısmı
Bazı modellerde, fırının kapısının iç kısmında şunlar bulunur:
• raf seviyelerinin numaraları (belirli modellerde)
•fırın fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen raf seviyeleri ve tipik yemekler için sıcaklıklar
(belirli modellerde).
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere, kul-
lanılan malzemelerin kalitesine ve miktarına bağlıdır.
Pişirme
Genel bilgiler
• Yeni fırınınız eski fırınınızdan daha farklı şekilde yemek pişiriyor olabilir. Her zaman kul-
landığınız ayarları (sıcaklık, pişirme süreleri) ve raf seviyelerini tablolarda verilen değerle-
re uyarlayınız.
• Daha uzun pişirme sürelerinde, kalan sıcaklığın kullanılması için fırın, pişirme süresinin
bitmesine 10 dakika kala kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda, fırındaki tepsiler pişirme sırasında bükülebilir.
Tepsiler tekrar soğuduğunda, yamulma ortadan kalkacaktır.
Pişirme tablolarının kullan
ımı
• İlk seferinde düşük sıcaklık kullanmanızı öneririz.
• Belirli bir tarif için gereken ayarları bulamıyorsanız, en yakın olanı kullanmaya çalışın.
• Birden fazla raf seviyesinde kek pişiriyorsanız, pişirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
•Farklı uzunluklardaki kekler ve hamur işleri ilk seferde her zaman eşit şekilde pişmez. Bu
durum meydana gelirse sıcaklık ayarını değiştirmeyin. Farklılıklar pişirme prosedürü sıra-
sında eşitlenir.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince pişmiyor Yanlış fırın seviyesi Keki alt seviyeye yerleştirin
Kek çöküyor (ıslak kalıyor, su
şeritleri oluşuyor).
Fırın sıcaklığı çok yüksektir.
Biraz daha düşük bir ayar kulla-
nın
Kek çöküyor (ıslak kalıyor, su
şeritleri oluşuyor).
Pişirme süresi çok kısadır
Pişirme süresini uzatın. Pişir-
me süreleri daha yüksek pi-
şirme sıcaklıkları ile kısaltıla-
bilir
Kek çöküyor (ıslak kalıyor, su
şeritleri oluşuyor).
Hamurda fazla sıvı vardır
Daha az sıvı kullanın. Özellikle
mutfak robotu kullanırken karış-
tırma sürelerine dikkat edin
4 Yararlı ipuçları ve bilgiler