• Pişirme kalıbını kaplamak için galeta unu
Yöntem:
• Tereyağını, şekeri, limon kabuğunu, vanilyayı
ve tuzu bir karıştırma kabına koyun ve köpür‐
terek karıştırın. Ardından birer birer yumurtala‐
rı içine kırın ve tekrar köpürterek karıştırın. Un
ve mısır unuyla karıştırdığınız kabartma tozu‐
nu krema halindeki bu karışıma ekleyin ve ka‐
rıştırın. Hamuru, önceden yağlanmış ve galeta
unu serpilmiş olan kek tepsisine dökün, üstü‐
nü düzleştirin ve cihaza koyun. Kek piştikten
sonra, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
Pişmiş keki bir alüminyum folyonun üzerine
çevirin. Sosun dışarı akmaması için alümin‐
yum folyoyu kekin kenarlarından yukarı kaldı‐
rın. Keki tahta bir çubukla birkaç yerden delin
ve sosu bir fırçayla sürün. Sosu çekmesi için
keki biraz beklemeye bırakın.
21 - CHEESE CAKE
Tabanı için malzemeler:
•150 g un
• 70 g şeker
• 1 paket vanilya (yakl. 8 g)
• 1 yumurta
• 70 g yumuşak tereyağı
Peynirli krema için malzemeler:
• 3 yumurta akı
• 50 g kuru üzüm
• 2 yemek kaşığı rom
• 750 g az yağlı lor peyniri
• 3 yumurta sarısı
• 200 g şeker
• Bir limonun suyu
• 200 g taze krema
• 1 paket puding tozu, vanilya tozu (40 g veya
500 ml sütten puding yapmaya yetecek mik‐
tarda)
Diğer:
• 26 cm çapında yağlanmış siyah kelepçeli kek
kalıbı
Yöntem:
• Unu kaba yayın. Kalan malzemeleri ekleyip el
mikseriyle karıştırın. Karışımı 2 saat buzdola‐
bında bekletin. Karışımın yaklaşık üçte ikisini,
yağlanmış kek kalıbına dökün ve çatalla bir‐
çok yerinden delin. Karışımın kalanıyla yakla‐
şık 3 cm yüksekliğinde bir kenar oluşturun.
Yumurta aklarını el mikseriyle köpük oluştura‐
na kadar çırpın. Kuru üzümleri yıkayın, iyice
suyu atmalarını bekleyin, romla karıştın ve
çekmesini bekleyin. Lor peyniri, yumurta sarı‐
sı, şeker, limon suyu, taze krema ve puding
tozunu bir karıştırma kabına koyun ve hepsini
iyice karıştırın. Son olarak çırpılmış yumurta
akı ile kuru üzümleri peynir karışımına katın.
22 - MANTI (CANNELLONI)
Doldurma malzemeleri:
• 50 g doğranmış soğan
• 30 g tereyağı
• 350 g doğranmış ıspanak
• 100 g taze krema
• 200 g taze somon balığı, küp doğranmış
• 200 g tatlı su levreği, küp doğranmış
• 150 g karides
• 150 g midye eti
• Tuz, karabiber
• 50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
• 150 g rendelenmiş kaşar
Beşamel sos malzemeleri:
• 75 g tereyağı
• 50 g un
• 500 ml süt
• Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
• 1 paket mantı
• 50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
• 150 g rendelenmiş kaşar
Yöntem:
• Doğranmış soğanları ve tereyağını bir tavaya
koyun ve şeffaf hale gelene kadar pişirin.
Doğranmış ıspanağı ekleyip çok hafif ve kısa‐
ca pişirin. Taze kremayı ekleyin ve karıştırıp
soğumaya bırakın. Bu sırada Beşamel sosu
hazırlayın: Tereyağını bir tavada eritin, un ek‐
leyip altın rengi olana kadar pişirin, sürekli ka‐
rıştırın. Karıştırmayı kesmeden yavaş yavaş
sütü ekleyin. Sosa tuz, karabiber ve müskat
ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı açık halde
8
www.aeg.com