KULLANIMLAR, TABLOLAR VE İPUÇLARI
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
Kapının iç kısmı
Bazı modellerde, fırının kapısının iç kısmında şunlar bulunur:
• raf seviyelerinin numaraları (belirli modellerde)
•fırın fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen raf seviyeleri ve tipik yemekler için sıcaklıklar
(belirli modellerde).
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere, kul-
lanılan malzemelerin kalitesine ve miktarına bağlıdır.
Fırının özel ısıtma fonksiyonlarına ilişkin öğütler
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu fonksiyonu kullanın.
Sıcaklık otomatik olarak 80°C'ye ayarlanır.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, fırın rafına eşit biçimde dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince malze-
meleri çevirin (altlarını üste getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf seviyesi: 3.
Hamur kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için bu otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu fonk-
siyon kabarma için iyi bir ortam sağlar. Hamuru kabarması için yeterli büyüklükte bir kaba
koyun ve bir ıslak havlu veya plastik folyo ile örtün. Birinci seviyeye bir tel raf takın ve kabı
buraya koyun. Kapağı kapatın ve hamur kabartma fonksiyonunu ayarlayın. Gerekli zamanı
ayarlayın.
Pişirme
Genel talimatlar
• Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fırından daha farklı pişirim veya kızartma yapabilir.
Genel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pişirme süreleri) ve raf seviyelerini tablodaki değerlere
uyarlayınız.
• Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın, atıl ısısından yararlanmak üzere pişirme süre-
sinin sona ermesinden 10 dakika önce kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda, fırındaki tepsiler pişirme sırasında yamulabilir.
Tepsiler tekrar soğuduğunda, yamulma ortadan kalkacaktır.
Pişirme Tablosunun kullanımı
•
İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarlamanızı öneririz.
•Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bulamazsanız, benzer bir tarife bakınız.
4 Kullanımlar, tablolar ve ipuçları