Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Tip
Recipe book
.......................................................... .......................................................
TR BUHARLI ANKASTRE FIRIN YEMEK TARİFLERİ KİTABI
OTOMATİK PROGRAMLAR
Program numarası Program ismi
1 SEBZELER, GELENEKSEL
2 PATATES GRATEN
3 BEYAZ EKMEK
4 BALIK BUĞULAMA (ALABALIK)
5 ROZBİF
6 TAVUK, BÜTÜN
7 PİZZA
8 MUFFİN
9 KİŞ
1- SEBZELER, GELENEKSEL
Pişirme kabı:
En az 100°C ısıya dayanabilmesi şartıyla her
türlü pişirme kabı kullanılabilir.
Malzemeler:
400 g karnabahar
200 g havuç
200 g yer lahanası
200 g sarı ve kırmızı biber
Yöntem:
Karnabaharı temizleyin ve çiçeklerine bölün.
Havuçları ve yer lahanasını soyun ve lokmalık
parçalar halinde doğrayın. Biberleri yıkayın ve
uzunlamasına dilimleyin. Hepsini birlikte üstü
açık bir kaba koyun ve su eklemeden pişirin.
Bu pişirme yönteminde baharatlara ve tuza
gerek yoktur.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 1
2 - PATATES GRATEN
Malzemeler:
1000 g patates
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve müskat
2 diş sarımsak
200 g rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
•100 ml süt
•250 ml krema
4 yemek kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin, kurula‐
yın ve baharat ekleyin. Isıya dayanıklı bir fırın
kabının içini bir diş sarımsak ile ovun ve ardın‐
dan çok az tereyağıyla yağlayın. Baharat ek‐
lenmiş patates dilimlerinin yarısını tabağa yer‐
leştirin ve üzerlerine bir tutam rendelenmiş ka‐
şar serpin. Kalan patates dilimlerini de üzerine
dağıtın ve kaşarın geri kalanını üzerine serpin.
İkinci sarımsak dişini ezin ve yumurta, süt ve
kremayla çırpın. Karışımı patateslerin üzerine
dökün ve kalan tereyağını, küçük parçalar ha‐
linde gratenin üzerine dağıtın.
Fırının içindeki süre: 65 dakika
Raf konumu: 1
3 - BEYAZ EKMEK
Malzemeler:
1000 gram un
40 g taze maya ya da 20 g kuru maya
560 ml süt
15 g tuz
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla kaplanmış pi‐
şirme tepsisi
Yöntem:
Unu ve tuzu büyük bir kabın içine koyun. Ma‐
yayı ılık suda çözün ve una ekleyin. Tüm mal‐
zemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıva
mına getirin. Unun kalitesine göre istenen ha‐
mur kıvamını elde etmek için bir miktar daha
süt eklemek gerekebilir. Hamuru iki katına ka‐
barıncaya kadar bekletin. Hamuru ikiye bölün,
2
www.electrolux.com
iki uzun somun haline getirin ve önceden
yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen pişirme
tepsisine koyun. Pişirmeden önce üzerine bi‐
raz un serpin ve keskin bir bıçakla en az 1 cm
derinliğinde, çaprazlamasına 3 – 4 kesik atın.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 1
Su çekmecesine 100 ml su ekleyin.
4 - BALIK BUĞULAMA (ALABALIK)
Malzemeler:
4 alabalık, her biri 250 - 300 g
Limon suyu, karabiber, tuz
Yöntem:
Alabalıkların içini ve dışını iyice yıkayın, limon
suyu sürün, tuz - karabiber ekleyin ve her ta‐
bağa 2 adet olarak delikli paslanmaz çelik
kaplara yerleştirin. Kavrulmuş ince bademlerle
servis yapın. Buğulama alabalık çeşitleri: Ala‐
balıkları süzgeçli paslanmaz çelik kaplara koy‐
madan önce üzerlerine sıcak su ve sirke dö‐
kün.
Fırının içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 1
5 - ROZBİF
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklıkları:
Orta pişmiş - 65°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ateşe dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 1
6 - TAVUK, BÜTÜN
Ayarlar:
Ağırlık girilen otomatik programlar. Ağırlık için
aralık ayarı 900 g ile 2100 g arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun
ve baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 daki‐
ka sonra çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı göste‐
rilir.
Raf konumu: 1
7 - PİZZA
Hamur malzemeleri:
14 g maya
200 ml ılık su
300 gram un
3 g tuz
1 yemek kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates
200 g rendelenmiş kaşar peyniri
100 g salam
100 g dana jambon
150 g mantar (konserve)
150 g beyaz peynir
Mercanköşk
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve ılık suda çözün.
Tuzu unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba ila‐
ve edin. Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen
bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Ha‐
muru iki katına kabarıncaya kadar sıcak bir
yerde bekletin. Hamuru yuvarlayıp yağlanmış
tepsiye koyun ve tabanını bir çatalla delin. Üst
malzemeleri belirtilen sırayla tabana yayın.
Yağlanmış pişirme tepsisi kullanın.
Fırının içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 1
8 - MUFFİN
Malzemeler:
150 gram tereyağı
150 gram şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
Bir mumlanmamış limon kabuğu
2 yumurta
50 ml süt
25 g mısır unu
225 gram un
10 g kabartma tozu
1 kavanoz vişne (375 g)
225 g çikolata parçacıkları
Diğer:
Kağıt kek kalıpları, yaklaşık 7 cm çaplı
Yöntem:
Tereyağı, şeker, vanilya, tuz ve mumlanmamış li‐
mon kabuğunu krema haline getirin. Yumurtaları
ekleyin ve yeniden karıştırın.
TÜRKÇE 3
Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın ve
sütle birlikte karışıma dökün.
Vişneleri süzün ve çikolata parçalarıyla birlikte
karışıma ekleyin.
Karışımı kağıt kek kalıplarına, kalıpları da fırın
tepsisine koyun fırına yerleştirin.
Fırının içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 1
9 - KİŞ
Hamur malzemeleri:
•200 gram un
2 yumurta
100 gram tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Çok az karabiber
1 tutam müskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 g rendelenmiş peynir
200 g pişmiş jambon veya yağsız pastırma
2 yumurta
•250 g ekşi krema
Tuz, karabiber ve müskat
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir karış‐
tırma kabına alın ve yumuşak bir kıvam elde
edene kadar karıştırın. Hamuru birkaç saat
soğutucuda bırakın. Ardından hamuru açın ve
yağlanmış siyah kek kalıbına koyun. Altını bir
çatalla delin. Pastırmayı hamurun üzerine
dağıtın. Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve
baharatı birbiriyle karıştırın. Ardından, peynir
ekleyin.
28 cm çapında yağlanmış siyah kek kalıbı
Fırının içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 1
4
www.electrolux.com
TÜRKÇE 5
6
www.electrolux.com
TÜRKÇE 7
www.electrolux.com/shop 892956543-A-352012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Tip
Recipe book