iki uzun somun haline getirin ve önceden
yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen pişirme
tepsisine koyun. Pişirmeden önce üzerine bi‐
raz un serpin ve keskin bir bıçakla en az 1 cm
derinliğinde, çaprazlamasına 3 – 4 kesik atın.
• Fırının içindeki süre: 55 dakika
• Raf konumu: 1
• Su çekmecesine 100 ml su ekleyin.
4 - BALIK BUĞULAMA (ALABALIK)
Malzemeler:
• 4 alabalık, her biri 250 - 300 g
• Limon suyu, karabiber, tuz
Yöntem:
• Alabalıkların içini ve dışını iyice yıkayın, limon
suyu sürün, tuz - karabiber ekleyin ve her ta‐
bağa 2 adet olarak delikli paslanmaz çelik
kaplara yerleştirin. Kavrulmuş ince bademlerle
servis yapın. Buğulama alabalık çeşitleri: Ala‐
balıkları süzgeçli paslanmaz çelik kaplara koy‐
madan önce üzerlerine sıcak su ve sirke dö‐
kün.
• Fırının içindeki süre: 30 dakika
• Raf konumu: 1
5 - ROZBİF
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklıkları:
• Orta pişmiş - 65°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ateşe dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
– Raf konumu: 1
6 - TAVUK, BÜTÜN
Ayarlar:
• Ağırlık girilen otomatik programlar. Ağırlık için
aralık ayarı 900 g ile 2100 g arasında.
Yöntem:
• Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun
ve baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 daki‐
ka sonra çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı göste‐
rilir.
– Raf konumu: 1
7 - PİZZA
Hamur malzemeleri:
• 14 g maya
• 200 ml ılık su
• 300 gram un
• 3 g tuz
• 1 yemek kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
• 1/2 küçük kutu doğranmış domates
• 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
• 100 g salam
• 100 g dana jambon
• 150 g mantar (konserve)
• 150 g beyaz peynir
• Mercanköşk
Yöntem:
• Mayayı bir kaba boşaltın ve ılık suda çözün.
Tuzu unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba ila‐
ve edin. Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen
bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Ha‐
muru iki katına kabarıncaya kadar sıcak bir
yerde bekletin. Hamuru yuvarlayıp yağlanmış
tepsiye koyun ve tabanını bir çatalla delin. Üst
malzemeleri belirtilen sırayla tabana yayın.
• Yağlanmış pişirme tepsisi kullanın.
• Fırının içindeki süre: 25 dakika
• Raf konumu: 1
8 - MUFFİN
Malzemeler:
• 150 gram tereyağı
• 150 gram şeker
• 1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
• 1 tutam tuz
• Bir mumlanmamış limon kabuğu
• 2 yumurta
• 50 ml süt
• 25 g mısır unu
• 225 gram un
• 10 g kabartma tozu
• 1 kavanoz vişne (375 g)
• 225 g çikolata parçacıkları
Diğer:
• Kağıt kek kalıpları, yaklaşık 7 cm çaplı
Yöntem:
Tereyağı, şeker, vanilya, tuz ve mumlanmamış li‐
mon kabuğunu krema haline getirin. Yumurtaları
ekleyin ve yeniden karıştırın.
TÜRKÇE 3