YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
KAPININ İÇ KISMI
Bazı modellerde, kapağın iç kısmında şunlar
bulunur:
• Raf konumlarının numaraları (belirli modeller‐
de).
• Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen
raf konumları ve tipik yemekler için sıcaklıklar
(belirli modellerde).
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere, kullanılan malzemelerin kalite‐
sine ve miktarına bağlıdır.
BUHARLI PİŞİRME
Buharlı pişirme kapları
• Sadece ısıya ve korozyona dayanıklı pişirme
kapları kullanın.
• Krom çelikten üretilmiş yemek kapları da kul‐
lanılabilir (bazı modellerde bulunur).
Raf konumları
• Doğru raf konumları aşağıdaki tabloda göste‐
rilmiştir. Raf konumlarını alt kısımdan başlaya‐
rak sayın.
Genel açıklamalar
• 30 dakikadan uzun süreyle ya da bol miktarda
yemek pişirirken, gerekirse su ekleyin.
• Yiyecekleri raflardaki doğru pişirme kaplarına
koyun ve kapları rafların üzerine yerleştirin.
Buharın her kaba etki edebilmesi için raflar
arasındaki mesafeyi koruyun.
• Her kullanımdan sonra, su çekmecesi, bağlan‐
tı hortumu ve buhar jeneratöründen suyu te‐
mizleyin. "Bakım ve Temizlik" bölümüne ba‐
kın.
Buharlı pişirme tabloları için açıklama
• Tablolarda tipik öğünler için veriler yer almak‐
tadır.
• Sıcaklıklar ve süreler sadece bilgi amaçlıdır ve
pişirilecek yemeğin malzemelerine, boyutuna,
miktarına ve kullanılan pişirme kaplarına
bağlıdır.
• Kendi tarifiniz için gereken ayarları bulamıyor‐
sanız benzer bir tarifi kullanın.
• Tablolarda aksi önerilmedikçe fırın soğukken
pişirmeye başlayın.
• Pirinç suyu emeceği için pilav yaparken 1'e
1,5 veya 1'e 2 oranında su kullanın.
BUHAR SUYU TABLOSU
Su çekmecesindeki su miktarı (ml)
Süre
1)
dakika olarak
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Süreler sadece bilgi amaçlıdır.
TAM BUHAR / EKO BUHAR
UYARI
Fonksiyon aktif konumdayken cihaz ka‐
pağını açmayın. Yanma riski.
Bu fonksiyon taze ya da dondurulmuş her türlü
yiyecek için uygundur. Bu fonksiyon ile sebzeler,
et, balık, makarna, pilav, mısır, irmik ve yumurta
pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu çözdürülebilir, suda
uzun veya kısa süreli haşlanabilir.
Menülerin pişirilmesi: Tek seferde bir setin tama‐
mını pişirebilirsiniz. Yemeklerin gereğinden az
veya fazla pişmesini önlemek için pişirme sürele‐
ri benzer yemekler seçmeye çalışın. Her bir mal‐
zeme için gereken en yüksek su miktarını kulla‐
nın. Yemekleri fırın raflarına uygun pişirme kap‐
ları içine koyun. Buharın dolaşabilmesi için kap‐
lar arasında yeterli boşluk bırakın.
Sterilizasyon
• Bu fonksiyon ile kapları sterilize edebilirsiniz
(örneğin biberonlar).
• Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına yer‐
leştirin. Kapların kapak kısımlarının küçük bir
açıyla aşağı bakmasını sağlayın.
2
www.aeg.com