Progress PBD46100X Recipe book

Tip
Recipe book
Yemek Tarifleri Kitabı
OTOMATIK PROGRAMLAR
Geleneksel Sebzeler
Pişirme kabı:
En az 100°C ısıya dayanabilmesi
şartıyla her türlü pişirme kabı
kullanılabilir.
Malzemeler:
400 gr karnabahar
200 gr havuç
200 gr yer lahanası
200 gr sarı ve kırmızı biber
Yöntem:
Karnabaharı temizleyin ve çiçeklerine
bölün. Havuçları ve yer lahanasını soyun
ve lokmalık parçalar halinde doğrayın.
Biberleri yıkayın ve uzunlamasına
dilimleyin. Hepsini birlikte üstü açık bir
kaba koyun ve su eklemeden pişirin. Bu
pişirme yönteminde baharatlara ve tuza
gerek yoktur.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Patates Graten
Malzemeler:
1.000 gr patates
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve muskat
2 diş sarımsak
200 gr rendelenmiş peynir
200 ml süt
200 ml taze krema
4 çorba kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin,
kurulayın ve baharat ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabının içini bir diş
sarımsak ile ovun ve ardından çok az
tereyağıyla yağlayın.
Baharat eklenmiş patates dilimlerinin
yarısını tabağa yerleştirin ve üzerlerine bir
tutam rendelenmiş kaşar serpin. Kalan
patates dilimlerini de üzerine dağıtın ve
kaşarın geri kalanını üzerine serpin.
İkinci sarımsak dişini ezin, süt ve kremaya
ekleyerek çırpın. Karışımı patateslerin
üzerine dökün ve kalan tereyağını, küçük
parçalar halinde gratenin üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 65 dakika
Raf konumu: 2
Köy Ekmeği
Malzemeler:
500 gr buğday unu
250 gr çavdar unu
15 gr tuz
1 küçük paket kuru maya
250 ml su
250 ml süt
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla
kaplanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Buğday ununu, çavdar ununu, tuzu ve
kuru mayayı geniş bir kaba koyun.
Su, süt ve tuzu karıştırıp una ekleyin. Tüm
malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur
kıvamına getirin. Hamuru iki katına kadar
kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru uzun bir parça haline getirin ve
önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla
örtülen pişirme tepsisine koyun.
Hamuru hacminin yarısı kadar kabarması
için tekrar bekletin. Pişirmeden önce
üzerine çok az un serpin.
Cihazın içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Su haznesine 300 ml su ekleyin.
Ekmek
Malzemeler:
500 gr un, 405 tip
20 gr küp taze maya veya 1 paket kuru
maya (yakl. 8 gr)
300 ml su
10 gr tuz
Yöntem:
Unu ve tuzu büyük bir kabın içine koyun.
Mayayı suda çözün ve una ekleyin. Tüm
malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur
2 Progress
kıvamına getirin. Hamuru iki katına kadar
kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru parçalara ayırın, ekmek şekline
getirin ve yağlanmış pişirme tepsisine
veya delikli börek tepsisine (özel
aksesuar) yerleştirin. Ekmekleri bir kez
daha kabarması için yaklaşık 25 dakika
dinlenmeye bırakın.
Pişirmeden önce, ekmekleri çarpı şeklinde
kesin. Dilerseniz, haşhaş, kimyon veya
susam serpin.
Balık
Malzemeler:
600 - 700 gr levrek, somon veya deniz
alabalığı filetosu
150 gr rendelenmiş peynir
250 ml taze krema
50 gr galeta unu
1 çay kaşığı tarhun
maydanoz, doğranmış
tuz, karabiber
limon
yağ
Yöntem:
Balık filetolarını limon suyuna bandırıp bir
süre marine edin; ardından kağıt havluyla
fazla suyu alın. Balık filetolarının her iki
tarafına tuz ve karabiber dökün. Filetoyu,
tereyağı ile yağlanmış ve ısıya dayanıklı
bir kaba koyun.
Kaşar rendesini, kremayı, galeta ununu,
tarhunu ve doğranmış maydanozu
karıştırın. Karışımı hemen balık filetonun
üzerine dökün ve karışıma küçük tereyağı
parçaları ekleyin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Doldurulmuş Balık (Alabalık)
Malzemeler:
4 alabalık, her biri 250 - 300 gr
limon suyu, karabiber, tuz
Yöntem:
Alabalıkların içini ve dışını iyice yıkayın,
limon suyu sürün, tuz - karabiber ekleyin
ve her tabağa 2 adet olarak delikli
paslanmaz çelik kaplara yerleştirin.
Kavrulmuş ince bademlerle servis yapın.
Buğulama alabalık çeşitleri: Alabalıkları
süzgeçli paslanmaz çelik kaplara
koymadan önce üzerlerine sıcak su ve
sirke dökün.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Erikli Lokma
Malzemeler:
Hamur için (malzemeler oda
sıcaklığında olmalıdır):
125 ml süt
20 gr şeker
1 küçük paket kuru maya (yaklaşık 8
gr)
300 gr un
30 gr şeker
30 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tam yumurta
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 gr)
bir küçük limon kabuğu
erik püresi
Pişirme sonrası:
50 gr tereyağı
50 gr çekilmiş haşhaş tohumu
pudra şekeri
Diğer:
yağlanmış tabak
Yöntem:
Süt ve şekeri bir kaba koyun ve hafifçe
ısıtın. Kuru mayayı ekleyip karıştırın.
Ardından 30 dakika kadar beklemeye
bırakın. Unu, şekeri, yağı, yumurta
sarısını, yumurtayı, vanilyayı ve küçük
limon kabuğunu bir karıştırma kabına alın.
Süt ve mayayı ekleyip uygun kıvamlı
hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru bir bezle örtün ve 45 dakika
kabarmaya bırakın. Daha sonra bir kaşıkla
hamurdan (yakl. 80 gr) küçük parçalar
bölün, bunları elinizle bastırarak
yassılaştırın ve içine 1 tatlı kaşığı erik
püresi ekleyin. Hamurun kenarlarını yukarı
çekin, püreyi hamurla kaplayın ve bir top
şekli verin. Topları yağlanmış tabağa alın,
Progress 3
üzerini örtüp 45 dakika daha kabarmaya
bırakın ve sonra fırına verin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Dana Ayağı
Malzemeler:
1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
4 dilim pişmiş jambon
2 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı biber
1/2 çay kaşığı fesleğen
1 küçük kutu ince dilimlenmiş mantar
çorbalık sebzeler (havuç, pırasa,
kereviz, maydanoz)
su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8
kesik atın. Pişmiş jambonu dört dilim
halinde kesin ve kesiklerin içine yerleştirin.
Yağı, tuzu, biberi ve fesleğeni karıştırın ve
dana ayağı üzerine serpin. Dana ayağını
bir pişirme kabına alın ve üzerine mantar
serpin. Dana ayağına çorbalık sebzeleri
ve suyu ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
15 mm olmalıdır.
Cihazın içindeki süre: 160 dakika
Pirinç
Malzemeler:
200 gr uzun taneli pirinç
50 gr hint pirinci
tuz ve karabiber
2 tatlı kaşığı sebze suyu
600 ml su
1 küçük kırmızı biber
2 çay kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı domates salçası
400 ml sığır eti suyu
Pişirme sonrası:
1 küçük kalıp süt mısır (150 gr)
Süt mısırı süzün ve pişen pirince
ekleyin.
Yöntem:
Uzun taneli pirinci, hint pirincini, tuzu,
karabiberi, sebze suyunu ve suyu
pişirmeden önce bir kaba koyun. Biberi
küçük parçalar halinde doğrayıp pirince
ekleyin ve sonra pişirin.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Lazanya
Etli sos malzemeleri:
100 gr yağlı pastırma
1 soğan
1 havuç
100 gr kereviz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
100 ml et suyu
1 küçük kutu doğranmış domates
(yaklaşık 400 gr)
Mercanköşk, kekik, tuz ve karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 gr tereyağı
50 gr un
600 ml süt
Tuz, karabiber ve muskat
Diğer malzemeler:
3 çorba kaşığı tereyağı
250 gr yeşil lazanya yaprağı
50 gr rendelenmiş Parmesan peyniri
50 gr rendelenmiş yumuşak peynir
Yöntem:
Pastırmanın kenarlarını ve sert yerlerini
keskin bir bıçakla temizleyip küçük küpler
halinde doğrayın. Soğan ve havucu
soyun, kerevizi temizleyin, hepsini küp küp
doğrayın.
Yağı bir tencerede ısıtın, pastırmayı ve
sebzeleri karıştırarak sote edin.
Yavaş yavaş kıymayı ekleyin, karıştırarak
gevrek bir hal alıncaya kadar sotelemeye
devam edin ve ardından et suyunu koyun.
Et karışımına domates salçasını,
baharatları, tuz ve karabiberi ekleyin ve
kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika
kadar pişirin.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın:
Tereyağını bir tavada eritin, un ekleyip
altın rengi olana kadar pişirin, sürekli
karıştırın. Karıştırmayı hiç kesmeden
yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz,
karabiber ve muskat ekleyin ve 10 dakika
kadar kapağı açık halde pişirin.
4 Progress
Büyük, dikdörtgen ve ısıya dayanıklı bir
kabı 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın.
Sırasıyla bir kat lazanya yaprağı serin, et
karışımı, Beşamel sos ve peyniri ekleyin
ve bunu diğer yapraklarla yeniden tekrar
edin. En üstte, üzeri peynirle kaplı
Beşamel sos olmalıdır. Kalan tereyağını
küçük parçalar halinde üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 1
Hamur Kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için
bu otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz.
Bu fonksiyon kabarma için iyi bir ortam
sağlar.
Hamuru kabarması için yeterli büyüklükte
bir kaba koyun ve ıslak havlu veya plastik
folyo ile örtün. Birinci raf seviyesine bir tel
raf takın ve kabı buraya koyun. Kapıyı
kapatın ve hamur kabartma fonksiyonunu
ayarlayın. Gerekli zamanı ayarlayın.
Et Kavurma
Ayarlar:
Ağırlık girilen otomatik programlar. Ağırlık
için ayar aralığı 1.000 gr ile 2.000 gr
arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin. Su veya başka
bir sıvı ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
20 mm olmalıdır. Üzerini kapatın.
Bu programı sığır eti ve sırt
bölgesinden yapılan yemekler
için kullanmayın.
Raf konumu: 1
Domuz Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar
aralığı 1.000 g ile 2.000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin. Alt taraf 20 -
40 mm derinlikte kaplanmalıdır. Yaklaşık
30 dakika sonra rostoyu çevirin.
Raf konumu: 1
Dana eti rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar
aralığı 1.000 gr ile 2.000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin. Su veya başka
bir sıvı ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
20 mm olmalıdır. Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Kuzu eti rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar
aralığı 1.000 gr ile 2.000 gr arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin. Su veya başka
bir sıvı ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
30 mm olmalıdır. Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Av Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar
aralığı 1.000 g ile 2.000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya
dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Su
veya başka bir sıvı ekleyin. Su veya başka
bir sıvı ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
20 mm olmalıdır. Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Progress 5
Tüm Tavuk
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için aralık
ayarı 900 ile 2100 gr arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına
koyun ve baharatlarla terbiye edin.
Yaklaşık 30 dakika sonra çevirin. Ekranda
bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Pizza
Hamur malzemeleri:
14 gr maya
200 ml su
300 gr un
3 gr tuz
1 çorba kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates
(200 gr)
200 gr rende kaşar
100 gr salam
100 gr dana jambon
150 gr mantar (konserve)
150 gr beyaz peynir
mercanköşk
Diğer:
Yağlanmış fırın tepsisi
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve suda çözün.
Tuzu unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba
ilave edin.
Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun.
Hamuru iki katına kabarıncaya kadar sıcak
bir yerde bekletin.
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye
koyun ve tabanını bir çatalla delin.
Üst malzemeleri belirtilen sırayla tabana
yayın.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 1
Kiş Loren
Hamur malzemeleri:
200 gr un
2 yumurta
100 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
çok az karabiber
1 tutam muskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 gr rendelenmiş peynir
200 gr pişmiş jambon veya yağsız
pastırma
2 yumurta
250 gr ekşi krema
Tuz, karabiber ve muskat
Diğer:
28 cm çapında yağlanmış siyah kek
kalıbı
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir
karıştırma kabına alın ve yumuşak bir
kıvam elde edene kadar karıştırın.
Hamuru birkaç saat soğutucuda bırakın.
Ardından hamuru açın ve yağlanmış siyah
kek kalıbına koyun. Altını bir çatalla delin.
Pastırmayı hamurun üzerine dağıtın.
Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve
baharatı birbiriyle karıştırın. Ardından,
peynir ekleyin.
Karışımı pastırmanın üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 2
Limonlu Sünger Kek
Karışımın malzemeleri:
250 gr tereyağı
200 gr şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 tutam tuz
4 yumurta
150 gram un
150 gr mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Glazür sosu için malzemeler:
125 ml limon suyu
6 Progress
100 gr pudra şekeri
Diğer:
Kare kek kalıbı, 30 cm uzunluğunda
Yağlamak için margarin
Pişirme kalıbını kaplamak için galeta
unu
Yöntem:
Tereyağını, şekeri, limon kabuğunu,
vanilyayı ve tuzu bir karıştırma kabına
koyun ve köpürterek karıştırın. Ardından
birer birer yumurtaları içine kırın ve tekrar
köpürterek karıştırın.
Un ve mısır unuyla karıştırdığınız
kabartma tozunu bu karışıma ekleyin ve
karıştırın.
Hamuru, önceden yağlanmış ve un veya
galeta unu serpilmiş olan kek kalıbına
dökün, üstünü düzleştirin ve cihaza koyun.
Kek piştikten sonra, limon suyu ve pudra
şekerini karıştırın. Pişmiş keki bir
alüminyum folyonun üzerine çevirin.
Sosun dışarı akmaması için alüminyum
folyoyu kekin kenarlarından yukarı
kaldırın. Keki tahta bir çubukla birkaç
yerden delin ve sosu bir fırçayla sürün.
Sosu çekmesi için keki biraz beklemeye
bırakın.
Cihazın içindeki süre: 75 dakika
Raf konumu: 1
Cheese Cake
Tabanı için malzemeler:
150 gr un
70 gr şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 yumurta
70 gr yumuşak tereyağı
Peynirli krema için malzemeler:
3 yumurta akı
50 gr kuru üzüm
2 yemek kaşığı rom
750 gr az yağlı lor peyniri
3 yumurta sarısı
200 gr şeker
bir limonun suyu
200 gr taze krema
1 paket puding tozu, vanilya tozu (40 gr
veya 500 ml sütten puding yapmaya
yetecek miktarda)
Diğer:
26 cm çapında yağlanmış siyah
kelepçeli kek kalıbı
Yöntem:
Unu kaba yayın. Kalan malzemeleri
ekleyip el mikseriyle karıştırın. Karışımı 2
saat buzdolabında bekletin.
Karışımın yaklaşık üçte ikisini, yağlanmış
kek kalıbına dökün ve çatalla birçok
yerinden delin.
Karışımın kalanıyla yaklaşık 3 cm
yüksekliğinde bir kenar oluşturun.
Yumurta aklarını el mikseriyle köpük
oluşturana kadar çırpın. Kuru üzümleri
yıkayın, iyice suyu atmalarını bekleyin,
romla karıştın ve çekmesini bekleyin.
Lor peyniri, yumurta sarısı, şeker, limon
suyu, taze krema ve puding tozunu bir
karıştırma kabına koyun ve hepsini iyice
karıştırın.
Son olarak çırpılmış yumurta akı ile kuru
üzümleri peynir karışımına katın.
Cihazın içindeki süre: 85 dakika
Raf konumu: 1
İç dolgulu makarna
Doldurma malzemeleri:
50 gr doğranmış soğan
30 gr tereyağı
350 gr doğranmış ıspanak
100 gr taze krema
200 gr taze somon balığı, küp
doğranmış
200 gr tatlı su levreği, küp doğranmış
150 gr karides
150 gr midye eti
Tuz, karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 gr tereyağı
50 gr un
600 ml süt
Tuz, karabiber ve muskat
Diğer malzemeler:
Progress 7
1 paket mantı
50 gr rendelenmiş Parmesan peyniri
150 gr rendelenmiş kaşar
40 gr tereyağı
Yöntem:
Doğranmış soğanları ve tereyağını bir
tavaya koyun ve şeffaf hale gelene kadar
pişirin. Doğranmış ıspanağı ekleyip çok
hafif ve kısaca pişirin. Taze kremayı
ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın:
Tereyağını bir tavada eritin, un ekleyip
altın rengi olana kadar pişirin, sürekli
karıştırın. Karıştırmayı hiç kesmeden
yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz,
karabiber ve muskat ekleyin ve 10 dakika
kadar kapağı açık halde pişirin.
Somon, levrek, karides ve midye ile tuz ve
biberi soğuk ıspanağa ekleyip karıştırın.
Büyük, dikdörtgen ve ısıya dayanıklı bir
kabı 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın.
Mantıların içini ıspanak karışımıyla
doldurup pişirme kabına yerleştirin. Her
mantı katının arasına beşamel sosundan
koyun. En üstte, üzeri peynirle kaplı
Beşamel sos olmalıdır. Kalan tereyağını
küçük parçalar halinde üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 1
Kolay Kek
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar
ambalajın üzerindedir. Üretici talimatlarına
uyun.
Kolay Pizza
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar
ambalajın üzerindedir. Üretici talimatlarına
uyun.
Kolay Patates Türleri
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar
ambalajın üzerindedir. Üretici talimatlarına
uyun.
8 Progress
*
Progress 9
10 Progress
Progress 11
www.progress-hausgeraete.de
867326213-A-362015
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Progress PBD46100X Recipe book

Tip
Recipe book