Electrolux EVY7800AAX Recipe book

Tip
Recipe book
.......................................................... .......................................................
TR MİKRODALGALI ANKASTRE
FIRIN
YEMEK TARİFLERİ KİTABI
YARDIMLI PİŞİRME TARİFLERİ
Yardımlı Pişirme menüsünde yemekler birkaç ka‐
tegoriye ayrılmıştır:
•Buz Çözme
Pişirme/Melting
Kümes Hayvanı/Et/Balık
Pasta/Güveçler/Makarna
Tatlılar
OTOMATİK PROGRAMLAR
Bu otomatik programlar, her türlü et veya diğer
yemek tarifleri için en iyi ayarları sağlar.
Otomatik Ağırlıkölçer fonksiyonuna sahip et
programları ( Yardımlı Pişirme menüsü) — Bu
fonksiyon, kızartma süresini otomatik olarak
hesaplar. Kullanmak için yiyeceğin ağırlığını
girmeniz gerekir.
Otomatik Tarifler fonksiyonu ( Yardımlı Pişir‐
me menüsü) — Bu fonksiyon, bir yemek için
önceden belirlenmiş değerleri kullanır. Yemeği
bu kitaptaki tarife göre hazırlayın.
Otomatik Ağırlıkölçer yemekleri
Tavuk, bütün
Et Kavurma
Av Eti Rosto
Kuzu Eti Rosto
Keçi Eti Rosto
Dana Eti Rosto
Ördek, bütün
Kaz, bütün
Hindi, bütün
BUZ ÇÖZME
Defrost Balık
Eriyen suyun mikrodalganın içini kirletmeden
akıp gitmesi için dondurulmuş balığı ters çevril‐
miş bir tabağın üzerine koyun ve tabağı bir kap
içerisine yerleştirin.
Buz çözme sırasında yiyeceği düzenli olarak
kontrol edin ve birkaç kez çevirin. Blok halinde
dondurulmuşsa, buzu çözülen balık parçaları
dikkatle ayırın.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Buz çözme işleminden sonra, yaklaşık olarak
buz çözme işlemine eşit bir süre boyunca yiye‐
ceğin oda sıcaklığında beklemesine izin verin.
Defrost Kümes hayvanı eti
Eriyen suyun cihazı kirletmeden akıp gitmesi için
buzu çözülecek yiyeceği ters çevrilmiş bir ta‐
bağın üzerine koyun ve tabağı bir kap içerisine
yerleştirin.
Buz çözme sırasında yiyeceği düzenli olarak
kontrol edin ve birkaç kez çevirin. Açıkta kalan
but ve kanat gibi yağlı kısımları alüminyum folyo
ile kaplayın.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Buz çözme işleminden sonra, yaklaşık olarak
buz çözme işlemine eşit bir süre boyunca yiye‐
ceğin oda sıcaklığında beklemesine izin verin.
Defrost et
Eriyen suyun cihazı kirletmeden akıp gitmesi için
dondurulmuş eti ters çevrilmiş bir tabağın üzerine
koyun ve tabağı bir kap içerisine yerleştirin.
Buz çözme sırasında yiyeceği düzenli olarak
kontrol edin ve birkaç kez çevirin. Yiyeceğin buzu
çözüldükçe, blok halinde dondurulmuş kıymayı
veya et parçalarını dikkatle ayırın.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Buz çözme işleminden sonra, yaklaşık olarak
buz çözme işlemine eşit bir süre boyunca yiye‐
ceğin oda sıcaklığında beklemesine izin verin.
Defrost Ekmek
Bir tabak üzerine mutfak havlusu serip ekmeği
havlunun üzerine koyun.
Buz çözme sırasında ekmeği birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Buz çözme işleminden sonra, yaklaşık olarak
buz çözme işlemine eşit bir süre boyunca yiye‐
ceğin oda sıcaklığında beklemesine izin verin.
2
www.electrolux.com
PİŞİRME/MELTİNG
Taze sebzeler
Dilimlenmiş sebzeleri mikrodalgaya dayanıklı bir
kap içerisine koyun ve yaklaşık 50 ml su ekleyin.
Kabı kapatın (kapak veya mikrodalga streç filmi
kullanın).
Pişirme sırasında sebzeleri birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
İpucu: Sebzeler çok sertse daha düşük bir ağırlık
seçin. Sebzeler çok yumuşaksa daha yüksek bir
ağırlık seçin.
Dondurulmuş sebzeler
Dondurulmuş sebzeleri mikrodalgaya dayanıklı
bir kap içerisine koyun ve yaklaşık 50 ml su ekle‐
yin. Kabı kapatın (kapak veya mikrodalga streç
filmi kullanın).
Pişirme sırasında sebzeleri birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
İpucu: Sebzeler çok sertse daha düşük bir ağırlık
seçin. Sebzeler çok yumuşaksa daha yüksek bir
ağırlık seçin.
Soğan kavurma
Soğanları şeritler halinde kesin ve mikrodalgaya
dayanıklı bir kap içerisine koyup bir yemek kaşığı
tereyağı ya da sıvı yağ ekleyin. Kabı kapatın (ka‐
pak veya mikrodalga streç filmi kullanın).
Pişirme sırasında soğanları birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Fırında Patates/Kumpir
Patatesleri mikrodalgaya dayanıklı bir kap içerisi‐
ne koyun ve yaklaşık 100 ml su ekleyin. Kabı ka‐
patın (kapak veya mikrodalga streç filmi kulla‐
nın).
Pişirme sırasında patatesleri birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Pirinç
Pirinci (yarı kaynatılmış) mikrodalgaya dayanıklı
bir kap içerisine yerleştirip 1'e 2 oranında su ek‐
leyin (100 g pirinç için 200 ml su). Baharatla ter‐
biye edin. İnce tereyağı dilimleri, buharla haşlan‐
mış soğan veya yeşillik ekleyin. Kabı kapatın (ka‐
pak veya mikrodalga streç filmi kullanın).
Pişirme sırasında pirinci birkaç kez çevirin.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Eriyen çikolata
Çikolatayı parçalar halinde bölün ve bir kap içeri‐
sine yerleştirin. Kabı kapatın (kapak veya mikro‐
dalga streç filmi kullanın).
Çikolata erirken birkaç kez karıştırın.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
Eriyen Yağ
Yağı parçalar halinde bölün ve bir kap içerisine
yerleştirin. Kabı kapatın (kapak veya mikrodalga
streç filmi kullanın).
Yağ erirken birkaç kez karıştırın.
Cihazın içindeki süre: ağırlığa bağlı
Raf konumu: alt cam
KÜMES HAYVANI/ET/BALIK
Tavuk Kanat
Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
Marinat:
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı hardal
1 diş sarımsak, dövülmüş
•Biberiye
•Kekik
Taze çekilmiş karabiber
Mısır nişastası
Yöntem:
Yağ, soya sosu, hardal, sarımsak ve baharatları
bir arada karıştırın. Tavuk kanatlarını marinat ile
kaplayın ve 2 - 3 saat marine olmalarını bekleyin.
Ardından, üzerine biraz mısır nişastası serpin.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 2
Damlaları toplamak için tabana mikrodalgaya da‐
yanıklı bir kap koyun.
10 dakika sonra çevirin.
TÜRKÇE 3
Tavuk, 2 yarım
Malzemeler:
1 kg bütün tavuk, ikiye bölünmüş
•Tuz
Karabiber
Damak tadınıza göre baharat
Islatma için yağ
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 2
Damlaları toplamak için tabana mikrodalgaya da‐
yanıklı bir kap koyun.
15 dakika sonra çevirin.
Kızıldil sarma
Malzemeler:
4 fileto dil balığı
Yarım limonun suyu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
100 g yaprak ıspanak, dondurulmuş, eritilmiş
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı beyaz şarap
•50 ml krema
1 adet yumurta sarısı
Yöntem:
Balık filetolarının üzerine limon suyu serpin ve
tuz ile karabiber kullanarak terbiye edin. Ispanağı
sıkarak suyunu süzün ve sarımsak ile çeşnilendi‐
rin. Dil balığı filetolarını ıspanak ile kaplayın ve
rulo haline getirin. Filetoların ince uçlarının kat‐
landığından emin olarak yemeği yağlanmış bir pi‐
şirme kabına yerleştirin. Ruloların üzerine beyaz
şarap serpin.
Kremayı ve yumurta sarısını bir arada çırpın ve
az miktarda tuz ekleyin. Balık rulolarının üzerine
yayın.
Cihazın içindeki süre: 17 dakika
Raf konumu: 2
Baharatlı rosto
Malzemeler 4 kişilik:
Küçük parçalara bölünmüş ve bir miktar sıcak
su ile yumuşatılmış ekmek dilimleri
1 soğan, ince doğranmış ve çok az yağda
kavrulmuş
1 diş sarımsak, dövülmüş
250 g dana kıyma
250 g kuzu kıyma
100 g dana eti rosto
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı ince doğranmış biberiye
1 tatlı kaşığı kekik yaprağı
4 dilim pastırma, kaplama için
Yöntem:
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, rulo köfte haline
getirin, mikrodalgaya ve ateşe dayanıklı bir kap
içerisine yerleştirin. Pastırma dilimleri ile kapla‐
yın.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 2
Krema soslu balık fileto
Malzemeler 4 kişilik:
400 g balık fileto (brook alabalığı veya gökku‐
şağı alabalığı)
20 g pişirme yağı
250 g soğan, halka şeklinde dilimlenmiş
6 yemek kaşığı taze krema (ekşi krema)
Toz biber, tat
•Limon
•Tuz
Yöntem:
Şeffaf hale gelene kadar soğanları bir tava içeri‐
sinde yağda kavurun. Ardından, yağlanmış bir pi‐
şirme kabı içerisine koyun.
Balık filetolarını temizleyin, üzerlerine limon ser‐
pin, tuzlayın ve kap içerisine, soğan halkalarının
üzerine yerleştirin. Taze krema ile biberi da
mağınıza uygun şekilde karıştırın ve hazırla
dığınız sosu balık filetolarının üzerine dökün. Ha‐
fifçe tuzlayın.
Cihazın içindeki süre: 12 dakika
Raf konumu: 1
Pişirme süresinin yarısı geçtikten sonra yemeği
çevirin.
Tavuk Budu
Malzemeler:
4 adet tavuk budu, her biri 250 g
250 g taze krema
125 ml krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
4
www.electrolux.com
1 tatlı kaşığı köri
1/2 tatlı kaşığı karabiber
250 g dilimlenmiş konserve mantar
20 g mısır nişastası
Yöntem:
Tavuk butlarını temizleyin ve bir rosto tenceresi‐
ne alın. Kalan malzemeleri karıştırıp tavuk butla‐
rının üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Şaraplı Tavuk Eti
Malzemeler:
1 adet tavuk
•Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı un
50 g sade tereyağı
500 ml beyaz şarap
500 ml tavuk suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1/2 demet maydanoz
1 tutam kekik
150 g dilimlenmiş pastırma
250 g temizlenmiş ve dörde bölünmüş kesta‐
ne mantarı
12 adet arpacık soğanı, kabukları soyulmuş
2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
Yöntem:
Tavuğu temizleyin, tuz ve karabiberle terbiye
edip üzerine bir tutam un serpin.
Sade yağı bir rosto kabında kızdırın ve tavuğun
her tarafını kızartın. Beyaz şarabı, tavuk suyunu
ve soya sosunu koyarak kaynatın.
Maydanozu, kekiği, dilimlenmiş pastırmayı, man‐
tarları, arpacık soğanlarını ve sarımsağı ekleyin.
Tekrar kaynatın, üzerine bir kapak örtüp cihaza
verin.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 1
Kuzu butu
Malzemeler:
2,7 kg kuzu budu
30 ml zeytinyağı
•Tuz
Karabiber
3 diş sarımsak
1 demet taze biberiye (ya da 1 çay kaşığı ku‐
rutulmuş biberiye)
•Su
Yöntem:
Kuzu budunu yıkayın ve kurutun; zeytinyağına
bulayın ve ete kesikler atın. Tuz ve karabiberle
terbiye edin. Sarımsak dişlerini soyup dilimleyin
ve biberiye tutamlarıyla birlikte etteki kesiklere
yerleştirin.
Kuzu budunu rosto tenceresine alın ve su ekle‐
yin; dip kısmın derinliği 10 - 15 mm olmalıdır.
Yaklaşık 30 dakika sonra rostoyu çevirin.
Cihazın içindeki süre: 165 dakika
Raf konumu: 1
Türlü
Malzemeler:
Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm kalın‐
lığında (kemiğe dik kesilmiş)
4 orta boy havuç, küçük küpler halinde kesil‐
miş
4 baş kereviz, küçük küpler halinde kesilmiş
1 kg olgun domates; kabukları soyulmuş, ikiye
bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küpler ha‐
linde kesilmiş
1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın doğran‐
mış
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un, kaplama için
6 yemek kaşığı zeytinyağı
250 ml beyaz şarap
250 ml et suyu
3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve ince
doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1/2 tatlı kaşığı kekik ve mercanköşk
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 yemek kaşığı tereyağını bir kızartma kabında
eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Sebzeleri ka‐
bın dışına alın.
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun, baharatla
yın ve unla kaplayın. Kalan unu atın. Zeytin‐
yağını kızdırın ve dilimleri altın sarısı olana kadar
orta ısıda kızartın. Eti dışarı alın ve kalan zeytin‐
yağını kaptan dışarı dökün.
250 ml şarap ile rosto kabındaki et sularını karış‐
tırın, bir tencereye koyun ve kısık ateşte bir süre
TÜRKÇE 5
kaynatın. 250 ml et suyunu, maydanozu, kekiği,
mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış doma‐
tesi ekleyin. Tuz ve karabiberle terbiye edin.
Sonra tekrar kaynamaya alın.
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti koyun ve
üzerine sosu dökün. Kızartma kabını bir kapakla
kapatın ve cihaza verin.
Cihazın içindeki süre: 120 dakika
Raf konumu: 2
Somon Buğulama
Malzemeler:
400 g patates
2 demet taze soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kutu doğranmış domates (400 g)
4 somon filetosu
Limon suyu, bir adet limondan
Tuz ve karabiber
75 ml sebze suyu
50 ml beyaz şarap
1 tutam taze biberiye
•150 ml şarap
1/2 demet taze kekik
Yöntem:
Patatesleri yıkayıp soyun, dörde bölün ve 25 da
kika tuzlu suda kaynattıktan sonra suyunu alıp
dilimleyin.
Taze soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Sa‐
rımsakları soyup kesin. Soğan ve sarımsakla
doğranmış domatesleri karıştırın.
Somon filetolarını limon suyuyla marine edin. Ar‐
dından kurutup tuz ve biber ekleyin.
Sebzeleri ve patatesleri karıştırıp yağlanmış ve
ısıya dayanıklı kaba alın, baharatları ekleyin ve
somonu en üste koyun.
Sebze suyunu ve beyaz şarabı üzerine dökün ve
bunların üstüne biberiye ve kekik serpin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Balık Fileto
Malzemeler:
600 - 700 g levrek, somon veya deniz alaba‐
lığı filetosu
150 g rendelenmiş peynir
•250 ml krema
50 g galeta unu
1 tatlı kaşığı tarhun
Maydanoz, doğranmış
Tuz, karabiber
•Limon
Tereyağı
Yöntem:
Balık filetolarını limon suyuna bandırıp bir süre
marine edin; ardından kağıt havluyla fazla suyu
alın. Balık filetolarının her iki tarafına tuz ve kara‐
biber dökün. Filetoyu, tereyağı ile yağlanmış ve
ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
Rendelenmiş peyniri, kremayı, galeta ununu, tar‐
hunu ve doğranmış maydanozu karıştırın. Karışı‐
mı hemen balık filetonun üzerine dökün ve karı‐
şıma küçük tereyağı parçaları ekleyin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Balık Fileto, dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Hardallı Tavşan
Malzemeler:
Her biri 800 g'lık 2 tavşan
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kalın doğranmış soğan
50 g dilimlenmiş pastırma
2 yemek kaşığı un
375 ml tavuk suyu
125 ml beyaz şarap
1 tatlı kaşığı taze kekik
125 ml krema
2 yemek kaşığı Dijon harda
Yöntem:
Tavşanları 8 eşit parçaya bölün, tuz ve karabi‐
berle terbiye ettikten sonra bir tavaya alarak her
tarafını iyice kızartın.
Tavşanları çıkarın ve soğanlarla pastırmayı kı‐
zartın. Üzerine bir tutam un serpin ve karıştırın.
Tavuk suyunu, beyaz şarabı ve kekiği karıştırın
ve kaynatın.
Krema ve Dijon hardalını ekleyin, eti tekrar ko‐
yun, üzerini kapakla örtün ve tekrar cihaza verin.
Cihazın içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 2
6
www.electrolux.com
Tavşan
Malzemeler:
2 parça tavşan sırtı
6 adet ardıç meyvesi (dövülmüş)
Tuz ve karabiber
30 g eritilmiş tereyağı
125 ml ekşi krema
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
Yöntem:
Tavşan sırtını dövülmüş ardıç meyveleriyle ovun,
tuz ve karabiber ekleyin ve erimiş tereyağını fır‐
çayla sürün.
Tavşan sırtını kızartma kabına alın, üzerine kre‐
ma dökün ve sebzeleri ekleyin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Portakallı Ördek Rosto
Malzemeler:
1 ördek (1,6 – 2,0 kg)
•Tuz
Karabiber
3 adet portakal, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri
alınmış ve küp şeklinde kesilmiş
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 sıkma portakal
•150 ml şeri
Yöntem:
Ördeği temizleyin, tuz ve karabiberle terbiye edin
ve portakal kabuğuyla ovun.
Tuzlanmış portakal küplerini ördeğin içine doldu‐
run ve deliği kapatın.
Ördeği, göğüs kısmı alta gelecek şekilde rosto
kabına koyun.
Portakalların suyunu sıkıp şeriyle karıştırın ve ör‐
değin üzerine boşaltın.
Ördeği cihaza yerleştirin ve 30 dakika sonra çevi‐
rin. Bir sinyal sesi duyulur.
Cihazın içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 1
Tavuk Dolma
Malzemeler:
1 tavuk, 1,2 kg (iç organlarıyla birlikte bütün
olarak)
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber
50 g galeta unu
3 - 4 yemek kaşığı süt
1 doğranmış soğan
1 demet doğranmış maydanoz
20 g tereyağı
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Yöntem:
Tavuğu temizleyip kurulayın. Yağı, tuzu ve kırmı‐
zıbiberi karıştırıp tavuğa sürün.
Dolma içi: Galeta ununu ve sütü karıştırın.
Doğranmış soğan, maydanoz ve tereyağını pişir‐
me kabına alın ve soteleyin. Yürek, ciğer ve mi‐
deyi ince ince doğrayıp bir yumurta ekleyin. Son‐
ra tüm malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiber ek‐
leyin.
Tavuk göğsünü bir kızartma kabına alıp cihaza
verin; 30 dakika sonra çevirin. Bir sinyal sesi du‐
yulur.
Cihazın içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 1
Dana Ayağı
Malzemeler:
1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
4 dilim pişmiş jambon
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı biber
1/2 tatlı kaşığı fesleğen
1 küçük kutu dilimlenmiş mantar (280 g)
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
•Su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8 kesik
atın. Pişmiş jambonu dört dilim halinde kesin ve
kesiklerin içine yerleştirin. Yağı, tuzu, biberi ve
fesleğeni karıştırın ve etin üzerine serpin. Dana
ayağını bir pişirme kabına alın ve üzerine mantar
serpin. Dana ayağına çorbalık sebzeleri ve su
ekleyin; alt taraf 10 - 15 mm derinlikte kaplanma‐
lıdır. Yaklaşık 30 dakika sonra rostoyu çevirin.
Cihazın içindeki süre: 160 dakika
Raf konumu: 1
Yabani Av Hayvanları
Marinatı hazırlamak için:
TÜRKÇE 7
1,5 litre kırmızı şarap
150 g kereviz kökü
150 g havuç
2 adet soğan
5 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
2 demet çorbalık sebze (havuç, pırasa, kere‐
viz, maydanoz)
Tüm malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakın.
1,5 kg pirzola (omuzdan)
Eti tamamen marine sosuyla kaplayın ve 3
gün bekletin.
Rosto malzemeleri:
•Tuz
Karabiber
Marine edilmiş çorbalık sebzeler
1 küçük kutu horoz mantarı
Yöntem:
Yabani av hayvanının pirzolasını marine sosun‐
dan alın ve kurulayın. Tuz ve karabiberle terbiye
ettikten sonra bir tavaya alarak her tarafını iyice
kızartın. Horoz mantarlarını ve marine edilmiş
sebzelerden bir miktar ekleyin.
Kızartma tavasına marine sosu dökün; dip kıs‐
mın derinliği 10 - 15 mm olmalıdır. Kızartma ta‐
vasını bir kapakla örtün ve cihaza verin.
Cihazın içindeki süre: 140 dakika
Raf konumu: 1
Tavuk, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 900
ile 2100 g arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Rozbif
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklıkları:
Az pişmiş - 48°C
Orta pişmiş - 65°C
•İyi pişmiş - 70°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ateşe dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 1
Av Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1000 ile 3000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 20 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Kuzu Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1000 ile 3000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 30 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Keçi Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1000 ile 3000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su ya da başka bir sıvı
ekleyin; alt taraf 20 - 40 mm derinlikte kaplanma‐
lıdır.
Raf konumu: 1
Dana Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1000 ile 3000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 20 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 1
Ördek, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1500 ile 3300 g arasında.
8
www.electrolux.com
Yöntem:
Ördeği ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Kaz, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
2300 ile 4700 g arasında.
Yöntem:
Kazı ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve ba‐
haratlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika sonra
çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Hindi, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1700 ile 4700 g arasında.
Yöntem:
Hindiyi ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Ekranda bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
PASTA/GÜVEÇLER/GRATENLER
Doldurulmuş mantarlar
3 kişilik
Malzemeler:
6 büyük mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
•Tuz
Karabiber
Limon suyu
1 küçük boy domates, doğranmış, yaklaşık
150 g
1/2 demet maydanoz, doğranmış
Birkaç adet fesleğen yaprağı, doğranmış
1 dilim beyaz ekmek, parçalar halinde bölün‐
müş
75 g Gorgonzola peyniri, küp şeklinde kesilmiş
3 yemek kaşığı krema
Yöntem:
Mantarları temizleyin. Sapları döndürerek çıkarın
ve küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabi‐
ber ile terbiye edin ve üzerine limon suyu serpin.
Terbiye edilmiş mantar saplarını domates, may‐
danoz, fesleğen, ekmek, gorgonzola peyniri ve
krema ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
Mantarların baş kısımlarını doldurun ve yağlan‐
mış bir pişirme kabına yerleştirin.
Cihazın içindeki süre: 15 dakika
Raf konumu: 1
Doldurulmuş domatesler
2 kişilik
Malzemeler:
4 büyük domates, her biri yaklaşık 300 g
1 küçük kabak, yaklaşık 80 g
60 g mantar
1 arpacık soğanı
2 yemek kaşığı yağ
100 g pişmiş pirinç
50 ml sebze suyu
75 g mozzarella peyniri
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
•Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
Domateslerin üst kısımlarını kapak olacak şekil‐
de kesin. Bir tatlı kaşığı kullanarak domatesin içi‐
ni kenarlarından yaklaşık bir cm kalacak şekilde
oyun. Dışarı çıkardığınız kısmı ince ince doğra‐
yın. Kabağı hazırlayın ve küp şeklinde doğrayın.
Mantarları dilimleyin. Arpacık soğanlarını soyun
ve ince ince doğrayın.
Yağı bir tavada ısıtın. Arpacık soğanlarını sotele‐
yin. Kabağı ve mantarları ekleyip kısa süre sote
leyin. Pirinç, doğranmış domates ve bulyon ekle
yip 5 dakika pişirin. Mozzarellayı küçük küpler
şeklinde kesin. Mozzarella ve maydanozu pirince
ekleyip tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Doma‐
tesleri pirinç ile doldurun ve domates kapaklarını
kapatın. Domatesleri, yağlanmış bir pişirme kabı‐
na koyun.
Cihazın içindeki süre: 15 dakika
Raf konumu: alt cam
Pişirme süresinin yarısı geçtikten sonra yemeği
çevirin.
Sebzeli spaetzle
2 kişilik.
Malzemeler:
250 g taze spaetzle (bir çeşit makarna)
2 orta boy baş kereviz, yaklaşık 100 g
1 büyük havuç, yaklaşık 150 g
TÜRKÇE 9
1 yemek kaşığı tereyağı
50 ml bulyon
100 g sade krem peynir veya otlu krem peynir
(ör. Cantadou)
•Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1/2 demet frenk soğanı
30 g rendelenmiş peynir, ör. Sbrinz veya Par‐
mesan
100 ml az yağlı krema
Yöntem:
Spaetzle'yi yağlanmış bir pişirme kabına koyun.
Kereviz ve havucu hazırlayıp küp şeklinde kesin.
Tava içerisinde kısa süre yağda soteleyin. Bul‐
yon ekleyip sebzeleri kapatın ve 5 dakika pişirin.
Tavayı ocaktan alın. Krem peyniri karıştırarak ek‐
leyin. Sebzeleri tuz ve karabiberle terbiye edin.
Spaetzle üzerine sebze sosunu dökün. Makas
kullanarak frenk soğanlarını yemek üzerine ke‐
sin. Rendelenmiş peyniri ve kremayı üzerine ser‐
pin.
Cihazın içindeki süre: 12 dakika
Raf konumu: 2
Patatesli kabak graten
2 kişilik.
Malzemeler:
250 g patates
200 g kabak
•Tuz
Taze çekilmiş beyazbiber
130 g karışık peynir rendesi (ör. pizza karışı‐
mı)
1 küçük kalıp ançüez, 60 g
1 diş sarımsak, dövülmüş
1 arpacık soğanı, ince doğranmış
150 ml tam krema
Taze baharatlar (ör. fesleğen, şile otu, mer
canköşk, kekik) veya çeşnilendirme karışımı
Bir miktar zeytin yağı
Yöntem:
Patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin.
Kabakları yıkayın ve mutfak havlusu ile dikkatlice
durulayın. İnce ince dilimleyin. Zeytin yağı kulla‐
narak pişirme kabını hafifçe yağlayın.
Patates ve kapak dilimlerini karıştırıp tuz ve biber
ekleyin. 100 g peynir, sarımsak ve arpacık
soğanını karıştırın ve pişirme kabı içerisine an‐
çüezlerle birlikte yayın.
Krema ile kalan peyniri karıştırın. İnce doğranmış
taze baharatları veya çeşnilendirme karışımını
ekleyin. Dikkatle karıştırın ve yemek üzerine ya‐
yın.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 1
Peynirli makarna
3 kişilik.
Malzemeler:
8 dilim beyaz ekmek
100 ml beyaz şarap
1 soğan, ince halkalar şeklinde dilimlenmiş
100 g rende kaşar (Gruyere veya Alpin peyni‐
ri)
400 ml süt
3 yumurta
•Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Müskat, taze çekilmiş
100 g dilimlenmiş pastırma, füme
40 g tereyağı dilimi
1 demet frenk soğanı
Yöntem:
32 tane üçgen oluşturmak için ekmekleri çapraz
şekilde kesin. Ekmek dilimlerini ve soğan halka‐
larını birbirlerinin üzerine koyup pişirme kabına
yerleştirin. Üzerlerine beyaz şarap serpin.
Peyniri, süt ve yumurta ile çırpın. Damak tadınıza
göre çeşnilendirin ve ekmeğin üzerine dökün.
Pastırmayı yemek üzerine eşit şekilde yayın ve
en üste tereyağı dilimlerini yerleştirin.
Servis etmeden önce yemeğin üzerine frenk
soğanları dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 1
Pırasalı güveç
2 - 3 kişilik.
Malzemeler:
500 g pırasa
250 g lor peyniri (yarım yağlı)
50 ml taze krema
1 adet yumurta
50 g rendelenmiş peynir, ör. Parmesan
1 diş sarımsak
•Tuz
Taze çekilmiş karabiber
2 – 3 dilim jambon
1 dolu yemek kaşığı galeta unu
10
www.electrolux.com
Tereyağı dilimleri
Yöntem:
Pırasaları 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde ke‐
sin ve tuzlu kaynar suda 5 dakika kaynatın. Su‐
yunu süzün ve iyice kurutun. Jambonu şeritler
halinde kesin.
Lor peyniri, taze krema, yumurta ve peynirin
2/3'ünü karıştırın. Karışımın içerisine sarımsakla‐
rı ezip atın ve karıştırın. Son olarak pırasaları ve
jambonu ekleyin. Tuz ve karabiberle terbiye edin.
Bekletmeden yağlanmış pişirme kabı içerisine
koyun.
Kalan peyniri ve galeta ununu karıştırıp yemeğin
üzerine serpin. Üzerine bolca yağ dilimi yerleşti‐
rin.
Cihazın içindeki süre: 20 dakika
Raf konumu: 1
Doldurulmuş canneloni
Başlangıç olarak servis edildiğinde 4 kişilik
Ana yemek olarak servis edildiğinde 2 kişilik
Malzemeler:
1 soğan, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı margarin
1 diş sarımsak
1 paket donmuş ıspanak yaprağı (300 g)
100 g rendelenmiş peynir
1 kutu domates (400 g)
10 cannelloni tüpü (pişmemiş)
Hazır et suyu karışımı
•Tuz
Beyazbiber
Mercanköşk
•Kırmızıbiber
Müskat
Yöntem:
Bir tava içerisine margarin koyarak soğanları so‐
teleyin. Dondurulmuş ıspanağı ekleyin ve ıspa‐
nak erirken ara ara karıştırın. Yaklaşık 5 dakika
boyunca pişirmeye devam edin ve 50 g rende‐
lenmiş peynir, beyazbiber, et suyu karışımı, ezil‐
miş sarımsak dişleri ve müskat ile çeşnilendirin.
Kaynama noktasına getirin ve 3 - 4 dakika kay‐
natın. Cannelloni içerisine karışımı doldurun.
Domates tabanını hazırlamak için, kutuyu uzun
bir pişirme kabına boşaltın, domatesleri çatalla
ezin ve tuz, beyazbiber, mercanköşk ve kırmızı‐
biber ile çeşnilendirin.
Doldurulmuş cannellonileri domates tabanının
üzerine yerleştirin ve kalan peyniri üzerine ser‐
pin.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 1
Patates Graten
Malzemeler:
1.000 g patates
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve müskat
2 diş sarımsak
200 g rendelenmiş peynir
200 ml süt
200 ml krema
4 yemek kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin, kurulayın
ve baharat ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabının içini bir diş sarım‐
sak ile ovun ve ardından çok az tereyağıyla
yağlayın.
Baharat eklenmiş patates dilimlerinin yarısını ka‐
bın içerisine yerleştirin ve üzerlerine bir tutam
rendelenmiş kaşar serpin. Kalan patates dilimle
rini de üzerine dağıtın ve kaşarın geri kalanını
üzerine serpin.
İkinci sarımsak dişini ezin, süt ve kremaya ekle
yerek çırpın. Karışımı patateslerin üzerine dökün
ve kalan tereyağını, küçük parçalar halinde gra‐
tenin üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 1
Bisküvi
Malzemeler:
4 yumurta
2 yemek kaşığı sıcak su
50 g şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
100 g şeker
100 g un
100 g mısır unu
2 dolu tatlı kaşığı kabartma tozu
Diğer:
28 cm yuvarlak kelepçeli kek kalıbı, siyah, altı
fırın kağıdıyla kaplı
Yöntem:
Yumurtaların sarısını ayırın. Yumurta sarısını sı‐
cak su, 50 g şeker, vanilya ve tuzla krema haline
getirin. Yumurta beyazlarını, köpük oluşturana
kadar 100 g şekerle çırpın.
Un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
TÜRKÇE 11
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını dikkatlice
karıştırın. Daha sonra un karışımını dikkatlice ka‐
tın. Hamuru kek kalıbına dökün, üstünü düzleşti‐
rin ve cihaza koyun.
Cihazın içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 2
Brownie
Malzemeler:
250 g bitter çikolata
250 g tereyağı
375 g şeker
2 paket şekerli vanilya (yaklaşık 16 g)
1 tutam tuz
5 yemek kaşığı su
5 yumurta
375 g ceviz içi
•250 g un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yöntem:
Çikolatayı büyük parçalar halinde ayırın ve ben‐
mari usulü eritin.
Tereyağı, şeker, vanilya, tuz ve suyu krema hali‐
ne getirin, yumurtaları ve erimiş çikolatayı ekle‐
yin.
Cevizleri iri doğrayın, unla ve kabartma tozuyla
karıştırın ve çikolata karışımına katın.
Derin bir pişirme tepsisine pişirme kağıdı serin ve
karışımı üstüne koyup düzeltin.
Cihazın içindeki süre: 50 dakika
Raf konumu: 3
Pişirme sonrası:
Soğumaya bırakın, pişirme kağıdını çıkarın ve
kare kare kesin.
Tereyağlı Çörek
Hamur malzemeleri:
•750 g un
30 g maya
400 ml ılık süt
10 g şeker
15 g tuz
1 adet yumurta
100 g yumuşak tereyağı
Kaplama için malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
Çok az süt
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın. Mayayı boşluğa ufalayın. Sütü, şekerin bi‐
razını ve kenardan aldığınız biraz unu karıştırın,
üzerine biraz un serpin. Üstüne serptiğiniz unlu
yeri çatlayıncaya dek, hamuru sıcak bir yerde
dinlenmeye bırakın.
Kalan şekeri, tuzu, yumurtayı ve tereyağını unun
kenarına koyun. Tüm malzemeleri yoğurarak yu‐
muşak bir hamur kıvamına getirin.
Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir yerde
bekletin.
Daha sonra hamurdan üç eşit parça tartın ve her
birini şerit haline getirin. Üç şeridi saç örgüsü
şeklinde örün.
Daha sonra üstünü kapatın ve yarım saat kadar
daha kabartın. Örgü çöreğin yüzeyini yumurta
sarısı ve süt karışımıyla kaplayın ve cihaza ko‐
yun.
Cihazın içindeki süre: 50 dakika
Raf konumu: 2
Havuçlu Kek
Karışımın malzemeleri:
150 ml ayçiçek yağı
100 g esmer şeker
2 yumurta
75 g şurup
175 g un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 g ince rendelenmiş havuç
75 g kuru üzüm
25 g rendelenmiş hindistan cevizi
Üst kaplama malzemeleri:
50 g tereyağı
150 g krem peynir
40 g toz şeker
Öğütülmüş fındık
Diğer:
22 cm çapında, yağlanmış yuvarlak kelepçeli
kek kalıbı
Yöntem:
Ayçiçek yağı, esmer şeker, yumurta ve şurubu
karıştırın. Karışım için malzemelerin geri kalanını
katın.
Karışımı yağlanmış pişirme kalıbına koyun.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
12
www.electrolux.com
Tereyağı, krem peyniri ve toz şekeri karıştırın
(yayılabilmesi için gerekiyorsa biraz süt ekleyin).
Soğuduğunda kekin üzerine sürün ve üstüne
öğütülmüş fındıkları serpin.
Peynirli Flan
Malzemeler:
1,5 yaprak orijinal İsviçre yufkası ya da milföy
hamuru (dikdörtgen serilmeli)
500 g rendelenmiş peynir
•200 ml krema
•100 ml süt
4 yumurta
Tuz, karabiber ve müskat
Yöntem:
Hamuru iyice yağlanmış bir tepsiye alın. Hamu‐
run üzerini çatalla birbirine yakın yerlerden delin.
Peyniri hamurun üzerine dağıtın. Kremayı, sütü
ve yumurtaları krema haline getirip tuz, karabiber
ve müskat ekleyin. Tekrar iyice karıştırıp peynirin
üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 3
Peynirli Börek
Malzemeler:
400 g beyaz peynir
2 yumurta
3 yemek kaşığı doğranmış, düz yapraklı may‐
danoz
Karabiber
80 ml zeytinyağı
•375 g yufka
Yöntem:
Beyaz peyniri, yumurtaları, maydanozu ve kara‐
biberi karıştırın. Yufkayı kurumaması için nemli
bir bezle örtün. 4 yaprak yufkayı üst üste dizip
her birini fırçayla çok hafif yağlayın.
Her biri 7 cm uzunluğunda olacak şekilde 4 şerit
halinde kesin.
Her şeridin bir köşesine 2 dolu yemek kaşığı
peynir karışımından koyun ve yufkayı çaprazla‐
masına katlayarak bir üçgen oluşturun.
Ters çevirip pişirme tepsisine alın ve fırçayla
yağlayın.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 2
Köy Ekmeği
Malzemeler:
500 g buğday unu
250 g çavdar unu
15 g tuz
1 küçük paket kuru maya
250 ml su
250 ml süt
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla kaplanmış pi‐
şirme tepsisi
Yöntem:
Buğday ununu, çavdar ununu, tuzu ve kuru ma‐
yayı geniş bir kaba koyun.
Su, süt ve tuzu karıştırıp una ekleyin. Tüm mal‐
zemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına
getirin. Hamuru iki katına kabarıncaya kadar bek‐
letin.
Hamuru uzun bir parça haline getirin ve önceden
yağlanan veya fırın kağıdıyla kaplanan pişirme
tepsisine koyun.
Ekmekleri bir kez daha ortadan ikiye bölün. Pişir‐
meden önce üzerine çok az un serpin.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Limonlu Sünger Kek
Karışımın malzemeleri:
250 g tereyağı
200 g şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
4 yumurta
150 g un
150 g mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Sos malzemeleri:
125 ml limon suyu
100 g pudra şekeri
Diğer:
Kare kek kalıbı, 30 cm uzunluğunda
Yağlamak için margarin
Pişirme kalıbını kaplamak için galeta unu
Yöntem:
Tereyağını, şekeri, limon kabuğunu, vanilyayı ve
tuzu bir karıştırma kabına koyun ve köpürterek
karıştırın. Ardından birer birer yumurtaları içine
kırın ve tekrar köpürterek karıştırın.
TÜRKÇE 13
Un ve mısır unuyla karıştırdığınız kabartma tozu‐
nu bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Hamuru, önceden yağlanmış ve un veya galeta
unu serpilmiş olan kek kalıbına dökün, üstünü
düzleştirin ve cihaza koyun.
Kek piştikten sonra, limon suyu ve pudra şekerini
karıştırın. Pişmiş keki bir alüminyum folyonun
üzerine çevirin.
Sosun dışarı akmaması için alüminyum folyoyu
kekin kenarlarından yukarı kaldırın. Keki tahta bir
çubukla birkaç yerden delin ve sosu bir fırçayla
sürün. Sosu çekmesi için keki biraz beklemeye
bırakın.
Cihazın içindeki süre: 75 dakika
Raf konumu: 2
Muffin
Malzemeler:
150 g tereyağı
150 g şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
1 adet mumlanmamış limon kabuğu
2 yumurta
•50 ml süt
25 g mısır unu
•225 g un
10 g kabartma tozu
1 kavanoz vişne (375 g)
225 g çikolata parçacığı
Diğer:
Yaklaşık 7 cm çapında kağıt kek kalıpları
Yöntem:
Tereyağı, şeker, şekerli vanilya, tuz ve mumlan‐
mamış limon kabuğunu krema haline getirin. Yu‐
murtaları ekleyin ve yeniden karıştırın.
Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın ve
sütle birlikte karışıma dökün.
Vişneleri süzün ve çikolata parçalarıyla birlikte
karışıma ekleyin.
Karışımı kağıt kek kalıplarına, kalıpları da pişir‐
me tepsisine koyup cihaza yerleştirin.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 3
Soğanlı Tart
Hamur malzemeleri:
•300 g un
20 g maya
125 ml ılık süt
1 adet yumurta
50 g tereyağı
3 g tuz
Üst kaplama malzemeleri:
750 g soğan
250 g pastırma
3 yumurta
250 g taze krema
125 ml süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın.
Mayayı kesin, boşluğa boşaltın, sütle karıştırın
ve kenarından çok az un ekleyin. Bir tutam un
serpin, serpilen un hamur üzerinde çatlama ya‐
pana kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
Yumurtayı ve tereyağını unun kenarından ekle‐
yin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir ha‐
mur kıvamına getirin.
Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir yerde
bekletin.
Bu sırada soğanları soyup dörde bölün ve ince
dilimler halinde kesin.
Pastırmayı dilimleyin ve soğanla birlikte hafifçe
kavurup soğumaya bırakın.
Hamuru açarak yağlanan pişirme tepsisine alın;
altını bir çatalla delin ve kenarları yukarı bastırın.
Bir kez daha kabarması için dinlenmeye bırakın.
Yumurtaları, taze kremayı, sütü, tuzu ve karabi‐
beri karıştırın. Soğumuş soğanları ve pastırmayı
hamurun üstüne yayın. Karışımı ekleyin. Tüm
malzemeleri iyice karıştırıp hamur tabanına yer‐
leştirin ve yassılaştırın.
Cihazın içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 3
Fırında Makarna
Malzemeler:
•1 litre su
•Tuz
250 g tagliatelle makarna
250 g dana jambon
20 g tereyağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
100 g tereyağı
1 adet yumurta
250 ml süt
14
www.electrolux.com
Tuz, karabiber ve müskat
50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
Yöntem:
Suyu çok az tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan
tuzlu suya tagliatelle ekleyip yaklaşık 12 dakika
kaynatın. Sonra süzün.
Jambonu dilimleyin.
Tereyağını bir tavada ısıtın.
Maydanozu doğrayın; soğanı da soyun ve doğra‐
yın. Her ikisini de tavada kavurun.
Pişirme kabına çok az tereyağı sürün. Tagliatel‐
le, jambon ve maydanoz ile soğanı karıştırın ve
kaba koyun.
Yumurta ve sütü karıştırıp tuz, biber ve müskat
ekleyin ve karışımı makarna karışımına boşaltın.
Ardından üzerine Parmesan peyniri ilave edin.
Cihazın içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 2
Pizza
Hamur malzemeleri:
14 g maya
•200 ml su
•300 g un
•3 g tuz
1 yemek kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates
200 g rende kaşar
100 g salam
100 g dana jambon
150 g mantar (konserve)
150 g beyaz peynir
Mercanköşk
Diğer:
Yağlanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve ılık suda çözün. Tu‐
zu unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba ilave
edin.
Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen bir hamur
halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru iki katına
kabarıncaya kadar sıcak bir yerde bekletin.
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye koyun ve
tabanını bir çatalla delin.
Üst malzemeleri belirtilen sırayla tabana yayın.
Cihazın içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 2
Kiş
Hamur malzemeleri:
200 g un
2 yumurta
100 g tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Çok az karabiber
1 tutam müskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 g rendelenmiş peynir
200 g pişmiş jambon veya yağsız pastırma
2 yumurta
250 g ekşi krema
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer:
28 cm çapında yağlanmış siyah kek kalıbı
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir karıştır‐
ma kabına alın ve yumuşak bir kıvam elde edene
kadar karıştırın. Hamuru birkaç saat soğutucuda
bırakın.
Ardından hamuru açın ve yağlanmış siyah kek
kalıbına koyun. Altını bir çatalla delin.
Pastırmayı hamurun üzerine dağıtın.
Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve baharatı
birbiriyle karıştırın. Ardından, peynir ekleyin.
Karışımı pastırmanın üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 2
Kalıpta Kek
Tabanı için malzemeler:
500 g un
1 küçük paket kuru maya (yaklaşık 8 g)
80 g pudra şekeri
150 g tereyağı
3 yumurta
2 dolu tatlı kaşığı tuz
150 ml ılık süt
70 g kuru üzüm (1 saat önceden 20 ml vişne
liköründe bekletin)
Kaplama için malzemeler:
50 g kabuğu soyulmuş bütün badem
Yöntem:
Unu, kuru mayayı, pudra şekerini, tereyağını, yu‐
murtaları, tuzu ve sütü bir karıştırma kabına ko‐
yun ve yoğurarak yumuşak bir hamur haline geti‐
rin. Kaptaki hamurun üzerini kapatın ve 1 saat
kabarmasını bekleyin.
TÜRKÇE 15
Kuru üzümleri hamura ekleyip yoğurun.
Bademleri, yağlanmış ve unlanmış girintili kek
kalıbının her bir deliğine ayrı ayrı yerleştirin.
Daha sonra hamuru sosis şekline getirin ve kek
kalıbına koyun. Üstünü kapatın ve yeniden 45
dakika kabarmasını bekleyin.
Cihazın içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Tatlı Tart
Malzemeler:
2 yaprak orijinal İsviçre yufkası ya da milföy
hamuru (dikdörtgen serilmeli)
50 g öğütülmüş fındık
•1,2 kg elma
3 yumurta
•300 ml krema
70 g şeker
Yöntem:
Yufkayı iyi yağlanmış pişirme tepsisine yerleştirin
ve çatalı batırarak her tarafına delikler açın. Fın‐
dıkları yufkanın üzerine eşit biçimde yayın. Elma‐
ları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 12 dilime ayı‐
rın. Dilimleri eşit biçimde hamurun üzerine
dağıtın. Yumurta, krema, şeker ve vanilyayı ka‐
rıştırın ve elmaların üzerine dökün.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 3
Beyaz Ekmek
Malzemeler:
1.000 g un
1 küp taze maya veya 2 paket kuru maya
•650 ml süt
15 g tuz
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla kaplanmış pi‐
şirme tepsisi
Yöntem:
Unu ve tuzu büyük bir kabın içine koyun. Mayayı
ılık sütte çözün ve una ekleyin. Tüm malzemeleri
yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
Unun kalitesine göre istenen hamur kıvamını el‐
de etmek için bir miktar daha süt eklemek gere‐
kebilir.
Hamuru iki katına kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru ikiye bölün, iki uzun somun haline getirin
ve önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen
pişirme tepsisine koyun.
Somunları hacimlerinin yarısı kadar kabarması
için tekrar bekletin.
Pişirmeden önce üzerine biraz un serpin ve kes‐
kin bir bıçakla en az 1 cm derinliğinde, çaprazla‐
masına 3 - 4 kesik atın.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Mayalı Çörek
Hamur malzemeleri:
650 g un
20 g maya
200 ml süt
40 g şeker
5 g tuz
5 adet yumurta sarısı
200 g yumuşak tereyağı
Doldurma malzemeleri:
250 g doğranmış ceviz içi
20 g galeta unu
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil
50 ml süt
60 g bal
30 g eritilmiş tereyağı
20 ml rom
Kaplama için malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
Çok az süt
50 g ince badem
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın. Mayayı çukura ufalayın. Süt, biraz şeker ve
kenardan aldığınız biraz unu karıştırın, üzerine
biraz un serpin. Üstüne serptiğiniz unlu yeri çat
layıncaya dek, hamuru sıcak bir yerde dinlenme‐
ye bırakın.
Kalan şekeri unun kenarına koyun. Tüm malze‐
meleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına
getirin. Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir
yerde bekletin.
Dolguyu yapmak için tüm malzemeleri karıştırın.
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzun dikdört‐
gen şeklinde açarak yayın. Dolgunun üçte birini
her bir dikdörtgene serpin ve ardından hamur
parçalarını birleştirin.
Üç parça hamuru saç örgüsü şeklinde örün. Çö‐
reğin yüzeyini yumurta sarısı ve süt karışımıyla
kaplayın ve üzerine ince badem serpin.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
16
www.electrolux.com
Bademli Kek
Karışımın malzemeleri:
5 yumurta
200 g şeker
100 g badem ezmesi
200 ml zeytinyağı
•450 g un
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu (yaklaşık 15 g)
50 g doğranmış fıstık
125 g öğütülmüş badem
•300 ml süt
Üst kaplama malzemeleri:
200 g kayısı reçeli
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı sıcak su
İnce doğranmış badem
Diğer:
28 cm kelepçeli kek kalıbı
Yöntem:
Yumurta, şeker ve badem ezmesini 5 dakika çır‐
pın. Ardından yumurtalı karışıma yavaşça zeytin‐
yağı ekleyin.
Un, tarçın ve kabartma tozunu birlikte eleyin, ar‐
dından doğranmış fıstıkları ve öğütülmüş badem‐
leri una katın. Daha sonra sütle birlikte dikkatlice
yumurta karışımına ekleyin.
Tabanına galeta unu sepilmiş kelepçeli kek kalı‐
bına koyun.
Cihazın içindeki süre: 70 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
Kayısı reçelini ısıtın ve bir fırça ile kekin üzerine
sürün; daha sonra soğumaya bırakın. Pudra şe‐
kerini, tarçını ve sıcak suyu karıştırın; ardından
kekin üzerine sürün. Daha sonra hemen ince
doğranmış bademleri kekin parlak yüzeyine ser‐
pin.
Elmalı Strudel, dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Ekmek
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Ekmek, dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Etli güveç
Malzemeler:
600 g sığır eti
Tuz ve karabiber
•Un
10 g tereyağı
1 adet soğan
330 ml siyah bira
2 tatlı kaşığı esmer şeker
2 tatlı kaşığı domates salçası
500 ml sığır eti suyu
Yöntem:
Sığır etlerini küpler halinde kesin, tuz ve karabi‐
ber ekleyin ve çok az un serpin.
Yağı bir tavada eritin ve et parçalarını kızartın.
Sonra bir güveç kabına yerleştirin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın, çok az yağla
hafif kızartıp tabağa, etin üzerine koyun.
Siyah birayı, esmer şekeri, domates salçasını ve
et suyunu karıştırın, kızartma kabına koyup kay‐
natın. Ardından etin üzerine dökün (et tamamen
örtülmelidir).
Üzerini kapatıp cihaza verin.
Cihazın içindeki süre: 120 dakika
Raf konumu: 2
Cheese Cake
Tabanı için malzemeler:
150 g un
70 g şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
1 adet yumurta
70 g yumuşak tereyağı
Peynirli krema için malzemeler:
3 yumurta akı
50 g kuru üzüm
2 yemek kaşığı rom
750 g az yağlı lor peyniri
3 adet yumurta sarısı
200 g şeker
Bir limonun suyu
200 g taze krema
TÜRKÇE 17
1 paket puding tozu, vanilya tozu (40 g veya
500 ml sütten puding yapmaya yetecek mik‐
tarda)
Diğer:
26 cm çapında yağlanmış siyah kelepçeli kek
kalıbı
Yöntem:
Unu kaba yayın. Kalan malzemeleri ekleyip el
mikseriyle karıştırın. Karışımı 2 saat buzdolabın‐
da bekletin.
Karışımın yaklaşık üçte ikisini, yağlanmış kek ka
lıbına dökün ve çatalla birçok yerinden delin.
Karışımın kalanıyla yaklaşık 3 cm yüksekliğinde
bir kenar oluşturun.
Yumurta aklarını el mikseriyle köpük oluşturana
kadar çırpın. Kuru üzümleri yıkayın, iyice suyu
atmalarını bekleyin, romla karıştın ve çekmesini
bekleyin.
Lor peyniri, yumurta sarısı, şeker, limon suyu, ta‐
ze krema ve puding tozunu bir karıştırma kabına
koyun ve hepsini iyice karıştırın.
Son olarak çırpılmış yumurta akı ile kuru üzümle‐
ri peynir karışımına katın.
Cihazın içindeki süre: 85 dakika
Raf konumu: 2
Patates Kızartması
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Meyveli Kek
Malzemeler:
200 g tereyağı
200 g şeker
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
3 yumurta
•300 g un
1/2 paket kabartma tozu (yaklaşık 8 g)
125 g kuş üzü
125 g kuru üzüm
60 g doğranmış badem
60 g şekerli limon kabuğu veya portakal ka‐
buğu şekerlemesi
60 g doğranmış kiraz şekerlemesi
70 g kabuğu soyulmuş bütün badem
Diğer:
Siyah kelepçeli kek kalıbı, 24 cm çapında
Yağlamak için margarin
Pişirme kalıbını kaplamak için galeta unu
Yöntem:
Tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu bir karıştır‐
ma kabına koyun ve köpürterek çırpın. Ardından
birer birer yumurtaları içine kırın ve tekrar çırpın.
Un ile kabartma tozunu bu karışıma ekleyin ve
karıştırın.
Meyveleri de karışıma ekleyin.
Karışımı hazırladığınız kalıba dökün ve karışımın
kenarlarını ortasından biraz daha yüksek tutun.
Kekin kenarlarını ve ortasını soyulmuş bütün ba‐
demlerle süsleyin. Keki cihaza koyun.
Cihazın içindeki süre: 100 dakika
Raf konumu: 2
Meyveli Tart
Hamur malzemeleri:
200 g un
1 tutam tuz
125 g tereyağı
1 adet yumurta
50 g şeker
50 ml soğuk su
Doldurma malzemeleri:
Mevsim meyveleri (400 g elma, şeftali, vişne,
vs.)
90 g öğütülmüş badem
2 yumurta
100 g şeker
90 g yumuşak tereyağı
Diğer:
28 cm çaplı, yağlanmış kiş kalıbı
Yöntem:
Unu karıştırma kasesine eleyin. Tuzu ve küçük
parçalara kesilmiş tereyağını unla karıştırın. Da‐
ha sonra yumurta, şeker ve soğuk suyu ekleyin
ve hamur haline getirin.
Hamuru 2 saat buzdolabında soğutun. Soğutul‐
muş hamuru açın ve yağlanmış bir kiş tepsisine
yerleştirip çatalla delin. Meyveleri temizleyin, or‐
talarını ve çekirdeklerini çıkarın ve küçük parça‐
lar ya da dilimler halinde hamurun üzerine koyun.
Öğütülmüş badem, yumurta, şeker ve yumuşatıl‐
mış tereyağını bir kaseye koyun ve çırpın. Daha
sonra meyvelerin üzerine koyun ve düzeltin.
Cihazın içindeki süre: 50 dakika
Raf konumu: 2
Fırında Baharatlı Patates
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
18
www.electrolux.com
Lazanya
Etli sos malzemeleri:
100 g yağlı pastırma
1 adet soğan
1 adet hav
100 g kereviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
400 g kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
100 ml et suyu
1 küçük kutu doğranmış domates (yaklaşık
400 g)
Mercanköşk, kekik, tuz ve karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 g tereyağı
50 g un
•600 ml süt
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
250 g yeşil lazanya yaprağı
50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
50 g rendelenmiş yumuşak peynir
Yöntem:
Pastırmanın kenarlarını ve sert yerlerini keskin
bir bıçakla temizleyip küçük küpler halinde
doğrayın. Soğan ve havucu soyun, kerevizi te‐
mizleyin, hepsini küp küp doğrayın.
Yağı bir tencerede ısıtın, pastırmayı ve sebzeleri
karıştırarak sote edin.
Yavaş yavaş kıymayı ekleyin, karıştırarak gevrek
bir hal alıncaya kadar sotelemeye devam edin ve
ardından et suyunu koyun. Et karışımına doma‐
tesleri, baharatları, tuz ve karabiberi ekleyin ve
kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika kadar
pişirin.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağını
bir tavada eritin, un ekleyip altın rengi olana ka‐
dar pişirin, sürekli karıştırın. Sürekli karıştırarak
yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabiber ve
müskat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı açık
halde pişirin.
Büyük, dikdörtgen ve ısıya dayanıklı bir kabı 1
yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın. Sırasıyla bir
kat lazanya yaprağı serin, et karışımı, Beşamel
sos ve peyniri ekleyin ve bunu diğer yapraklarla
yeniden tekrar edin. Üzeri peynirle kaplı Beşamel
sos en üstte olmalıdır. Kalan tereyağını küçük
parçalar halinde üzerine dağıtın.
Cihazın içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Lazanya/Mantı,dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Musakka (10 kişilik)
Malzemeler:
1 adet doğranmış soğan
Zeytinyağı
1,5 kg kıyma
1 kutu doğranmış domates (400 g)
50 g rendelenmiş peynir
4 tatlı kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber
•Tarçın
1 kg patates
1,5 kg patlıcan
Kızartmalık tereyağı
Beşamel sos malzemeleri:
75 g tereyağı
50 g un
600 ml süt
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
150 g rendelenmiş peynir
4 yemek kaşığı galeta unu
50 g tereyağı
Yöntem:
Doğranmış soğanı biraz zeytinyağı ile kavurun
ve kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin.
Doğranmış domatesleri, rendelenmiş peyniri ve
galeta ununu ekleyip iyice karıştırın ve kaynatın.
Tuz, biber ve tarçın ekleyip sıcak tepsiden alın.
Patatesleri soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin;
patlıcanları yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Kağıt havluyla dilimleri kurutun. Sonra bol tere‐
yağıyla bir tavada kızartın.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağını
bir tavada eritin, un ekleyip altın rengi olana ka‐
dar pişirin, sürekli karıştırın. Sürekli karıştırarak
yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabiber ve
müskat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı açık
halde pişirin.
Patates dilimlerini yağlanmış pişirme kabının ta‐
banına dizip üzerine çok az kaşar rendesi serpin.
Bunun üzerine bir kat patlıcan serin. Bunun üstü‐
ne bir miktar kıyma karışımı koyun. Bunun üstü‐
ne bir miktar beşamel sosu koyun.
Ardından bir kat daha patates, üzerine patlıcan
ve üzerine kıyma karışımı koyun. Son kat beşa‐
mel sosu olmalıdır. En üste peynirin ve galeta
TÜRKÇE 19
ununun kalanını gezdirin. Tereyağını eritip mu‐
sakkanın en üstüne boşaltın.
Cihazın içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Amerikan Pizza,dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Pizza, soğutulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Pizza, dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Küçük Pizza, dondurulmuş
Sıcaklık ve süreye ilişkin talimatlar ambalajın
üzerindedir. Üretici talimatlarına uyun.
Rus Pirogu (30 küçük parça)
Hamur malzemeleri:
250 g kılçıksız buğday unu
250 g tereyağı
250 g az yağlı lor peyniri
•Tuz
Doldurma malzemeleri:
1 küçük beyaz lahana (400 g)
50 g pastırma
2 yemek kaşığı sade yağ
Tuz, karabiber ve müskat
3 yemek kaşığı ekşi krema
2 yumurta
Diğer:
Fırın kağıdı kaplanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Unu, yağı, az yağlı lor peynirini ve çok az tuzu
hamur haline getirin ve buzdolabına koyun.
Lahanayı ince şeritler halinde kesin. Pastırmayı
dilimleyip sade yağda kızartın. Lahanayı ekleyip
yumuşayana kadar kavurun. Tuz, biber ve müs‐
kat ekleyip ekşi kremayla kaplayın.
Tüm sıvı buharlaşana kadar kısık ateşte pişirme‐
ye devam edin.
Yumurtaları kaynatın, soğutun, doğrayın ve laha‐
nayla karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamuru yuvarlayın ve 8 cm çapında daireler ha‐
linde kesin.
Her birinin ortasına çok az dolgu malzemesi ek‐
leyip katlayın. Çatalla bastırarak kenarları kapa
tın.
Mantıları fırın kağıdıyla kaplanmış pişirme tepsi‐
sine alın ve fırçayla yumurta sarısı sürün.
Cihazın içindeki süre: 20 dakika
Raf konumu: 3
Savarin Kek
Hamur malzemeleri:
350 g un
1 küçük paket kuru maya (8 g kuru maya veya
42 g taze maya)
75 g şeker
100 g tereyağı
5 adet yumurta sarısı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket şekerli vanilya (yaklaşık 8 g)
125 ml süt
Pişirme sonrası:
375 ml su
200 g şeker
100 ml erik brendisi ya da 100 ml portakal li‐
körü
Yöntem:
Unu, kuru mayayı, şekeri, tereyağını, yumurta
sarılarını, tuzu, vanilyayı ve sütü bir karıştırma
kabına koyun ve yoğurarak yumuşak bir hamur
haline getirin. Kaptaki hamurun üzerini kapatın
ve 1 saat kabarmasını bekleyin. Daha sonra ha‐
muru yağlanmış halka şeklindeki kek kalıbına ko‐
yun, üstünü örtün ve 45 dakika daha kabarması
nı bekleyin.
Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
Suyu ve şekeri kaynatın ve soğumasını bekleyin.
Erik brendisini ya da portakal likörünü şekerli su‐
ya ekleyin ve karıştırın.
Kek soğuduğunda, tahta bir çubukla çeşitli yerle‐
rinden delin ve karışımın eşit biçimde kekin içine
girmesini sağlayın.
Streusel Kek
Hamur malzemeleri:
375 g un
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EVY7800AAX Recipe book

Tip
Recipe book