İçindekiler
Pişirme tabloları 3
Otomatik programlar 22
Tarifler - Buz Çözme 22
Tarifler - Pişirme/Melting 23
Tarifler - Kuzu/Dana 24
Tarifler - Sığır Eti/Av Eti/Kuzu Eti 26
Tarifler - Kümes Hayvanı 28
Tarifler - Balık 30
Tarifler - Kek 31
Tarifler - Pizza/Turta/Ekmek 38
Tarifler - Güveçler/Gratenler 42
Tarifler - Tatlılar 48
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Pişirme tabloları
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Yiyeceklerin ambalajının üzerindeki
talimatlar önceliklidir. Yiyeceklerin
ambalajlarının üzerinde talimat yoksa,
tablolara bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler,
tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Fırının özel ısıtma fonksiyonlarına ilişkin
tavsiyeler
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu
fonksiyonu kullanın.
Sıcaklık kendini otomatik olarak 80°C'ye
ayarlar.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, tel rafa eşit biçimde
dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince
tabakları ve kapları çevirin (altlarını üste
getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf konumu: 3.
Hamur Kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için
bu otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu
fonksiyon kabarma için iyi bir ortam sağlar.
Hamuru kabarması için yeterli büyüklükte
bir kaba koyun ve ıslak havlu veya plastik
folyo ile örtün. Birinci raf seviyesine bir tel
raf takın ve kabı buraya koyun. Kapısını
kapatın ve şu fonksiyonunu ayarlayın:
Hamur Kabartma. Gerekli zamanı
ayarlayın.
Pişirme
• Fırınınız eski fırınınıza göre farklı şekilde
pişiriyor ya da kızartıyor olabilir. Sıcaklık,
pişirme süreleri ve raf konumları gibi her
zaman kullandığınız ayarları tablolarda
verilen değerlere uyarlayın.
TÜRKÇE
3