IKEA OV27 Recipe book

Tip
Recipe book
KULINARISK
Yemek Tarifleri Kitabı
TR
İçindekiler
Pişirme tabloları 3
Otomatik programlar 22
Tarifler - Buz Çözme 22
Tarifler - Pişirme/Melting 23
Tarifler - Kuzu/Dana 24
Tarifler - Sığır Eti/Av Eti/Kuzu Eti 26
Tarifler - Kümes Hayvanı 28
Tarifler - Balık 30
Tarifler - Kek 31
Tarifler - Pizza/Turta/Ekmek 38
Tarifler - Güveçler/Gratenler 42
Tarifler - Tatlılar 48
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Pişirme tabloları
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Yiyeceklerin ambalajının üzerindeki
talimatlar önceliklidir. Yiyeceklerin
ambalajlarının üzerinde talimat yoksa,
tablolara bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler,
tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Fırının özel ısıtma fonksiyonlarına ilişkin
tavsiyeler
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu
fonksiyonu kullanın.
Sıcaklık kendini otomatik olarak 80°C'ye
ayarlar.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, tel rafa eşit biçimde
dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince
tabakları ve kapları çevirin (altlarını üste
getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf konumu: 3.
Hamur Kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için
bu otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu
fonksiyon kabarma için iyi bir ortam sağlar.
Hamuru kabarması için yeterli büyüklükte
bir kaba koyun ve ıslak havlu veya plastik
folyo ile örtün. Birinci raf seviyesine bir tel
raf takın ve kabı buraya koyun. Kapısını
kapatın ve şu fonksiyonunu ayarlayın:
Hamur Kabartma. Gerekli zamanı
ayarlayın.
Pişirme
Fırınınız eski fırınınıza göre farklı şekilde
pişiriyor ya da kızartıyor olabilir. Sıcaklık,
pişirme süreleri ve raf konumları gibi her
zaman kullandığınız ayarları tablolarda
verilen değerlere uyarlayın.
TÜRKÇE
3
İlk denemede düşük sıcaklık kullanın.
Belirli bir yemek tarifi için ilgili ayarları
bulamadığınız takdirde, benzer tariflere
bakınız.
Birden fazla raf konumunda kek
pişiriyorsanız, pişirme sürelerini 10 – 15
dakika uzatabilirsiniz.
Farklı yüksekliklerdeki kekler ve hamur
işleri ilk seferde her zaman eşit şekilde
pişmez. Bu durum meydana gelirse
sıcaklık ayarını değiştirmeyin. Farklılıklar
pişirme işlemi sırasında eşitlenir.
Pişirme sırasında fırındaki tepsiler
bükülebilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
bozulmalar ortadan kalkar.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince pişmiyor. Raf konumu yanlıştır. Keki bir alt fırın rafına koyun.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir. Bir sonraki pişirmenizde, fırı-
nı biraz daha düşük bir sı-
caklığa ayarlayın.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Pişirme süresi çok kısadır. Pişirme süresini uzatın. Pişir-
me sürelerini daha yüksek
pişirme sıcaklıkları ile kısal-
tamazsınız.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Hamurda çok fazla sıvı var-
dır.
Daha az sıvı kullanın. Özel-
likle mikser kullanırken karış-
tırma sürelerine dikkat edin.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın
sıcaklığını daha yükseğe
ayarlayın.
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzundur. Bir sonraki pişirmenizde, pi-
şirme süresini kısaltın.
Kek homojen şekilde kızar-
mıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir
ve pişirme süresi çok kısadır.
Fırını daha düşük sıcaklığa
ayarlayın ve pişirme süresini
uzatın.
Kek homojen şekilde kızar-
mıyor.
Karışım dengesiz dağılmıştır. Karışımı pişirme tepsisine
eşit şekilde dağıtın.
Kek, ayarlanan pişirme süre-
sinde pişmiyor.
Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın
sıcaklığını biraz daha yük-
seğe ayarlayın.
TÜRKÇE 4
Tek fırın seviyesinde pişirme
Kalıp kullanarak pişirme
Yemek Fonksiyon Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Kalıpta kek veya tatlı
çörek
Sıcak Hava 150 - 160 50 - 70 1
Madeira keki / Meyveli
kekler
Sıcak Hava 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Sünger
kek
Sıcak Hava 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Sünger
kek
Geleneksel Pi-
şirme
160 35 - 50 2
Turta tabanı - gevrek
hamurlu
1)
Sıcak Hava 170 - 180 10 - 25 1
Turta tabanı - pandis-
panya karışımı
Sıcak Hava 150 - 170 20 - 25 1
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Sıcak Hava 160 70 - 90 1
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Geleneksel Pi-
şirme
180 70 - 90 1
Cheesecake, tepsi
2)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 170 60 - 90 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Derin pişirme kabı kullanın.
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Örgülü ekmek / papat-
ya ekmek
Geleneksel Pi-
şirme
170 - 190 30 - 40 2
Stollen Noel Ekmeği
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 180 50 - 70 2
TÜRKÇE 5
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ekmek (çavdar ek-
meği)
1)
Geleneksel Pi-
şirme
2
birinci 230 20
daha sonra 160 - 180 30 - 60
Profiterol / Ekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 20 - 35 2
İsviçre Rulosu
1)
Geleneksel Pi-
şirme
180 - 200 10 - 20 2
Ufalanmış üst malzemeli
kek (kuru)
Sıcak Hava 150 - 160 20 - 40 1
Tereyağlı bademli kek /
şekerli kekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 20 - 30 2
Meyveli turtalar (mayalı
hamurdan / pandispan-
ya karışımından yapıl-
mış)
2)
Sıcak Hava 150 - 160 35 - 55 1
Meyveli turtalar (mayalı
hamurdan / pandispan-
ya karışımından yapıl-
mış)
2)
Geleneksel Pi-
şirme
170 35 - 55 1
Gevrek hamurlu meyveli
turta
Sıcak Hava 160 - 170 40 - 80 1
Hafif üst malzemeli (ör.
lor peyniri, krema, pu-
ding) mayalı kek
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 - 180 40 - 80 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Derin pişirme kabı kullanın.
Bisküviler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kurabiye hamurlu biskü-
viler
Sıcak Hava 150 - 160 10 - 20 1
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaçalar
Sıcak Hava 140 20 - 35 1
TÜRKÇE 6
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaçalar
1)
Geleneksel Pi-
şirme
160 20 - 30 2
Pandispanya karışımı ile
yapılan bisküviler
Sıcak Hava 150 - 160 15 - 20 1
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, bezeler
Sıcak Hava 80 - 100 120 - 150 1
Makaron Sıcak Hava 100 - 120 30 - 50 1
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
Sıcak Hava 150 - 160 20 - 40 1
Puf böreği
1)
Sıcak Hava 170 - 180 20 - 30 1
Ekmekçik
1)
Geleneksel Pi-
şirme
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Küçük
kekler
1)
Sıcak Hava 160 20 - 35 3
Small cakes / Küçük
kekler
1)
Geleneksel Pi-
şirme
170 20 - 35 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
Kekler ve gratenler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Fırında makarna Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 45 - 60 1
Lazanya Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 25 - 40 1
Sebze graten
1)
Turbo Izgara 210 - 230 10 - 20 1
Eritilmiş peynirle
kaplı baget ek-
mekler
Sıcak Hava 160 - 170 15 - 30 1
Tatlı kurabiyeler Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 40 - 60 1
TÜRKÇE 7
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Fırında balık Geleneksel Pişir-
me
180 - 200 30 - 60 1
Sebze dolması Sıcak Hava 160 - 170 30 - 60 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Birden fazla seviyede pişirme
Şu fonksiyonu kullanın: Sıcak Hava.
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Profiterol / Ekler
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 3
Kuru streusel kek 150 - 160 30 - 45 1 / 3
1)
Fırını önceden ısıtın.
Bisküvi / küçük kekler / börek / küçük ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Gevrek hamurlu biskü-
viler
150 - 160 20 - 40 1 / 3
Short bread / Kurabi-
ye / Poğaça
140 25 - 45 1 / 3
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
160 - 170 25 - 40 1 / 3
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, bezeler
80 - 100 130 - 170 1 / 3
Bademli kurabiyeler 100 - 120 40 - 80 1 / 3
Mayalı hamurla hazır-
lanan bisküviler
160 - 170 30 - 60 1 / 3
Düşük Isıda Pişirme
Yağsız, yumuşak et parçaları ve balık
pişirmek için bu fonksiyonu kullanın. Bu
fonksiyon etli güveç ya da yağlı keçi eti
rosto gibi tarifler için uygun değildir.
UYARI! "İpuçları ve yararlı
bilgiler" bölümüne bakın.
İlk 10 dakikada fırın sıcaklığını 80 °C ve 150
°C arasına ayarlayabilirsiniz. Varsayılan
sıcaklık 90 °C'dır. Sıcaklık ayarlandıktan
sonra, fırın 80 °C'da pişirmeye devam eder.
Kümes hayvanları için bu fonksiyonu
kullanmayın.
TÜRKÇE 8
Bu fonksiyonu kullandığınızda,
her zaman pişirme kabını
kapaksız kullanın.
1. Etin her iki tarafını ocak üzerindeki bir
tavada çok yüksek ayarda 1 - 2 dakika
kızartın.
2. Eti sıcak kızartma tavası ile birlikte tel
raf üzerinde fırına yerleştirin.
3. Fonksiyonu seçin: Düşük Isıda Pişirme.
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Rozbif 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Sığır fileto 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Dana eti rosto 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Biftek 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
Pizza Konumu
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza (ince hamurlu)
1)
200 - 230 15 - 20 3
Pizza (yoğun üst malze-
meli)
2)
180 - 200 20 - 30 3
Tartlar / Turtalar 180 - 200 40 - 55 3
Ispanaklı turta 160 - 180 45 - 60 3
Kiş (Tuzlu tart) 170 - 190 45 - 55 3
Swiss Flan (İsviçre Turta-
sı)
170 - 190 45 - 55 3
Cheesecake 140 - 160 60 - 90 3
Elmalı kek, kapalı 150 - 170 50 - 60 3
Sebzeli turta 160 - 180 50 - 60 3
Mayasız ekmek
1)
230 10 - 20 3
Puf böreği
1)
160 - 180 45 - 55 3
Flammekuchen (Alevli
tart)
1)
230 12 - 20 3
TÜRKÇE 9
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Piroggen (Rus usulü ka-
palı pide)
1)
180 - 200 15 - 25 3
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Bir pişirme kabı kullanın.
Rosto
Kızartma için sıcağa dayanıklı fırın kabı
kullanın. Fırın kabı üreticisi talimatlarına
bakınız.
Üzerlerinin çıtır çıtır olması gereken tüm
et türlerinde, kızartma kabını kapağını
örtmeden kullanabilirsiniz.
Gerekirse, pişirme süresinin 1/2'si -
2/3'ü dolduktan sonra eti çevirin.
Eti daha yumuşak tutmak için:
yağsız eti kapaklı bir kızartma
kabında kızartın ya da kızartma
torbası kullanın.
büyük et ve kümes hayvanı
parçalarını kızartma sırasında birkaç
kez yağlayın.
Kızartma tabloları
Sığır eti
Yemek Fonksiyon Miktar (kg) Güç
(Watt)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Çömlekte
rosto
Gelenek-
sel Pişir-
me
1 - 1.5 200 230 60 - 80 1
Domuz Eti
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç (Watt) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Ön kol,
boyun,
jambon
Turbo
Izgara
1 - 1.5 200 160 - 180 50 - 70 1
Rosto Turbo
Izgara
0.75 - 1 200 160 - 170 35 - 50 1
İncik (ön-
ceden pişi-
rilmiş)
Turbo
Izgara
0.75 - 1 200 150 - 170 60 - 75 1
TÜRKÇE 10
Dana eti
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç (Watt) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Dana eti
rosto
Turbo
Izgara
1 200 160 - 180 50 - 70 1
Dana
ayağı
Turbo
Izgara
1.5 - 2 200 160 - 180 75 - 100 1
Kuzu Eti
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç (Watt) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Kuzu budu,
kuzu rosto
Turbo
Izgara
1 - 1.5 200 150 - 170 50 - 70 1
Kümes Hayvanı
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç
(Watt)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Kümes
hayvanı
porsiyonla-
Turbo
Izgara
0,2 - 0,25
her biri
200 200 - 220 20 - 35 1
Yarım ta-
vuk
Turbo
Izgara
0,4 - 0,5
her biri
200 190 - 210 25 - 40 1
İngiliz usulü
tavuk
Turbo
Izgara
1 - 1.5 200 190 - 210 30 - 45 1
Ördek Turbo
Izgara
1.5 - 2 200 180 - 200 45 - 65 1
Balık (buğulama)
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç (Watt) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Bütün balık Gele-
neksel
Pişirme
1 - 1.5 200 210 - 220 30 - 45 1
TÜRKÇE 11
Yemekler
Yemek Fonksi-
yon
Miktar (kg) Güç (Watt) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu-
mu
Tatlı yiye-
cekler
Sıcak
Hava
- 200 160 - 180 20 - 35 1
Pişmiş mal-
zemeler ile
pişirilen yi-
yecekler
(erişte, seb-
ze)
Sıcak
Hava
- 400 -
600
160 - 180 20 - 45 1
Çiğ malze-
meler ile
pişirilen yi-
yecekler
(patates,
sebze)
Sıcak
Hava
- 400 -
600
160 - 180 30 - 45 2
Izgara
Daima maksimum sıcaklık ayarında
ızgara yapın.
Rafı, ızgara tablosunda önerilen raf
konumuna yerleştirin.
Yağı toplamak için kullanılacak kabı her
zaman birinci raf konumuna yerleştirin.
Sadece düz et veya balık parçalarını
ızgara yapın.
Her zaman ızgara fonksiyonunu
kullanarak boş fırını 5 dakika önceden
ısıtın.
DİKKAT! Daima fırın kapısı
kapalı olarak ızgara yapın.
Izgara
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Rozbif, orta piş-
miş
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Sığır fileto, orta
pişmiş
230 20 - 30 20 - 30 1
Keçi sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu Sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu sırtı 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
TÜRKÇE 12
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Bütün balık, 500
- 1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Hızlı Izgara
Yemek Süre (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Burgers / Burgerler 9 - 13 8 - 10 3
Kuzu fileto 10 - 12 6 - 10 2
Sosisler 10 - 12 6 - 8 3
Fileto biftekler / da-
na biftekler
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Kızartma 1 - 3 1 - 3 3
Üstü malzemeli kı-
zarmış ekmek
6 - 8 - 2
Dondurulmuş yiyecekler
Yiyecek ambalajını açın. Yiyeceği kaba
koyun.
Bir tabak veya kap ile üzerini örtmeyin.
Bu durum buz çözme süresini uzatabilir.
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza, dondurulmuş 200 - 220 15 - 25 3
Amerikan Pizza,don-
durulmuş
190 - 210 20 - 25 3
Pizza, soğutulmuş 210 - 230 13 - 25 3
Küçük Pizza, dondurul-
muş
180 - 200 15 - 30 3
Patates Kızartması, in-
ce
1)
210 - 230 20 - 30 3
Patates Kızartması,
kalın
1)
210 - 230 25 - 35 3
TÜRKÇE 13
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Patates Dilimleri / Köf-
tesi
1)
210 - 230 20 - 35 3
Fırında Baharatlı Pata-
tes
210 - 230 20 - 30 3
Lazanya / Mantı, taze 170 - 190 35 - 45 2
Lazanya/
Mantı,dondurulmuş
160 - 180 40 - 60 2
Tavuk Kanat 190 - 210 20 - 30 3
1)
Kızartma sırasında 2 veya 3 kez çevirin.
Dondurulmuş Hazır Yemekler Tablosu
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dondurulmuş
pizza
1)
Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Cipsler
2)
(300 -
600 g)
Geleneksel Pişirme
veya Turbo Izgara
200 - 220 üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Baget
3)
Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
Meyveli kek Geleneksel Pişirme üretici tali-
matlarına
uygun şekil-
de
üretici talimatları-
na uygun şekilde
2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Pişirme sırasında 2 veya 3 kez çevirin.
3)
Fırını önceden ısıtın.
Buz Çözme
Yiyecek ambalajını açın ve ardından
yiyeceği bir tabağa koyun.
Alttan birinci raf konumunu kullanın.
Bir kap veya tabak ile yemeğin üzerini
örtmeyin, bu buz çözme süresini
uzatabilir.
TÜRKÇE 14
Yemek Miktar Buz çözdürme
süresi (dk.)
Ek buz çöz-
dürme süresi
(dk.)
Açıklamalar
Tavuk 1 kg 100 - 140 20 - 30 Tavuğu büyük bir tabağın içinde
yukarı çevrilmiş bir altlık üzerine
koyun. Sürenin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et 1 kg 100 - 140 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
Et 500 g 90 - 120 20 - 30 Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
Alabalık 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Çilek 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Tereyağı 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Krema 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Kremayı hafif donmuş haldeyken
çırpın.
Kremalı
pasta
1.4 kg 60 60 -
Konserve Yapma
Sadece markette bulabileceğiniz aynı
büyüklükte konserve kavanozlarından
kullanın.
Çevirmeli ve somunlu tip kavanoz veya
metal kutular kullanmayın.
Bu fonksiyon için alttan birinci rafı
kullanın.
Pişirme tepsisine altı adet bir litrelik
konserve kavanozundan fazlasını
koymayın.
Kavanozları eşit şekilde doldurun ve bir
kelepçe ile kapatın.
Kavanozlar birbirine değemez.
Fırın içinde yeterli nem olmasını
sağlamak için pişirme tepsisine 1/2 litre
su koyun.
Şişelerdeki sıvı kaynamaya başladığında
(bir litrelik kavanoz için yaklaşık 35 - 60
dakika sonra), fırını durdurun ya da
derecesini 100 °C'ye düşürün (tabloya
bkz).
Yumuşak meyveler
Yemek Sıcaklık (°C) Kaynama noktasına
kadar pişirme (dk.)
100 °C'de pişirmeye
devam etme süresi
(dk.)
Çilek / Böğürtlen /
Ahududu / Bektaşi
üzümü
160 - 170 35 - 45 -
TÜRKÇE 15
Sert çekirdekli meyve
Yemek Sıcaklık (°C) Kaynama noktasına
kadar pişirme (dk.)
100 °C'de pişirmeye
devam etme süresi
(dk.)
Armut / Ayva / Erik 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Kaynama noktasına
kadar pişirme (dk.)
100 °C'de pişirmeye
devam etme süresi
(dk.)
Havuçlar
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Salatalıklar 160 - 170 50 - 60 -
Karışık turşular 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Yer lahanası / Be-
zelye / Kuşkonmaz
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Durdurulduktan sonra fırında bekletmeye devam edin.
Kurutma
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.) Raf konumu
Fasulyeler 60 - 70 6 - 8 3
Biberler 60 - 70 5 - 6 3
Çorbalık sebzeler 60 - 70 5 - 6 3
Mantarlar 50 - 60 6 - 8 3
Otlar (maydanoz,
dere otu vb.)
40 - 50 2 - 3 3
Erikler 60 - 70 8 - 10 3
Kayısılar 60 - 70 8 - 10 3
Elma dilimleri 60 - 70 6 - 8 3
Armutlar 60 - 70 6 - 9 3
Ekmek
Önceden ısıtılması tavsiye edilmez.
TÜRKÇE 16
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Beyaz Ekmek 180 - 200 40 - 60 2
Baget 200 - 220 35 - 45 2
Tatlı çörek 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta Ekmeği 200 - 220 35 - 45 2
Çavdar Ekmeği 180 - 200 50 - 70 2
Siyah Ekmek 180 - 200 50 - 70 2
Tam Tahıllı Ekmek 170 - 190 60 - 90 2
Mikrodalgada pişirme
Yemek tabağını boşluğun alt kısmına
yerleştirin ve pişirme süresinin hemen
hemen yarısında çevirin.
Yemeği pişirme veya çözdürme süresinin
ortasında karıştırın.
Daha iyi ısı dağılımı sağlamak üzere kaşığı
şişeye veya camın içine sokarak içecekleri
ısıtın.
İstediğiniz tarifi bulamıyorsanız, masadaki
benzer tipteki yemeklere bakın.
Yemeği pişirirken veya yeniden ısıtırken
üzerini kapatın.
Mikrodalga ile ilgili ipuçları
Pişirme/çözdürme so-
nuçları
Olası neden Çözüm
Yemek çok kurumuş. Fırının derecesi çok yük-
seğe ayarlanmıştır.
Pişirme süresi uzun tutul-
muştur.
Yemeğin üzeri örtülmemiş-
tir.
Bir dahaki sefere daha düşük bir güç
ve daha uzun süreyi seçin.
Pişirme süresi sonun-
da, yemeğin buzu
halen çözdürülemedi,
yemek sıcak veya
pişmiş değil.
Pişirme süresi çok kısa tutul-
muştur.
Pişirme süresini uzatın. Mikrodalga
Derecesini artırmayın.
TÜRKÇE 17
Pişirme/çözdürme so-
nuçları
Olası neden Çözüm
Yemeğin kenarları
fazlasıyla ısınmasına
karşın ortası hala
pişmemiş.
Fırının derecesi çok yük-
seğe ayarlanmıştır.
Yemek, pişirme boyunca
çevrilmemiştir.
Bir dahaki sefere daha düşük bir güç
ve daha uzun süreyi seçin.
Donmuş eti çözdürme
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Biftek (0.2 kg) 100 5 - 7 5 - 10
Kıyma (0.5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Donmuş kümes hayvanlarının buzlarının çözdürülmesi
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Tavuk (1 kg) 100 25 - 30 10 - 20
Tavuk göğsü (0.15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Tavuk kanadı (0.15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Balığın buzunun çözdürülmesi
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Bütün Balık (0.5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Balık fileto (0,5 kg) 100 12 - 15 5 - 10
Süt ürünlerinin buzlarının çözdürülmesi
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Tereyağı (0,25 kg) 100 3 - 4 5 - 10
Rendelenmiş peynir (0,2 kg) 100 2 - 3 10 - 15
Kek / böreklerin buzunun çözdürülmesi
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Mayalı kek (1 dilim) 200 2 - 3 15 - 20
Cheesecake (1 dilim) 100 2 - 4 15 - 20
TÜRKÇE 18
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Kuru kek (örn. Pound kek) (1
dilim)
200 2 - 4 15 - 20
Ekmek (1 kg) 200 15 - 20 5 - 10
Dilimlenmiş ekmek (0,2 kg) 200 3 - 5 5 - 10
Sandviç ekmeği (4 adet) 200 2 - 4 2 - 5
Meyvelerin buzunun çözdürülmesi
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Meyve (0,25 kg) 100 5 - 10 10 - 15
Yeniden Isıtma
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Kavanozda bebek maması
(0,2 kg)
300 1 - 2 -
Bebek sütü (180 ml); Kaşığı
şişenin içine koyun
600 0:20 - 0:40 -
Hazır yemek (0,5 kg) 600 6 - 9 2 - 5
Dondurulmuş hazır yemekler
(0,5 kg)
400 10 - 15 2 - 5
Süt (200 ml) 1000 1 - 1:30 -
Su (200 ml) 1000 1:30 - 2 -
Sos (200 ml) 600 1 - 3 -
Çorba (300 ml) 600 3 - 5 -
Eritme
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Çikolata / Çikolata kaplama
(0,15 kg)
300 2 - 4 -
Tereyağı (0,1 kg) 400 0:30-1:30 -
TÜRKÇE 19
Pişirme
Yemek Güç (Watt) Süre (dk.) Bekleme süresi
(dk.)
Bütün balık (0,5 kg) 500 8 - 10 2 - 5
Balık fileto (0,5 kg) 400 4 - 7 2 - 5
Sebze, taze (0,5 kg + 50 ml
su)
600 5 - 15 -
Sebze, dondurulmuş (0,5 kg
+ 50 ml su)
600 10 - 20 -
Kumpir (0,5 kg) 600 7 - 10 -
Pirinç (0,2 kg + 400 ml su) 600 15 - 18 -
Patlamış mısır 1000 1:30 - 3 -
Mikrodalga Kombi fonksiyonu
Bir yemeği daha kısa sürede pişirmek aynı
zamanda kavurmak için bu fonksiyonu
kullanın.
Aşağıdaki fonksiyonları birlikte kullanın:
Izgara ve Mikrodalga.
Yemek Pişirme kapları Güç
(Watt)
Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Raf ko-
numu
Bekleme süresi
(dk.)
2 adet tavuk
parçası (2 x
0,55 kg)
Yuvarlak cam tabak, Ø
26 cm
300 220 40 2 5
Graten pata-
tes (1 kg)
Graten tabağı 300 200 40 2 10
Keçi boyun
rosto (1,1 kg)
Süzgeçli cam tabak 300 200 70 1 10
Test enstitüleri için bilgiler
Mikrodalga fonksiyonu
IEC 60705 standardına göre test edin.
TÜRKÇE 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

IKEA OV27 Recipe book

Tip
Recipe book