• 4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm
kalınlığında (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, küçük küpler
halinde kesilmiş
• 4 baş kereviz, küçük küpler halinde
kesilmiş
• 1 kg olgun domates; kabukları
soyulmuş, ikiye bölünmüş,
çekirdekleri çıkarılmış ve küpler
halinde kesilmiş
• 1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın
doğranmış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un, kaplama için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
• 3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş
ve ince doğranmış
• 3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince
dilimlenmiş
• 1/2 çay kaşığı kekik ve mercanköşk
• 2 defne yaprağı
• 2 diş sarımsak
• tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma
kabında eritin ve sebzeleri içinde
soteleyin. Sebzeleri kabın dışına alın.
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun,
baharatlayın ve unla kaplayın. Kalan unu
atın. Zeytinyağını kızdırın ve dilimleri
altın sarısı olana kadar orta ısıda pişirin.
Eti dışarı alın ve kalan zeytinyağını
kaptan dışarı dökün.
250 ml şarap ile kızartma tepsisindeki et
sularını karıştırın, bir tencereye koyun ve
kısık ateşte bir süre kaynatın. 250 ml et
suyunu, maydanozu, kekiği,
mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış
domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle
terbiye edin. Sonra tekrar kaynamaya
alın.
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti
koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma
kabını bir kapakla kapatın ve cihaza
verin.
• Cihazın içindeki süre: 120 dakika
• Raf konumu: 1
2.8 Doldurulmuş Dana
Kaburgası
Malzemeler:
• 1 dilim ekmek
• 1 yumurta
• 200 gr kıyma
• tuz, karabiber
• 1 doğranmış soğan
• maydanoz, doğranmış
• 1 kg dana kaburga (dolma için hazır
kesilmiş)
• çorbalık sebzeler (havuç, pırasa,
kereviz, maydanoz)
• 50 gr pastırma
• 250 ml su
Yöntem:
Ekmeği suya batırın ve sonra suyunu
sıkın. Ardından yumurta, kıyma, tuz,
biber, doğranmış soğan ve maydanozla
karıştırın.
Dana kaburgayı (dolma için hazır
kesilmiş olarak) baharatlandırın ve dolma
malzemesini kesikten yerleştirin.
Ardından kesiği dikin.
Dana kaburgayı bir rosto kabına alın,
çorbalık sebzeleri, pastırmayı ve suyu
ekleyin. Yaklaşık 30 dakika sonra çevirin.
• Cihazın içindeki süre: 100 dakika
• Raf konumu: 1
2.9 Rosto
Malzemeler:
• 2 kuru ekmek dilimi
• 1 soğan
• 3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
• 750 gr kıyma (kuzu ve sığır eti
karışımı)
• 2 yumurta
• tuz, karabiber ve kırmızı biber
• 100 gr dilimlenmiş pastırma
Yöntem:
Kuru ekmekleri suya batırın ve ardından
suyunu sıkın. Soğanı soyun ve ince
doğrayın, ardından biraz soteleyin ve
doğranmış maydanoz ekleyin.
Kıymayı, yumurtaları, suyu sıkılmış
ekmekleri ve soğanı karıştırın. Tuz,
karabiber ve kırmızı biberle terbiye edin,
bir fırın kabına alın ve üzerini pastırma
4