–Raf düzeyi: 1
Kuzu Kolu
Malzemeler:
• 1,5 kg kuzu kolu, derisi alınmamış
•tuz
• karabiber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 150 g ince dilimlenmiş kereviz
•1 pırasa, dilimlenmiş
• 1 küçük kutu ince doğranmış domates
• 250 ml krema
•2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
• taze biberiye ve kekik
Yöntem:
Keskin bir bıçakla deriyi karo şeklinde kesiniz.
Tuz ve karabiberle terbiye ediniz ve bir tavada
zeytinyağıyla her tarafını kızarttıktan sonra çı-
karınız. Kereviz ve pırasayı bir pişirme kabın-
da çok az yağla sote ediniz; ardından doma-
tes, krema, sarımsak, biberiye ve kekik ekle-
yiniz; karıştırınız ve kuzu kolunu en üste yer-
leştiriniz. Fırına veriniz.
–Fırı
nın içindeki süre: 130 dakika
–Raf düzeyi: 1
Dana Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlık. Ağırlık için 1000 ve 3000 g
arası ayar aralığı.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye ediniz ve ateşe daya-
nıklı fırın kabına yerleştiriniz. Su veya başka
bir sıvı ekleyiniz; dip kısmının derinliği 10 - 20
mm olmalıdır. Üzerine bir kapak örtünüz.
Dana Ayağı
Malzemeler:
• 1 parça dana ayağı; 1,5-2 kg
• 4 dilim pişmiş jambon
• 2 yemek kaşığı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tatlı biber
• 1/2 çay kaşığı fesleğen
• 1 ince dilimlenmiş küçük mantar
•çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
•su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8 ke-
sik atınız. Pişmiş jambonu dört dilim halinde
kesiniz ve kesiklerin içine yerleştiriniz. Yağı,
tuzu, biberi ve fesleğeni karıştırınız ve dana
ayağı üzerine serpiniz. Daha ayağını bir pişir-
me kabına alınız ve üzerine mantar serpiniz.
Dana ayağına çorbalık sebzeleri ve suyu ek-
leyiniz; dip kısmının derinliği 10 - 15 mm ol-
malıdır.
–Fırının içindeki süre: 160 dakika
–Raf düzeyi: 1
Türlü
Malzemeler:
•Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
• 4 parça dana ayağı, yaklaşık 3-4 cm kalın-
lığında (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, küçük küpler halinde ke-
silmiş
•4 baş kereviz, küçük küpler halinde kesil-
miş
• 1 kg diri domates; kabukları soyulmuş, çe-
kirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde kesil-
miş
• 1 tutam maydanoz, yıkanmış ve kalın
doğranmış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un, kaplama için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
•3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve
ince doğranm
ış
•3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlen-
miş
• 1/2 çay kaşığı kekik ve keklik otu
• 2 defne yaprağı
•2 sarımsak
• tuz, taze çekilmiş kara biber
Yöntem:
4 yemek kaşığı tereyağını bir kapta eritiniz ve
sebzeleri bunun içinde sote yapınız. Sebzeleri
kabın dışına alınız.
Dana ayağı dilimlerini yıkayınız, kurutunuz,
baharatlayınız ve unla kaplayınız. Kalan unu
atınız. Zeytinyağını ısıtınız ve dilimleri altın sa-
rısı olana kadar orta ısı
da pişiriniz. Eti dışarı
alınız ve kalan zeytinyağını kaptan dışarı dö-
künüz.
Et suyunu kapta 250 ml şarapla karıştırınız,
bir sos kabına alınız ve bir süre dinlenmeye
bırakınız. 250 ml eti, maydanozu, kekiği, kek-
lik otunu ve küp halinde doğranmış domatesi
ekleyiniz. Tuz ve biberle terbiye ediniz. Sonra
tekrar kaynamaya alınız.
Sebzeleri kaba alınız; en üste eti koyunuz ve
üzerine sosu dökünüz. Kabı bir kapakla ka-
patınız ve fırına veriniz.
16 electrolux